שאלה

LoLo16

New member
תשובה ../images/Emo13.gif

ב"מן התשקורת" מוקדם בעונה הקודמת, הראו כל מיני מילים חדשות בעברית, לפיהם לימור הרכיבה משפט (המילים המסומנות הן המילים החדשות): "ראה אותי שמעון לובשת צמודונים, מרוב התרגשות פצח בצהלולים קולולולולו... בא רופא צוער, בדק אותו עם המסקט, אבל היה מאוחר מידי- שמעון כבר מת! קולולולולו..." אקיצר- לימור לקחה את המילה מהעיתון

Yotam_

New member
המילה הופיע בפינת לשון של לימור

(אני לא זוכר את שם הפינה) היתה שם למשל המילה "ג´יפונית" - הנייר ששמים במסעדה מתחת לצלחות ועוד, הייתי תחת הרושם שהם ממציאים את המילים הללו לכן השאלה.

Human Nature

New member
זה אכן מילים של האקדמיה.

זה מתוך כתבה, שהופיעה ב"מן התשקורת", בהּ סיפרו על מילים חדשות שנכנסו לשׂפה העברית. ואם זה מה שלולו אמרה באריכות- סלחו לי.

LoLo16

New member
יש זמרת בשם לולו?..../images/Emo9.gif

הניק שלי הוא על שם הכינוי של לויס ליין (מלויס וקלארק) בתיכון

Human Nature

New member
:-O אוּפּס.

היא זמרת בריטית (אם אני לא טועה) שזכתה באירוויזיון בשנות ה-60 (שנת 69´ לדעתי).

LoLo16

New member
לימור המציאה את "דאחקות" ו"ג´ננה"?

ראיתי אותן במילון של לימור. היא המציאה את המילים האלה

Human Nature

New member
לגביי ג´ננה אין לי מושג...

"דאחקה" היא מילה מערבית. אני זוכר שבאחד השיעורים הטנו בכּיף פֹעל (זה בבנין ראשון בערבית, אגב
) ששורשו: ד´ח´ק´ (דאל, חא, קוף- אם זה יותר עוזר), ופירושו, כמה מפתיע, הוא צחק.

PopPy

New member
לא, לימור התחילה להשתמש

ב"צהלולים" אחרי שזה הוחלט ע"י האקדמיה. בכלל היו לא מעט מילים דביליות של האקדמיה שלימור עשתה מהם צחוק (ובצדק).

למעשה, בעקבות האדקמיה...

מס´ מילים חדשות פורסמו ע"י האדמיה, ושמעון הביא את הידיעה למן התשקורת. משם, לימור אימצה את המילה ללקסיקוןם שלה.

freak2100

New member
אגב מילים של האקדמיה ללשון

מישהו מכיר את המילים החדשות? (לא קשור לרק בישראל, אבל מצחיק) קודם כל, לא אומרים לכבות את המחשב. אומרים להדמים אותו. למה? כי ככה היה כתוב במירשתת! אגב, הידעתם שכאשר אתם מבצעים פתיחת שיח עם תפוז, נשמרת לכם קוקית במחשב? ואני חושב שהשיטת פירסום החדשה של תפוז די טובה - בלי חלונות צצים. יש עוד מלא מילים: פיתחה, למשל, שזה פורט ו.... יש גם מילה חדשה ללפטופ ולעוד כל מני מילים תחפשו את הכתבה בynet, אני לא מבין מה הולך שם, לא הצלחתי למצוא את זה שם...

mishmesh

New member
קוקיות זה דווקא אחת ההמצאות היותר

טובות של האקדמיה ללשון העברית. זה גם נשמע כמו המקור, ויש לה זה גם הסבר נוסף (כמו שהקוקיה מטילה את ביציה בקיניהם של אחרים, כך הקוקיות מוטבעות במחשב של הגולש באתר).

היציאה האחרונה של האקדמיה שהכי

אהבתי הייתה "מקלור" (סטיק לייט). קולע, לעיניין וחמוד.

למעלה