שאלה

ofirgaon

New member
אולי אתה יכול במטוטא

לתת לי איזה טלפון ושם של מישהו לפנות אליו אם אני בקלאסי ורוצה להצטרף לניידות ית"מ בתור שלישי בניידת?

AAA1981

New member
בבקשה טלפון של. ..

יח"מ באק"מ ירקון 035644359 מהשעה 13:00 עד 22:30 תבקש את קרן או סולי. לית"מ אני לא מאמין שיתנו לך להצטרף ללא שעברת קורס שלב א בנושא תנועה אבל לסיור כן תוכל , כפי ששמעתי מרפ"ק יודית אפרים יצאנה הנחיה חדשה ישנה לשלב בניידות הסיור מתנדב קלאסי בתור מאבטח (אדם שלישי) מן הסתם יודית עוד תהיה בפורום אז תוכל לשאול אותה. שיהיה לך בהצלחה אופיר גם בגיוס!

../images/Emo13.gifשלישי בניידת

אין שום מניעה שמתנדב קלאסי יהיה שלישי בניידת סיור או תנועה,מבלי שעבר את הכשרת היח"מ הבסיסית. החשוב ביותר הוא,שמאחר ומעמדו כשלישי בניידת הינו כמאבטח,ברור שעליו להיות לאחר מטווח והכשרה בסיסית של קלאסי,במסגרת זו לומד על היתרים ואיסורים,נוהל פתיחה באש,בדיקת חשודים וכו.

or_k

New member
אופיר

לאחרונה נכנס לניידות הית"מ מה שנקרא "נוער בתנועה". ז"א שמתנדבי נוער יצורפו לניידות הית"מ.

../images/Emo13.gifנוער בתנועה

אם בנוער בתנועה עסקינן אזי יש לי זכויות יוצרין בעניין ואני סבורה שהרתמות נוער לנושא התנועה והיכרותו עם החוקים דרך עיני אוכף החוק ולא עוקף החוק-יש לזה חשיבות רבה בעיני. נוהל "נוער בתנועה" מתייחס גם לפעילות עצמאית של בני הנוער(לא לבד כמובן,אך ללא תלות בית"מ)-פעילות במסגרת מפקדות הנוער,בסיסי ההפעלה ושימוש ב"דו"חות תשומת לב",שהפקתי בנושא במיוחד לבני הנוער. אם אינכם יודעים על מה אני מדברת,אנא בקשו מהמפקדים לעיין בנוהל ולקבל דוגמאות של הדו"ח שהפצתי לכל הארץ.

sabal1

New member
הממ...

לגבי "נוער בתנועה" לא מכיר את הנושא הזה. לגבי הצטרפות מתנדבי קלאסי לניידות סיור, גם לא שמעתי על הנחייה כזאת, מה גם שעם כל הכבוד לאק"מ אני בספק אם הרלס"מ יאשר דבר כזה. בכל מקרה הכי טוב באמת, לתת צלצול לקרן או לסולי ולשאול אותן.

ofirgaon

New member
אני לא נוער ואני לא במפקדת נוער!

אני בבסיס נורמלי שתקוע בתוך מרתף ברחוב שלי עם רבע ניידת.

or_k

New member
אז לה לא בסיס נורמלי

אם הוא "תקוע" בתוך מרתף, ויש לכם רבע ניידת.

ofirgaon

New member
חשבתי שרוב הבסיסים ככה..

אני אתאר לך את הבסיס. נתנו לנו חלק מתחנת "טיפת חלב" השכונתית. דלת פלדלת, אתה נכנס יש לך אפשרות, או להיכנס לחדר של המש"ק (כן כן יש לנו שוטר קהילתי אחלה גבר) שזה חדר 3.5X4 להערכתי, או לרדת למטה לבסיס של המשא"ז שם יש חדר ששווה בגודלו בערך לחדר של המש"ק ומחובר אליו חדר סגור בדלת פלדה ובתוכו כספת עם הנשקים הכדורים והמחסניות. סה"כ החדר של המשא"ז יכול להכיל 10 אנשים בערך, כשמצטופפים, שזה יוצר בעיות קצת כשיוצאים לאבטחות אירועים. יש לנו מחשב שהמב"ס מצא במחסן של מפקדת האיזור ואחד המתנדבים תיקן, יש לנו מדפסת ישנה שקיבלנו בתרומה מאחד המתנדבים. יש קו טלפון משותף למשק + פקס שאני מניח שזה נקנה מכספי המשטרה (תודה באמת!). שני מ.ק. ניידים, שני פנסי מאג-לייט, אור כחול אחד מהמשטרה + אור כחול שנקנה מכספי מתנדב בארה"ב, אני מניח שהחזירו לו כסף. חרא של מקום, ואין קליטה למ.ק. / טלפונים סלולריים בתוך הבסיס. ובכל זאת אנחנו הבסיס השלישי בגודלו (לא מבחינת המבנה כמובן) במרחב ירקון... חשבתי שכל הבסיסים ככה...

