שאלה

koby83

New member
שאלה

נגיד ומרצ יקבלו 40 מנדטים- נגיד- יש סיכוי שיעלה לפחות לדיון לבטל את החוקים של "זכויות יוצרים"/"פטנטים"/"קנייין רוחני"? נראה לי כדאי. צריך לפרט למה?

שאלות תם שאינן תמימות

הערה א - מצטער על הסגנון, אך פרודיה צריכה לחקות המקור כמיטב יכולתה. נגיד ומרץ יקבלו 67 מנדטים - נגיד - יש סיכוי שיעלה לפחות לדיון לבטל את החוקים של "גניבה/אונס/רצח"? נראה לי כדאי. צריך לפרט למה? הערה ב - התגובה נכתבה לפני קבלת תרופות הבוקר

koby83

New member
סליחה? אין יסוד לתגובה המטומטמת שלך

ביטול חוק "קניין רוחני" יותר יועיל מאשר יזיק.

koby83

New member
אני יכול לנסות

אני יוצא מהנחה שכל אותם פטנטים וזכויות יוצרים מגבילים את התחרות "בשוק" שאמור להיות "חופשי" קחו לדוגמא יצרנית שבבי זיכרון, יש לה פטנט על טכנולוגיה מסוימת כך שאי אפשר להשתמש בידע שלהם, אי אפשר להשתמש בפטנטים שלהם. יש ביקוש רב לאותה טכנולוגיה והחברה הנ"ל מרשה לעצמה למכור את התוצר במחיר מופקע. אם לא היה ה"פטפנט" היו יכולים אחרים למכור את אותו דבר או עם שיפורים כאלו ואחרים(עוד הגבלה של החוקים הללו) במחיר יותר זול. עוד דוגמא- המונופול של מייקרוסופט- אם היו מאפשרים להרבה חברות לפתח את המערכת הפעלה(מערכת ההפעלה של מייקרוסופט שעליה יש לחברה "זכויות יוצרים"), כמובן בשיתוף פעולה מסויים- סטנדרטים פתוחים(ולא קביעת הסטנדרטים הדורסנית והמגעילה של החברה הנ"ל)-, המחיר והאיכות היו משתפרים פלאים. במוזיקה ובתוכנות מחשב ידועה התופעה של צריבת דיסקים, גניבה, שמפרנסת כל מיני פושעים. כאשר לא יהייה רווחי לגנוב, גם האמנים וגם חברות התוכנה ירוויחו מזה. תחשבו שכאשר פושע שצורב מוריד מהאינטרנט את התוכנה, מוכר אותה במאות עותקים נגרם בכך נזק אדיר. אם אותם מאות אנשים יקנו את העותק החוקי, במחיר זול יותר, לא יהייה רווחי לצורב ולמכור את אותם דברים בצורה לא חוקית, גם היוצרים וגם הציבור ירוויחו.

ricardo18

New member
אתה רק מתעלם מהעובדה שהשוק החופשי

מונע ע"י תגובה כלכלית. אנשים מקימים סטארט-אפ בעיקר בשביל הכסף. חוקרים ומדענים לא ישקיעו מזמנם היקר בפיתוחים וחברות ללא הבטחת שכר. כאשר לא יהיה רווחי לגנוב בתעשיית המוסיקה - גם לא יהיה רווחי לעסוק בה, משום שהאומנים יגוועו ברעב.

