שאלה.....

• פותח הנושא BoSco
  • פורסם בתאריך

BoSco

New member
שאלה.....

אם אני סתם ככה בתור מתנדב (אבל על אזרחי) הולך ברחוב ופתאום רואה אוטו\בית\משהו בוער ובמידה שיש לי זמן פנוי האם זאת מחובתי ואחריותי ויש אפשרות לשאול את הכבאים באירוע אם הם צריכים עזרה ו"לשאול" מהם ציוד? בקיצור... אם אני לא חתום במשמרת ואני רואה אירוע שאני סתם ברחוב האם אני יכול להשתתף בו במידה ואני מציג תעודה? יהיה עלי ביטוח?

102lior

New member
../images/Emo117.gifתשובה../images/Emo117.gif

בתור מתנדב מראשון יצא גם לי מספר פעמים להגיע למקום ארוע שלא בתפקיד ועזרתי במה שאפשר לכבאים אבל לא במידה שמסכנת את עצמי משום שכשאתה לא על מדים אין לך ביטוח ואין לך ציוד מגן.

fireman

New member
סיוע מזדמן של מתנדבים

שוב, כל האמור הינו בערבון מוגבל בגלל השוני בנהלים שבין איגוד לאיגוד וצורת הראיה שלהם לגבי סיוע של מתנדבים המזדמנים למקום אירוע בעיקרון אתה יכול לשאול אם הם צריכים עזרה אך בגלל שאינך מצוייד בציוד מגן אישי העזרה שלך מוגבלת בצורה מסויימת, כמובן שאם תסייע תפעיל ותשתמש בציוד בכל מקרה ולכן אני לא רואה היגיון בשאלה הספציפית הזו. בכל מקרה אם הזדמנת למקום אירוע יש להודיע למוקד המבצעים (יעשה ע"י מפקד האירוע) שהגיע מתנדב\צופה אש למקום האירוע בכדי לסייע וזאת בכדי שהביטוח יחול עליך כאילו יצאת לאירוע מהתחנה. לחלופין יכול להיות שהדבר הזה אינו מקובל באיגוד בו אתה מתנדב או באיגוד אחר לו אתה רוצה לסייע בצורה מזדמנת ואז בכלל לא תוכל להשתתף באירוע

BoSco

New member
ערן...

תודה נתת לי תשובה הרבה יותר מפורטת לגבי הנהלים... אני ישאל את גיא

אחי אני יגיד לך משהוא בקשר למה שאמר

ברגע שאתה מתנדב ואתה מגיע לארוע יש לך ביטוח א) יש לך תעודה ב) אתה בטוח תלבש מעיל תקיפה או משהוא שזה ישמש כמדים שלך ג) אותי לא היה מעניין אם יש לי ביטוח או לא ברגע שאני רואה בן אדם מתחנן לעזרה אני לא חושב יותר מידי ואתה?

וגם אם אין כי אני לא בטוח זה ההגיון

אני לא בטוח אם יש אבל ההגיון אומר ששאם אתה הולך לעזור מראה תעודה ומתמגן בצורה כלשהיא אתה מבוטח לא משנה

BoSco

New member
ליאור:

התכוונתי זה שבוא נגיד אני מתנדב באיילון והסתובבתי בת"א ראיתי משהו ואני מציג לכבאים תעודה זה יעזור? הם יתנו לי ציוד??? ודרך לא יודע מה איתך אבל אם אני הולך ברחוב סתם ככה עם מיגון מינימלי אני לא ישר לרוץ לתוך דירה בוערת ויוציא את האנשים קודם כל אני ישכול מה האפשרויות מה המצב והאם אין לי סכנה של התמוטטות וכו´ ואז אולי.... אני לא בא לשחק פה גיבור... אבל תאונה למשל זה סיטואציה אחרת כי אפשר לחסום את הכביש אם לאחד הרכבים יש משולש אפשר לשים אפשר בנתיים לטפל ע"ר בנפגעים ואפשר סתם לדבר איתם כדי שישארו בהכרה ולא ילחצו

לא לא לא חמוד אתה לא הבנת אותי

אני אמרתי כככה את "החישובים" של התמוטטות וכל זה זה נעשה בשניות אתה יכל להיסתכל על מקום להתחיל לרוץ אליו ואיך שאתה רק מתחיל הכל יעלה לך לל למוח אני מקווה ואתה לא הבנת אותי הלכת לתל אביב ראית שריפת דירה למשל יש צוות אחד שהגיעה שתייים ואפילו שלוש אין מספיק אנשים כוחות אתה מציע את עזרתך אומרים לך סבבה אתה עולה על מעיל תקיפה זה סוג של מדים נמסכים איתי ברווז

