שאלה

שאלה

אחותי גרה בארהב כבר יותר מעשור נשואה ליהודי אמריקאי עם ילד וחיה באושר בארץ נשאר לה חשבון בנק שאני עובדת איתו במיחד לאופ מעוף רציתי לשנות את החשבון לתושב זר ענו לי בבנק שאי אפשר כי אחותי נקראת אזרחית ישראלית שגרה בחו"ל וכל עד היא רשומה במשרד הפנים היא אזרחית ישראלית וזה לא משנה שכבר 4 שנים היא לא הייתה בארץ שאלתי האם הבנק צודק והאם כדאי לי להתאמץ ולשנות את החשבון לתושב זר הכוונה מבחינת הרפורמה במס הרי במכירת מניות צריך להגיש דוח למס הכנסה האם אחותי תצתרך תןדה למשיבים

עד שאלה

בחשבון אחר של אחותי נשארו מניות ששווין היה 30 שח העוש היה באפס במקרה אחרי שנה אני מסתכלת והמינוס הוא 150 שח אז קודם בקשתי מהבנק למכר את שאריות המניות שנשארו מהתקופה היפה אציין שהמינוס הוא דמי משמרת ככה זה נקרא בבנק אז שאלתי בבנק בשביל לשמר על 30 שח לקחו לי 150 שח היא ענתה שאין מה לעשות צריך לשלם את זה אני מיופת כח האם אני צריכה לשלם את זה? מה תפקידושל מיופה הכח ואם המינוס היה 30000 שח גם אז הייתי צריכה לשלם את זה ואם אני לא אשלם מה ילכו לחפש את אחותי בארהב תודה למשיבים

../images/Emo59.gifלא סביר ולא צריך...

1. מיופה כח שאינו מבעלי החשבון אינו חייב לשאת בחוב בחשבון. 2. בנקים סבירים אינם גובים עמלה שאינה עומדת ביחס סביר לסכום בגינו בוצע הפעולה. אני ממליץ לא לשלם, להוראות על מכירת נ"ע, ואם הסניף לא מוכן לסגור את החשבון תמורת ויתור שלך על 30 ש"ח, לכתוב למחלקת פניות הציבור של אותו בנק. לא נעים לאומר, אך לאחר מכירת המניות, החשבון יהיה רדון ולאחר זמן מה הבנק פשוט יסגור אותו אלא אם החשבון השני שהזכת גם הוא באותו בנק. במקרה זה. ללא תלונה לפניות הציבור של הבנק, פשוט יחייבו את החשבון השני.

../images/Emo105.gifהבנק צודק, לפי מה שמסרת..

ולאחר הרפורמה במס, לא משנה שאחותך אינה תושבת בארץ. אם בעלה אינו אזרח ישראלי, בביקור הבאה, שהוא יפתח חשבון על שמו בלבד ואז החשבון יהיה של תושב זר.

לא הבנתי

בקשר למה הבנק צודק תן לי הסבר לפי מה שכתבתי ולא לפי הבעל ועד שאלה ברגע שאני אמכר מניה הרי זה יועבר שמית למס הכנסה והרי אחותי לא נמצאת פה אז מה יקרה

לפי מה שכתבת...

אחותך אינה יכולה להיות תושב זר. נקודה. בעניין מס הכנסה, יהיה ניקוי במקור של הבנק ואחותך תצטרך להגיש בקשת החזר אם מגיע לה.

irisam

New member
אם את מיופת כח

אין לך מה לדאוג ! את עושה דברים בשם אחותך ולא בשמך.. הם יגיעו לאחותך ! מה קרה אין קשר בין ארה"ב לכאן ?!!! מומלץ מאוד לקבל את העצה של המומחים ולפתוח בפעם הבאה שהם באים לביקור חשבון תושב זר על שם בעלה ואז לא תהיינה בעיות. אחותך כפי שהוסבר אינה תושבת זרה אלה תושבת המדינה שלנו ולא משנה אם היא חיה לא בארץ ברגע שהיא מחזיקה ת.ז. ישראלית אז היא כזאת !!! אני לא יודעת באיזה סכומים מדובר. אבל אם מדובר בסכומים גדולים שווה לפעמים אפילו לפתוח חשבון כזה מחול על שם בעלה בעזרת עורכי דין או משהו דומה.. אפשר להסתדר בכל ! בהצלחה

1boba

New member
מאשכנתה

מתכוונים לקנות דירה. מחפסים בבנקים מסלולים שהכי כדאי לקחת. אנחנו משפחה עם שלושה ילדים. מה כדאי לקחת -ריבית קבוע או משתנה, הלוואה קשורה לדולר. איך הכי כדאי לחלק הלוואה. איפו כדאי לעשות ביטוחים שקשורים לדירה ולמאשכנתה. אם כדאי לעשות את זה בבנק או בחברת ביטוח. בכבוד רב מש´ ברונשטין

../images/Emo101.gifמסלול דולרי כדאי רק...

שיש לכם הכנסה דולרית. אם לא, קחו צמוד מדד כי הכנסת שכירים צמודה פחות או יותר למדד. בענין ריבית משתנה מול קבוע, רייבת משכנתא היום עומד על כ- 6.5%לשנה. כעת צפויה מגמה של הורדת ריבית של בנק ישראל אם התקציב יעבור, אם תורכב ממשלה סבירה בזמן סביר אחרי הבחירות, אם המלחמה בעירק תגמר טוב ומהר... אם הריבית אכן תירד, כדאי לקחת מסלול משתנה. רוב מסלולי הריבית המשתנה מאפשדים מעבר לריבית קביע בתחנות מוגדרות. אחרי ירידה של 2% (לא בשמיים) במשך שנה-שנתיים, אולי יהיה כדאי לעבור למסלול קבוע. בענין הביטוח, כדאי לקחת הצעות מחברות אחרות, הסוכן הקבוע שלכם וגם הישירים. לצעירים ובריאים זה בדרך כלל זול יותר מהבנק. לא לשכוח לבטח את מלוא ערך הדירה ולא רק את המשכתא - סוכן הביטוח שלכם יסביר למה זה חשוב.

למעלה