koby83

New member
אני לא מסכים

השוק נשלט לעיתים ע"י תאגידי ענק שמדכאים כל חידוש, כדיי לשמור על הרווחיות שלהם, זה לא חופשי במיוחד. לא כל האנשים מקימים סטארט אפ בשביל הכסף, לחלק יש עניין אמיתי להמציא משהו טוב וחיובי שיעזור לאנשים, ותאמין או לא, חלקם אפילו מוכנים לתת את זה במחירים זולים ואפילו בחינם. גם מי שמקים סטארט אפ בשביל כסף ירוויח מזה, כי תהייה לו גישה לידע רחב מאוד, שיתוף מקורות מידע גלובליים כבסיס נתונים למחקר עדיף על הגבולות המיותרים שמציבים החוקים הללו. הסרת המגבלות תאפשר גם לאותם סטראאפים שמונעים מרווח להצליח יותר, בהינתן להם גישה למקור ידע יותר רחב. חוקרים ומדענים- רק בגלל כסף? אני לא מאמין. זה כל כך משעמם יכול להיות שרק אנשים עם עניין אמיתי במה שהם עושים, במדע נטול אינטרסים, ישקיעו מזמנם בפיתוחים. כאשר לא יהייה רווחי- ע"פ הדגם שהצגתי האמנים ירוויחו יותר אם לא פחות כסף ממה שהם מרוויחים היום.

ricardo18

New member
חוקרים ומדענים אינם רודפי בצע אבל

הם זקוקים כל כמו כל אדם להבטחת שכר. מה שאתה מציע הוא סוג של קומוניזם קנייני, והוא פשוט יגרום לדריכה במקום. חוץ מזה, אין קשר בין מונופולים לרעיון שלך.

koby83

New member
אין אבל

הם זקוקים למחייה, נכון, אבל הם לא צריכים הון תועפות כדיי לחיות- עובדה היא שרוב הממציאים הקלאסיים מתו בעוני. אני לא מציע קומוניזם קנייני- קומוניזם משמעו שהכל שייך למדינה/תאגידי ענק שמפעילים את המדינה- אני מציע איזרוח- שהכל יהייה שייך למי שרוצה. ממש לא יגרום לדריכה במקום, ההפך הוא הנכון. יש קשר למונופולים, ועוד איך יש קשר. המונופולים מחזיקים בפטנטים ומחזיקים את "השוק" מהצוואר- לא בשונה ממשטר קומוניסטי שהכל שייך לו (בתוך המדינה הקומוניסטית). אם למשל מונופול כמו מייקרוסופט היה משחרר את הפטנטים שלו לרשות הציבור הרחב לעשות בהם כרצונו, היו יכולות חברות רבות , תוך שיתוף פעולה מסויים, בסטנדרטיפ פתוחים, ליצור מוצר יותר טוב, יותר זול, מוצר שהיה משקף עבודה של הרבה יותר אנשים. עשרות חברות שמפתחות מוצרים שונים לא יעמדו במקום, הן יתחרו זו בזו, הן יאלצו להיות יצירתיות מאוד כדיי למשוך קונים ויצטרכו לתת מחירים הוגנים. ובו בזמן לא יווצר מצב שבו בגלל פטנטים חברה אחת מחזיקה את השוק בגרון.

koby83

New member
בקומוניזם ובקפיטליזם יש

למעטים, לשלטון או לתאגידי ענק שליטה על הרבה מהידע שבאמצעותו הם שומרים על "רווח" (יהייה אשר יהייה). רק פתיחות ונגישות לידע תאפשר דמוקרטיה אמיתית. באשר לאומנים- הנזק שנגרם להם מגניבה כלכך גדול שביטול "הקנייין הרוחני" יביא להם יותר רווח. תחשוב- במקום ש10 אנשים יקנו מצריבה, הם יקנו עותק מקורי, הרווח לאמן יהייה יותר גדול.

iceviper

New member
לא נכון.

