שאלה

שאלה

איך אני מקבלת המלצה לפסיכולוג (רצוי דרך קופ"ח מכבי) אם אני לא מכירה אף אחד שהולך לפסיכולוג? אני מרגישה שאני צריכה לפתור כמה דברים עם עצמי והגיע הרגע הנכון לעשות את זה, אבל קצת חוששת סתם להתקשר ולהזמין תור למישהו שאני לא יודעת עליו כלום. גם לרופא משפחה אני לא הולכת בלי לברר ולבקש המלצות. ברור לי שזה מאוד אינדיבידואלי ונורא תלוי בכימיה שאנחנו יוצרים עם אנשים שונים, אבל עדיין "בלינד דייט" תמיד יותר מפחיד מאשר כשמכירים לך מישהו...

nutmeg

New member
למכבי יש את "ספר השירות"

שבו כמובן יש את כל המטפלים המוכרים. מציאת מטפל זה לא עניין קל וצריך לקחת בחשבון שיכול להיות שתצטרכי לעשות קצת "שופינג" לפני שאת נשארת אם מישהו שעוזר לך. כמו בכל דבר, השקיעי זמן, לכי לפגישות ובדקי מה מתאים לך. מניסיון שלי, גם המלצות של חברים לא תמיד עוזרות, כי מה שעוזר לחברך לא תמיד מתאים לך...

גרא.

New member
מתפרקת,אין לך ממה לחשוש לגבי

הזמנת תור אצל פסיכולוג שאינך יודעת עליו דבר.מאחר והידע שאת מחפשת, כלומר,המלצה על פסיכולוג זה או אחר, לא קל לקבל,אבל ובעיקר,לא בהכרח הצלחה של פסיכולוג מסויים בטיפול עם זו שממליצה עלין, הוא ערבות, שגם הטיפול בך יצליח. מאחר וכל טיפול הוא מאד אינדוידואלי,והצלחתו מותנית במספר גורמים. ההמלצה על, אינה בהכרח הגורם הדומיננטי..לגבי הכימייה עם המטפל,כדאי לזכור שהפגישה עימו אינה בליינד דייט,ומה שחשוב זה היכולת שלך לקבל אותו כמטפל, לתקשר עימו, להפתח,ולהיות גלוייה וכנה ככל האפשר.. וזה תהליך הנוצר במספר פגישות..אין כאן "קליק" כמו בבליינד דייט,אלא יחסי מטפל מטופלת, הניבנים הדרגתית .ולבסוף,טיפול אצל מטפלX אינה חתונה קתולית אם וכאשר את חשה שזה לא זה,ע"פ שיפוטך, את יכולה לסיים מייד את הטיפול. לכן מה שחשוב עכשיו, זה שתוכלי להפגש מה שיותר מהר עם פסיכולוג מטפל,בלא להתמקד בחיפוש המלצות..ובשאלה אם וכיצד תיווצר הכימייה..אחרי שתתחילי בטיפול, זה כנראה יקרה..

למעלה