מָשָקּ

New member
אצלינו זה ככה

הבסיס מס´ 1 ברחובות מבחינת כמות האנשים _________________מה שיש לנו_____________________ יש לנו חדר בגודל די גדול 4X6 בערך בתוך חטיבת ביניים יש לנו מחשב שיש בו תוכנה שבנה אחד השוטרים וכל רישום ביומן עובר למחשב יש לנו קו טלפון אחד בלי פקס ובלי כלום יש לנו טלויזיה ואנטנה שבקושי קולטת יש לנו קומה מתחת לבסיס (יעני במרתף) את החדר שסגור עם רב בריח ושם יש נשק יש לנו קליטה של מכשירי פלאפון ומ.ק. לפני סיור או מחסום הנהג מביא מהתחנה יחד עם הניידת _________________מה שאין לנו____________________ אין לנו מ.ק. אין לנו חלון בחדר המטומטם הזה (פעם אני יעלה תמונה) אבל אפשר להכנס די הרבה אנשים לחדר הזה אין לנו מאג לייט ויש לנו איזה 4-5 קצ´לקות אבל קחו בחשבון שהמפקד שלי מפעיל את 1)משמר השכונה 2)יחידת האופניים ויש לו 300 מתנדבים

or_k

New member
כאן נמחקה הודעה

על ידי הנהלת הפורומים משום שלא עמדה בתקנון הפורום

מָשָקּ

New member
ד"א המכשירי קשר

יהיה חדשים דנדשים שמתאים לרשת דיגטלית עם מסך גדול יותר ותאורה טובה יותר ומועצבים יפה יותר יש לי תמונות של 6 הראשונים שהגיעו לארץ אבל אני צריך לדבר עם קרוב משפחה שלי לפני שאני מעלה את התמונות לפורום אז אל תבקשו עד שאני לא מקבל אישור

מָשָקּ

New member
אם יהיה בעיה אני יבקש ממנהלי

הפורום למחוק אז תהנו בנתיים אני פותח שילשול חדש כי זה כבר יותר מדי בצד

or_k

New member
אצלנו זה ככה:

דבר ראשון בקשה למנהלים: את ההודעה הראשונה שלי תמחקו בבקשה, כי היא נדפקה. הבסיס הכי גדול בבאר שבע, יש לנו חדר בתוך מטה האק"מ, איפה שהמזכירות והרמק"מ יושבים. יש מחשב + מדפסת, שבמחשב יש תוכנה שהכל עובר מהיומן למחשב, פקס יש במזכירות + מכונת צילום, בחדר תדריכים יש טלוויזיה מעפנה שלא קולטת כלום, נשקים אין במטה האק"מ, ויש 4/5 נישאים בבסיס שלי + מכשיר נייח במזכירות המטה. בדרך כלל לאק"מ מוקצים 4/5 ניידות במשמרת, כשהבסיס שלי מקבל 4/5 ניידות בחודש. מאג לייט אין לנו, ויש כחול אחד נייח (כחול בילוש). המפקד שלי מפעיל את: א. בסיס הנוער (בסיוע 2 מד"ניות + 2/3 מפעילי בסיס נערים בכל יום). ב. את "בסיס היום" שהם פועלים בבוקר. ובחישוב מהיר למב"ס שלי יש כ-400 מתנדבים. אק"מ באר שבע הוא מהגדולים בארץ, אם לא הגדול שבהם.

אצלנו...

לנו יש כמה קרוונים עם מטבח ,מחשב וכל שאר הציוד המשרדי אבל אנחנו בסיס די משמעותי אז כנראה שאנחנו הבסיס הכי גדול באזור

כספי הסוכנות

מחר,יום חמישי ה-12.12.02 יחולקו 37 כלי רכב חדשים למשא"ז(הקלאסי),זהו שלב א בחלוקה כוללת של 100 כלי רכב,1000 מק"שים,מתוכם 200 ניידים,שיותקנו בכלי הרכב הללו וברכבי "אור ירוק",10,000 ערכות מדים,10,000 כובעים ואפודים למשא"ז הקלאסי ועוד. בעוד כשבועיים יחולקו 400 מק"שים נישאים(שלב א). עד סוף שנת 2003(ולדעתי עוד הרבה קודם),יחולקו כל פרטי הציוד ליחידות האק"מ בשטח.

למעלה