התאגידים כבר עשו את שלהם.הנזק שייגרם יהיה רק לעסקים הקטנים.זאת משום שאם יענקלה שאתמול התחיל ללמוד מחשבים ירצה לפתח תוכנית מסויימת הוא ישתמש בכלים שאותם פיתחה מיקרוסופט (לצורך העניין) והנזק שייגרם לה יהיה ממש מזערי,בין אם יענקלה ישתמש בתוכנה פירטית או לא. לעומת זאת כאשר הוא ירצה לשווק את הפיתוח שלו יבואו אליו בדרישה שיחלק אותה חינם-זה נראה לך הגיוני? הרי הוא לא ירצה לפתח את המוצר בכלל.כך שייוצרו שלוש תוצאות בלתי הפיכות: א) רמת ה"קניין הרוחני" תרד פלאים (בתי תוכנה או אומנים מחו"ל (אפילו פיצפונים) יסרבו לשווק את מוצריהם בארץ ב) התאגידים יגדלו עוד יותר משום שאנשים יעדיפו להסתמך על משהו בטוח של חברות גדולות וידועות,לאף אחד לא יהיה רצון לקנות חתול בשק גם אני חושב שמחירי הדיסקים למוזיקה בארץ שערוריתיים (המחיר של התוכנות הוא ממוצע לגמרי ואפילו נמוך יחסית לעולם) אבל אי אפשר לפתור אי צדק אחד על ידי גרימת אי צדק אחר וגזילת מקור פרנסתם של האומנים בצורה חוקית.יש פיראטיות? הילחם בה! המשפט "אם אתה לא מנצח אותו,הצטרף אליו" ממש לא תופס אם אתה רוצה לקיים מדינה שומרת חוק.

koby83

New member
לא מדוייק.

1. מה שאנשים מח"ול יעשו תלוי בהם, אני לא חושב שהם יסרבו לשוק בארץ, בהתחשב בכך שלא תהייה כאן פיראטיות משמעותית שתוריד את הרווחים. 2.אי אפשר לדעת. יכול להיות שדווקא התאגידים לא יגדלו מזה. אם יש אנשים, כלים ודרך, זה אפשרי. זה מה שנקרא יזמות- קודש הקודשים של השוק החופשי- אנשים יוכלו ליזום, מוצרים חדשים ותחרות על בסיס ידע שיהייה זמין. 3. אני לא חושב שזה אי צדק. זה לא יגזול את מקור פרנסתם של האומנים אלא יחזק אותו וישמוט את הקרקע מתחת לפושעים שצורבים ומוכרים במחירים נמוכים מאוד.

iceviper

New member
לא נכון.

התאגידים כבר עשו את שלהם.הנזק שייגרם יהיה רק לעסקים הקטנים.זאת משום שאם יענקלה שאתמול התחיל ללמוד מחשבים ירצה לפתח תוכנית מסויימת הוא ישתמש בכלים שאותם פיתחה מיקרוסופט (לצורך העניין) והנזק שייגרם לה יהיה ממש מזערי,בין אם יענקלה ישתמש בתוכנה פירטית או לא. לעומת זאת כאשר הוא ירצה לשווק את הפיתוח שלו יבואו אליו בדרישה שיחלק אותה חינם-זה נראה לך הגיוני? הרי הוא לא ירצה לפתח את המוצר בכלל.כך שייוצרו שתי תוצאות בלתי הפיכות: א) רמת ה"קניין הרוחני" תרד פלאים (בתי תוכנה או אומנים מחו"ל (אפילו פיצפונים) יסרבו לשווק את מוצריהם בארץ ב) התאגידים יגדלו עוד יותר משום שאנשים יעדיפו להסתמך על משהו בטוח של חברות גדולות וידועות,לאף אחד לא יהיה רצון לקנות חתול בשק גם אני חושב שמחירי הדיסקים למוזיקה בארץ שערוריתיים (המחיר של התוכנות הוא ממוצע לגמרי ואפילו נמוך יחסית לעולם) אבל אי אפשר לפתור אי צדק אחד על ידי גרימת אי צדק אחר וגזילת מקור פרנסתם של האומנים בצורה חוקית.יש פיראטיות? הילחם בה! המשפט "אם אתה לא מנצח אותו,הצטרף אליו" ממש לא תופס אם אתה רוצה לקיים מדינה שומרת חוק.

gershon17

New member
יש לי רעיון!

בוא נבטל את הקניין בכלל. ואם כבר מבטלים את הקניין, הנני מלאים את המחשב שלך. מעתה אתה מתבקש לא לכתוב בו יותר. דיסקליימר - הכותב הגיעה לפה בגלל הודעה של קובי83 בפורום שינוי. עכשיו הוא יחזור לחור ממנו יצא. תודה.

למעלה