שאלה...

SּhּiּnּY

New member
שאלה...

שלום אני תלמידת חטיבת ביניים ואני מייצגת בשכבתי את מפלגת שינוי" יש לי כמה שאלות שאני רוצה לדעת את התשובות עליהם אותם שאלו אותי חבריי לכיתה ולא ידעתי מה לומר להם, כמו: הם אומרים ששינוי גזענית ויוצרת קרע בעם. ולמה אנחנו רוצים לאסור את חוק משפחות מרובות ילדים... לי לא הייתה תושבה חד משמעית אם למישהו מהפורום תיהיה תשובה טובה וחזקה אשר יכולה להפיל אותם על הרגלים את הליכוד שיאמר לי. בתודה נוי

meirkl

New member
תשובה חלקית

שינוי לא גזענית, היא לא אומרת שום דבר נגד גזע כל שהוא!!! יש טעות שרבים עושים, כאשר הם מייחסים לשינוי פסילה של החרדים והדתיים. שינוי לא נגד דת כלשהי, בטח שלא נגד הדת היהודית שינוי נגד מעשים מסויימים של מנהיגי החרדים, הגורמים לאי שוויון בזכויות ובחובות לעומת שאר הציבור (החילוני והדתי כאחד). למשל אי שירות צבאי או שירות לאומי. למשל המשך הלימדים תוך קבלת כסף מהמדינה, תוך פטור מתשלום ביטוח לאומי לעומת כל אחד אחר החייב בתשלום זה. כמו למשל חוק משפחות ברוכות ילדים אשר מעניק לילד החמישי יותר ממה שמקבלים יחדיו ארבעת הילדים הראשונים. לגבי חוק זה, להלן מספר עובדות: ההוצאה הנגרמת למשפחה על ילדים הולכת ופוחתת ככל שיש יותר ילדים, כי לילד הראשון קונים הכל, עגלה ומיטה ולול וכולי, לילד השני כבר יש עגלה לילד השלישי כבר יש עגלה ויש לול וכך הלאה. בנוסף חוק זה מעניק סכום חסר פרופורציה החל מהילד החמישי, כאשר הרוב המוחלט של הנהנים ממנו הם החרדים והערבים, שני המגזרים אשר לא משרתים בצבא (מסיבות שונות). במגזר הבדואי, הדבר אף מביא לתופעות של ריבוי נשים היולדות תחת השם של האישה הרישמית, וכך זוכה ראש המשפחה לקצבת ילדים המאפשרת לו לא לעבוד ולחיות על חשבון כספי המדינה. בקיצור, מדובר בעיוות של רעיון קצבת הילדים. את יכולה לקרוא עוד באתר של המפלגה ובתשובות בפורום.

SּhּiּnּY

New member
תודה רבה-עזרת לי

ואוו, תודה רבה!!! ממש עזרת לי אני עכשיו אדע מה להגיד בצורה יותר טובה ואמינה...ביום ראשון הבחירות בחטיבה שלנו ויש לפני הקדמה אני אעשה בלאגן..... תודה תודה תודה... רבה!

SּhּiּnּY

New member
תודה רבה-עזרת לי

ואוו, תודה רבה!!! ממש עזרת לי אני עכשיו אדע מה להגיד בצורה יותר טובה ואמינה...ביום ראשון הבחירות בחטיבה שלנו ויש לפני הקדמה אני אעשה בלאגן..... תודה תודה תודה... רבה!

