שאלה!

שאלה!

סייח בן 7 חודשים, אנחנו לא יודעים מה הוא יודע והכל... כמה אפשר לדרוש ממנו? אני עכשיו קצת עובדת איתו על הולכה, הליכה ועצירות, הברשה של הגב והבטן והרמת רגליים לכמה שניות. בבקשה תנו לי עצות מה לעשות ויותר חשוב, מה לא!

taz512

New member
הכל... חוץ מ....

רכיבה ומשקל כבד. בעיקר לגעת בו והרבה, בכל הגוף, גם בין הרגליים האחוריות ובכל מקום מסביב לעניים לאוזניים כל מקום בגוף שלו, מומלץ גם לשחק איתו עם בנדזים שמיכה, לשים אליו לקשור לו בנדז מסביב לגוף, וכו´ וכו´... שיתרגל שיש אליו משקל. ועצמים זרים. חשוב לא לגרום לו לטראומות, לא לפגוע בו פיזית. ולא לשים אליו משקל כבד (אוכף, אדם וכו´) משהו לא מובן? טאז, השד והאילוף

כן...

קצת לא מובן. אין לנו מושג מה עבר על הסוס הזה. יש לו אופי מאוד סייחי, הוא משחק, חברותי, מושך חפצים(ראו ערך: המעיל שלי
)ואפילו קצת נודניק. הוא בכיף נותן שיברישו אותו באזורי הגב והבטן אבל שיורדים לאזור הרגליים הוא ישר מרים את הרגל ומתחיל לזוז, עכשיו אנחנו לא יודעים אם זה בגלל שהוא לחוץ מכל ההתרגשות סביבו והמקום החדש או שפשוט הוא לא מכיר.. בינתיים אני מנסה שירגיש יותר בטחון ואז אני אתחיל עם הדברים היותר מסובכים, לקשור אליו בנדג´ עוד לא בא בחשבון לצערי...

אבו-דני

New member
סייח חדש

--- הברשת הסייח או כל מגע איתו חייב להיות מהראש והלאה מה הכוונה? יש ללכת לראש ללטף או אפילו לגרד את המצח שלו לזמן מה ואז כאשר מתחילים לנוע לכיוון הרגליים יש לנוע כאשר היד על גופו כשהיא מחליקה כל הזמן ולעולם אבל לעולם אסור להפתיע הסייח בעל אינסטינקטים של ניצוד ואם לפתע הוא מרגיש מגע בהפתעה הוא בנוי גנטית לנסות להרתע ולהפטר מהמגע-- כלאמר בעיטה. מגע ברגליים יש לעשות אט אט מתחילי למעלה וכל יום מתקדמים למטה כדאי להוועץ עם מבוגר על הטיפול הרצוי ולא להסתכן לשווא.

כן...

עם כל סוס זה די ככה אבל עם סייח בעיקר. אני כבר טיפלתי בסייחה,אבל סייחה עם אופי מדהים וזה די אחרת לטפל בסייח ממש גדול לגילו ולא מסורס. שאני באה אליו אני באה תמיד מהצד ואני כל הזמן מדברת איתו, כל הזמן אומרת לו שהוא טוב ומלטפת אותו, אז מה שאתם אומרים זה לא להלחץ ולקחת את הזמן.. הרי יש 3 שנים.. וכל יום לאט לאט לבקש יותר?

הא והוא לא

מסורס כי עוד לו ירדו לו הביצים אבל גם שירדו מתכוונים להשאיר אותו סטאליון לכמה זמן.. אז אני קצת מפחדת שאם אני לא אספיק להרגיל אותו לדברים הרגילים לפני שירדו לו הביצים אז יהיה אסון...

איזה ממי הוא!

החלטתי ללכת על הקטע של הלאט. אז היום התחלתי בלגעת לו בפנים ובאוזניים ואז לרדת לרגל הוא היה די מבוהל. אז ביקשתי מחברה שלי שתהיה ליד הפנים שלו ותרגיע אותו לאט לאט הוא ממש נרע ואחר כך כבר הרמתי לו את 2 הרגליים הקדמיות 5 דקות בערך כל אחת. הוא כל הזמן מנסה לברוח אבל בשלב מסוים נכנע ובא עם הראש לקבל תשומת לב... ברגליים האחרויות הוא עוד לא נותן לי לגעת אבל אתמול הוא גם לא נתן לי את הקדמיות.. אז נקח את זה בקלות

למעלה