שאלה

alf11

New member
שאלה

אני מבין ששינוי לא תשב בממשלה עם חרדים(ש"ס?,מפד"ל?,אגודה?) האם תהיה לה בעיה לשבת עם הימין הקיצוני כמו ליברמן או קליינר?

ronen1981

New member
תיקון .

שינוי לא פוסלת ישיבה עם המפדל מפלגת הציונות הדתית שמעודדת תרומה למדינה עלידי שירות צבאי (לרוב בני הציונות הדתית הולכים לקרבי.) ועבודה לפרנסתם וכלכלתם. נכון שישיבה באותה ממשלה אם המפדל תגביל במידה מסוימת את שינוי מבחינת נושא הדת ומדינה (תלוי מה היחס בגודל בין השניים) אבל שינוי עדיין בממשלה שכזו תוכל לקדם באופן מהותי את כל שאר הנושאים כלכלה חינוך דאגה למילואמניקים סטודנטים מנהל תקין ועוד........ ולקדם את נושא השויון בנטל שכן אפי איתם התבטא לא פעם בנושא בדומה לשינוי. הקיצר לחידוד דברי אם יהיה אפשר להקים ממשלה למשל של עבודה הליכוד ושינוי כשהמפד"ל (וברור ש"ס ואגו"י בחוץ) בחוץ זה עדיף כיוון שאז נוכל להשפיע רבות ולקדם מלבד נושאי הפנים השונים והמגונים החשובים (במיוחד לאור המצב כיום) גם להשפיע ולקדם רבות את נושא המאבק בכפיה הדתית אפשור נישאים אזרחיים הפרדה בין דת למדינה וכד.... אבל אם הליכוד תתעקש להכניס אותם נשב איתם באותה ממשלה מטעמים לעי"ל וכיוון שגם איתם בממשלה (כשאנחנו פי2.5 עד4 גדולים מהם) נוכל לצמצם לא מעט את הכפיה הדתית ולקדם את שויון הזכויות והחובות. שינוי תשאף כעיקרון להקמת אחת משני סוגי ממשלות אחת העדיפה עבודה+שינוי+ליכוד (עד כדי דקויות של מפלגות קטנות בלבד שש"ס ואגוי בחוץ.) זו הקוהליציה המועדפת עלינו. במידה ועבודה לא תסכים לממשלת אחדות (מה שלא סביר לאור ההרכב של הרשימה שלה ,והעובדה שמצנע כיום לאחר שנבחר ליו"ר מדבר על אפשרות לממשלת אחדות ) נשאף לממשלה של ליכוד +שינוי +מפד"ל +ישראל בעליה+(אם לא יהיה 61 מנדטים) עם אחד. כעת לדעתי האישית אם הרכב הכנסת יהיה כזה שהשמאל חלש ביותר מצנע נוהג בחוסר אחריות ולא מוכן לאחדות אין אפשרות פראקטית להקים ממשלה שצוינה לעי"ל (עם ליכוד מפד"ל ישראל בעליה ועם אחד ) והאופציות העומדות בפנינו הן או קוהליציה של ליכוד+האיחוד הלאומי ישראל ביתנו+ש"ס+אגוי+מפד"ל או שינוי+ליכוד +האיחוד הלאומי+המפד"ל בה שינוי היא השותפה הבחירה לממשלה בה היא תוכל לאזן בנושא המדיני את הימין הקיצוני ולמשוך לכיוון מרכז מדיני ולהשפיע על נושאי הפנים השונים רבות אני חושב שזו האופציה הנכונה ללכת בה. (להערכתי אכן כך תנהג שינוי, מכל מקרה כמו שאמרתי אנחנו צפויים לממשלת אחדות ,ושוב אם שינוי חזקה במקרה של חוסר אחרית של עבודה שוב יש תאופציה של שינוי ליכוד מפד"ל וישראל בעליה.)

אני חושב שקליינר זה כבר מוגזם

כמו שמרבית הציבור הימני אינו מסוגל לחשוב על ישיבה בממשלה עם בשארה כך רוב הציבור מהמרכז ושמאלה (וגם הרבה אנשי ימין שפוי) אינם מסוגלים לחשוב על ישיבה עם קליינר. אני די בטוח ששרון לא ירצה להכניס אותו לממשלה גם ככה (עם מספר 2 שלו פעיל ארגון הטרור כ"ך)

למעלה