ronen1981

New member
אשתדל שיפיל מהרגלים . ../images/Emo9.gif

א)ראשית בלי קשר לשינו ראוי לציין שלא יתכן גזענות בין אנשים בני אותו עם ולכן להגיד על שינוי גזענית מלבד שזה לא נכון זה גם לא אפשרי פראקטית כיוון שגם החילונים היהודים וגם החרדים בני אותו עם. ב)המאבק בין החילונים לחרדים בנוגע לנושאי דת ומדינה היה קיים עוד קודם לשינוי ,שינוי באה לתת יצוג וביטוי לדעות שכנגד כפיה הדתית ולמען מדינה חילונית והיא לא רק שלא יוצרת בכך קרע ההפך היא מקטינה אותו שכן היא נותנת תקווה לחילונים רבים ונותנת להם מסגרת לגיטימית לפעול בה לשנות את המצב הרע שקיים כיום. (אחת הדברים היפים בדמוקרטיה היא שהיא מאפשרת לפתור אי הסכמות בתוך כללי מסחק מוסכמים לגיטימים ובלתי אלימים.) ג)שינוי רוצה לעזור לחרדים לצאת מהעוני ולשלבם בעובדה ובשמירה ביחד איתם ושיזכו לחינוך ראוי וזה בדיוק ההפך למה שאדם גזעני היה נוהג. (אם תזכרי באר"הב שם התנועות הגזעניות בעבר שאפו להפרדה מירבית קרי לבנים שותים מקולר אחד ושחורים מאחר בתי ספר נפרדים וכולי וכולי ובהתחלה בכלל שאפו לשלול מהם השכלה...בעוד ששינוי קוראת לשילוב בעבודה ובצבא של חרדים וחילונים.) ולמעשה שינוי המפלגה היחידה שבאמת דואגת לחרדים והדבר מצויין במצא שלה: תחילה משל ההורים: ילד קיבל שעורי בית ,הילד הלך לאמו וביקש ממנה את התשובות. האימא למרות שידעה כרגע את התשובות סירבה לתת לו את התשובות בכה הילד ואמר למה את רעה? , האם החכמה החליטה לספר לו על שני סיטואציות שונות, האחת האימא כל הזמן עושה בשביל הילד השיעורים וכך גדל לו הילד עד שהגיע היום שכבר האימא לא יכולה לעזור לו ומכיוון שהילד מעולם לא התמודד עם מטלותיו לבדו וחסר כלים להתמודדות נכשל ולא מסתדר בחיים, לעמת זאת ילד אחר בא וביקש עזרה מאמו והיא לא עשתה בשבילו את השיעורים והשאירה לו להתמודד אתם ומקסימום נתנה קצת הכוונה ועזרה הילד גדל הצליח בלימודים מצא עבודה טובה וחי טוב, סימה האם את הסיפור ושאלה את הילד נו אז מה אתה אומר אני אימא טובה או רעה? הילד שלא טיפש ענה טובה ונתן לה חיבוק ונשיקה. ולעניינינו: שינוי מפלגה לא אנטי חרדים או אנטי דת כפי שיש כאלה שטוענים בטעות כי אם מפלגה שבעד מדינה חילונית שזה אומר מדינה שלא תגיד לאזרח במה להאמין ולא תכפה עליו אורח חיים. (ובקיצור נגד כפיה דתית והפרדת דת ומדינה תוך שמירה על צביון יהודי-ציוני) שינוי היא מפלגה שתדאג להכניס מקצועות יסוד למערכת החינוך החרדי כגון מתימטיקה אנגלית ומדעים כדי שיוכלו להתקדם אח"כ וללמוד מקצוע והשכלה גבוהה יותר ולהתפרנס בכבוד. זו מפלגה שתביא לידי כך שהחרדים ילכו לעבוד וכתוצאה מכך יצאו מהעוני בו הם נמצאים. זו מפלגה שתגרום לחרדים ליטול חלק מעשי כאחיהם החילונים המסורתיים והדתיים ציונים בקידום המדינה ושמירה עליה. זה לא סוד שהערים העניות ביותר כיום הם אילו המאוכלסות בעיקר בחרדים . מה ששינוי מציעה זה סיטואציה בה כולם מרוויחים דואגת למעשה שהחרדים יצאו מהעוני בו הם שרועים (היא דואגת לחרדים ולא המושחתים בכנסת שמתיימרים לדאוג להם.) והכסף הרב שיהיה לאוצר הן משום שיתפנה מתקציבי התמיכה המפגרים למינם כיום והן מהכנסות החדשות שיבוא כתוצאה ממס שישלמו החרדים יאפשר להוריד מכולם את נטל המס ולהפוך את החינוך בישראל באמת חינם מהגן לאוניברסיטה ,ולשפר את מערכת הבריאות ,לתגמל את אלה שעושים מילואים (ולמעשה לעזור להקטין את הנטל עליהם ואת מספר הימים בשנה שיקראו להם.) ,ולדאוג לתנאי סעד ראויים לאלה שנזקקים באמת כגון נכים וגמלאים (שכיום רבים מהם נידונו לתנאי עוני קשים עקב הקצבות מגוחכות.) בנוגע לחוק ,שינוי לא אומרת שאסור להם ללדת ילדים מה שהיא אומרת זה שלא יתכן שמשפחה חילונית שמתכננת את המשפחה שלה כך שתוכל לקיים אותה ולתת לילדיהם תנאים ראויים וכתוצאה מכך מביאים לעולם פחות ילדים משהיו רצים למשל כדי שיוכלו לפרנסם ולדאוג להם כראוי, יכרעו תחת נטל מיסים בלתי הגיוני ויממנו ילדים לא שלהם (כאשר מלחתחילה נמנעו להביא עוד ילדים לעולם בשביל שיהיה להם יותר משאבים לדאוג לאלה שלהם.). כמו כן מחקרים מראים כי ככל שהרבו להגדיל את ההקצבות למשפחות מרובות ילדים שלמעשה מביאות לעידוד ילודה הדבר הביא להגדלת המשפחה החרדית והעוני רק הלך וגדל וכיום תראי שאחד מ4 ילדים מתחת לקו העוני והרוב המכריע של הילדים החרדים מתחת לקו העוני. הדרך היחידה לעזור לחרדים בפרט ולכלל האוכלוסיה בכלל היא להפסיק לעודד ילודה מעבר ל5 ילדים (ולהגדיל תקצבאות לילדים הראשונים.) ולדאוג שחרדים ילמדו מקצועות מכינים לחיים ולצמצם את האפשרות שיבחרו בבטלה ולחיות על חשבון קופת המדינה וכתוצאה מכך לעזור להם ולילדיהם לצאת מהעוני ולשאר האוכלוסיה שיהיה אפשר להריד ממנה מיסים ולהשקיע בתחומים מעודידי צמיחה שיצרו עוד מקומות עבודה למובטלים. חשוב להבין שכיום המס המריבי עומד כבר על 63 אחוז (לא כולל מע"מ שעומד על 18 אחוזים) וזה כבר רמת מס מהגבוהות בעולם. משפחה חרדית ממוצעת מביאה לעולם כ8 ילדים בממוצע ואילו חילונית ומסורתית כ2.5 כעת אם נזכר ש8 מ10 חרדים לא עובדים נבין שבקצב הנוכחי לא יהיה אפשרי פשוט לכלכל אותם (מה שהיום גם כבר בלתי אפשרי וזו אחת הסיבות למצב האבטלה שכן במקום להשקיע בכלכלה ,אנחנו משקיעים בחרדים שלא יוצאים לעבודה ומתעקשים לחיות על חשבון המדינה ולהביא עוד המון ילדים שגם הם יחיו על חשבון המדינה.)

