שאלה

alomm

New member
שאלה

מעניין אותי לדעת מה קרה בסין במלחמת העולם הראשונה והשנייה..... האם הם השתתפו בקרבות וכדומה..... תודה מראש אלון

במהלך המלחמה הראשונה אני

פחות יודע, אבל סין היתה עסוקה אז במהפיכה אדירה (הקיסר האחרון הודח, למיטב זכרוני, ב-1911, וסין לא ממש התייצבה עד מאו). במהלך מלחמה"ע ה-II סין הייתה כבושה ברובה על ידי יפן (או כולה? אמוראי סין ויפן שבפורום, לתשובתכם אודה). יפן תקפה את סין ב-1937 (אחרי שכבר ב-1931 החלה בכיבוש מנצ´וריה, מדינת חיץ שתמיד היתה חלק מהממלכה הסינית) כחלק ממדיניות ההתפשטות שלה אז.

Vincent Glenn

New member
לא כולה אאל"ט

אבל חלקים נרחבים - מנצ´וריה ומזרח סין. אאז"נ, היפנים השקיעו פחות מאמץ בחדירה לתוך היבשת - דבר שכרוך בלוגיסטיקה לא פשוטה - ויותר בשלטון ימי: קוראה, מנצ´וריה, מזרח סין ואפילו הודו-סין בואכה סינגפור. הסינים התנגדו במרץ, אבל לא בהצלחה, בגלל תוהו-ובוהו פנימי ונחיתות אירגונית וטכנולוגית.

היפנים כבשו את מה שרצו

ולא ממש השקיעו מאמץ בכיבוש כל קילומטר של אדמה, למעשה סין היא מדינה כל כך גדולה, שאיש מעולם לא ממש שלט בכל חלקיה עד תום, גם שושלוט ששלטו במשך מאוד שנים, או השלטון הקומניסטי הנוכחי, התקשו להשליט את שלטונם על כל הארץ, ותמיד נשארו כיסי התנגדות, או אזורים "חופשיים", בהם לא חל השלטון הכללי, במידה ומישהוא שלט על כל סין, היפנים הצליחו להטיל מרותם על כל הארץ.

masorti

New member
באיזה חלקים של סין לא הצליח..

השלטון הקומוניסטי הנוכחי להטיל את מרותו? (ביבשת כמובן. טאיוואן זה ענין אחר.) אני לא שמעתי על מחוזות שהקימו בסין שלטון עצמאי.

ממש לא שלטון עצמאי

סין היא מדינה גדולה, גם גיאוגרפית וגם מבחינת אוכלוסין (מאוד מאוד גדולה) ישנם בתוך סין איים של חוסר שליטה, שהממשלה לא מתערבת בנעשה בהם, בין אם בגלל שמדובר באזור מרוחק מידיי שרכבת וכביש לא מגיעה אליו, ובין אם בגלל שזה "כאב ראש", שלא מצדיק את המאמץ, זה לא שאזורים אלו מקימיים צורת שלטון עצמאית כל שהיא, זה פשוט אזורים ששולט בהם הפשע, והמדינה לא יודעת מזה, או יודעת ולא טורחת להתערב.

למעלה