102lior

New member
ליאור

אם אתה רואה ארוע ברחוב אז לא יהיה לך מאיפה להביא מעיל תקיפה אתה יכול מקסימום להוציא מאחד הרכבים חליפה זוהרת על מנת שידעו שאתה פועל עם הכבאים בשטח אבל זה לא נחשב למדים ולכן הביטוח לא יתפוס אין חוק ברור למקרה כזה

fireman

New member
ליאור

כשאתה כותב כאן אתה תכתוב בצורה מנומסת ומכובדת ובלי רמיזות שכאלו אותנו לא מעניין מה על מה שלך ומה יש ומה אין בכבאיות דיברנו על הנושא מבחינה עובדתית מה שקורה בשטח זה שאם האיגוד לו אתה רוצה לסייע לא מאפשר זאת אתה פשוט לא תעשה זאת גם בגלל שאין לך ביטוח וגם בגלל שלא יתנו לך אז בוא ותפסיק לנסות להמציא את הגלגל מחדש כי אין בו מקום למעלות נוספות תפעל על פי מה שהתקנות אומרות וזהו, סיפורי "אבו עלי" מקומם לא כאן

fireman

New member
תרגיע את הטונים

כי אני חש שאתה מאיים עליי.... אני מתנדב בבאר שבע בעצם, כבר לא

BoSco

New member
ליאור!

דיי! אתה מנסה לשחק אותה גיבור אני לא מבין???? אין לך ביטוח ואתה נכנס לדירה בוערת???? תסלח לי אבל אתה לא מביא תועלת אלא רק נזק לעצמך ולתדמית של איגוד הכבאות כי אם תיפגע אתה יודע מה יהיה אחרי זה בעיתון??? הכבאים שלחו מתנדב בלי מיגון ועליהם תיפול האשמה! אל תנסה לשחק גיבור! זה לא סרט! אתה יכול לפגוע גם בעצמך וגם באחרים... גם אני עד כמה שמאוד הייתי רוצה לעזור אם הייתי נמצא בשטח והכבאים לא היו מביאים לי ציוד מינימלי והקצין משמרת לא היה מחתים אותי ביומן אני חוץ מלהרחיק אנשים אם צריך הוא להוציא ציוד מהכבאית למחוץ לדירה שהכבאים יבואו וייקחו הכל מאורגן לא הייתי זז! ולגבי ערן ליאור באמת כדי שתירגע אחרי הכל הוא זה שמנהל ומחזיק פה את הפורום אז יש לו כל זכות להגיב על כל הודעה פה בדרך שהוא רוצה! אם זה לא מוצא חן בעינייך תתמודד עם זה לבד! לא צריך פה וויכוחים! ואם יש לך משהו נגד ערן אז יש לך משהו נגד עוד אנשים פה!

fireman

New member
בוסקו

לא מדובר בעובדה שאני מנהל הפורום שנותת לי את הזכות להגיב לכל הודעה בפורום כל הודעה שנכתבת רשאי להגיב עליה כל אחד מחברי הפורום וכל אחד מחברי תפוז שרשומים במערכת הודעה בפורום עלולה לגרור תגובות מכל אחד וכולם צריכים לדעת את זה זכות התגובה שמורה לכולם אם כי ישנן הודעות ששתיקה יפה להן והמבין יבין אפילו אני כמנהל הפורום מצאתי לנכון שלא להגיב למספר הודעות בפורום שהן מעבר לתחום סמכותי כמו השאלה שעלתה כאן בעבר ע"י ד"ר ערן שנקר שהתגובה עליה הייתה צריכה לבוא ובאה מגורמים בכירים במערך הכבאות וטוב שכך שבת שלום

BoSco

New member
הבינותי... שבת שלום גם לך...

חוץ זמה תגובה או לא עדיין יש כבוד ודרך לדבר לכבאי\מתנדב שהוא לא חבר שלך ואין לך מושג מיהו... (ליאור רמז דק....)

n0ginsborg

New member
זה ליאור תקראו תהודעה הנוגעים לדבר

תשמע אנ לא מנסה לשחק אותה גיבור אני אומר מה עשיתי כבר דבר שני לא מעניין אותי מי הוא דבר שלישי אני כבר מטפל בבעיה ואני לא אוהב רמזים אז תגיד לי מה רצית כי רמזים לא מעניינים אותי וגם אני מנהל פורום חמוד שלי רק לידע כללי ושיהיהה לי את כל התוכנות עזוב

למעלה