ronen1981

New member
להבהרת חוסר הפרופורציה.

הילד הראשון שלו יש הכי הרבה הצעות (כי צריך לקנות לו הכל חדש ואין דברים שיכולים לעבור אליו מאחים קודמים.) מקבל רק 179 ש"ח בחודש. ואילו הילד השישי (שכבר יכל לקחת ספרים בגדים צעצועים כיסאות ילדים וכולי מקודמיו.) מקבל כ830 ש"ח. מבינה איזה חוסר הגיון זה?.

ZivBr

New member
עוד משהו

האם צריך לשלם יותר חשמל על 10 ילדים? האם צריך יותר ממקרר אחד ל-10 ילדים? אז למה משפחה עם 10 ילדים מקבלת 13 אלף נטו בלי לעבוד ומשפחה עם 2 ילדים הרבה הרבה פחות?

nirdagan

New member
צריך מקרר יותר גדול, וגם יותר חשמל

כי עושים יותר כביסה וכדומה. בכל מקרה העלות השולית לילד פוחתת כאשר הסיוע השולי עולה, ואת זה יש לתקן.

SּhּiּnּY

New member
תודה תודה תודה רבה!

ואיי!!! תודה רבה... אני לוקחת את הקטע הזה איתי ביום ראשון זה באמת יפיל אותם מהרגליים.... ממש תודה... אני אשאל עוד שאלות ממש תודה ואשמח לדעת איך קוריאם לך וליצור איתך קשר.

ככה אתם משחיתים ילדים...

לא משנה מה תעשו, לעולם לא תצליחו להסתיר את שאיפתכם לדחוק את המגזר החרדי אל שולי החברה הישראלית. תתביישו. -סיגלית החרדית.

meirkl

New member
זה יפה ככה? נגד פסיק הלכה?

לא שמעת שאינטרנט זה מחוץ לחוק לחרדים?

ינקידוד

New member
החרדים נמצאים בשולי החברה

לא יוצרים לא מייצרים לא ספורט לא מדע לא אומנות לא תרבות .

ronen1981

New member
אם את רוצה לשאול אותי עוד שאלות

לפחות בזמן הקרוב אני פה. (בתקופת המבחנים קשה יהיה לי לשמור על אותה תגדירות וכמות של פעילות.)

yo c

New member
SHINY תתקשרי אלי בבקשה

אשלח לך את מספר הטלפון במסר אישי יוסי וייס ס. יו"ר שינוי בחדרה

SּhּiּnּY

New member
תיכנס זה חשוב

אני לא מגבעת אולגה ולא קוראים לי שייני קוריאם לי נוי אחות שלי זו שני והיא בצבא ואני לא יודעת איך משנים את שם המשתמש וגם אני מהרצליה וכתוב שם גבעת אולגה כי אחותי מעריצה של שלמה ארצי ובפורום שלו היא כותבת את זה בתור ציטוט באחד השירים אבל אני אוכל לעזור במקום אחר כמו בהרצליה? אני רק בת 15... האם זה משנה? אבל עדיין שינוי היא המפלגה הטובה ביותר ורק בה אני דוגלת! בתודה נוי

ronen1981

New member
מה זה רק בת 15?

בבחירות הבאות יהיה לך זכות בחירה ואת יכולה להצטרף למסגרת הנוער שלנו של פעילים בין גילאי 14-18.

למעלה