שאלה

• פותח הנושא idv
  • פורסם בתאריך

idv

New member
שאלה

בעקבות דיונים בפורום הזה ובפורום וושו - מה מידת העומק של האמון שאמור להיות ביניי לבין המורה/מדריך לבין התלמיד? עד כמה אני אמור לסמוך על המורה הן כמורה לאומנויות לחימה והן כאדם? האם אני אמור לקבל את דבריו כתורת אמת או לבדוק שוב ושוב את המורה? האם אני אמור להפוך ל"נאמנו" או להיות ככל תלמיד אחר בחוג אחר?

MEIMIS

New member
תשובה

הרבה זמן לא כתבתי בפורום ואני מקווה שאני יחזור לכאן באופן פעיל בהחלט אבל לדעתי לא כל אחד חייב לקבל כל דבר שהמורה אומר לא כל דבר שמישהו אומר הוא קדוש זה דבר ראשון. שאף אחד לא מושלם. אתה צריך ללכת עם מה שהלב אומר ולא מה שהמורה אומר אני מניח ששאלת את השאלה הזאת בקשר למשהו ספיציפי שהוא אמר לך ולא משהו שהוא אמר לך במהלך האימון שתיקן אותך כשעשית תרגיל, אני צודק? אם זה לא ענה על השאלה שלך אז שוב אני יגיד... ל-א אתה לא צריך לקבל את הדברים של המורה שלך כ-תורת אמת... אתה יכול להסכים/לא להסכים איתו וזה נורמאלי ביותר.. אבל ם אתה באימון והוא מתקן אותך בתרגיל אל תגיד לו זה לא נכון לעשות ככה.. כי בינתיים הוא המורה ואתה הזוטר.. ובקשר ל"נאמנו".. הכל זה איך אתה מרגיש.. אתה יכול להפוך להיות יד ימינו ואתה יכול להיות פשוט כמו שאר התלמידים שמתאמנים אצלכם, תלמיד לכל דבר.. ואל תשכח את זה שאתה קודם כל תלמיד.. ורק אח"כ נאמנו של המורה מקווה שעניתי ואני בטוח שהרבה יוכלו להוסיף פה עוד קצת דברים :) בתודה Meimis a.i.k.i

idv

New member
הדברים נכתבו

לאחר שראיתי בפורומים דיונים רבים על היחס בין מורה לתלמיד (למשל השאלה של משה גליסקו והדיון על התשלום למורה). הטריגר היה משפט שנכתב בפורום וושו על מורה ש"ניצל" את סמכותו לכפות את רצונו על תלמידיו (ואנא לא להגרר לויכוח הנ"ל). כוונת השאלה שלי היא להגיע ליחס בין תלמיד למורה מנק´ המבט של סמכות וכפיף.

budoka

New member
המורה הוא דמות מכוונת

לא גורו ששולט בחייך, אלא אדם שמלמד אותך לשלוט בחייך בעצמך. תיקונים טכניים מהמורה הם תיקונים אותם הוא למד בעצמו במשך הרבה שנים. יש לתנועות צידוק, ואם אתה לא רואה את אותו הצידוק לבד, תשאל. המורה ידגים (עליך
). באשר למידת הכבוד והאמון, אלה נבנים בהדרגה מרמה בסיסית של כבוד, לעבר האמון הנלווה לו, אם המורה והתלמיד ראויים אחד לשני.

orii

New member
../images/Emo45.gif מסכים מאוד

ומדגיש חשוב בעיניי להיות אדם ביקורתי שבוחן דברים ומצד שני ממשיך לתת אמון וללמוד כל עוד הכיוון נראה נכון. הביקורתיות לא חייבת להיות רק בתחום המקצועי, אלה לכל התחומים הרלוונטיים.

idv

New member
הכוונה היא לא לתחום המקצועי

אלא דווקא לתחום האישי/חברתי וכד´. ברפרופף מהיר על השרשורים הרלוונטים נוצר הרושם שישנה סתירה גדולה בדרך שנתפס מעמד המורה כאן. בחלק מהשרשורים אנשים כותבים שהמורה הוא רק בן אדם פשוט, רגיל, כמוך וכמוני והוא אינו מעל לאף אדם, למעט כמובן התחום המקצועי. בשרשורים אחרים נתפס המורה כאדם נעלה (לא בדקתי אם זה ע"י אותם אנשים) שיש ללכת אחריו והוא המדריך שלי לחיים. מבלי לנקוט עמדה, ולנסות להוכיח מי מהצדדים, זה נראה לי קצת מוזר העניין שכאשר נוח המורה הוא אדם מכוון ומאיר את הדרך וכאשר לא נוח המורה הוא כאחד האדם.

orii

New member
המורה אדם פשוט שמראה את הדרך

בעיני אין סתירה. אני לא מחפש אדם נעלה אלה דוקא את הפשוט. ודווקא הוא יכול להוות מורה יותר רלוונטי לי מאיזה מורם מעם.

NinjaHacker

New member
תלוי מי המורה...

יש מורים שיחד עם האומנות, בנו גם את אישיותם במשך זמן רב. מורה כזה עשוי להיות יד מכוונת גם בדברים אחרים. מורים אחרים, עשויים להוות אפילו דוגמא שלילית (האגו מכריע אותם, הם מא/תאמנים מסיבות לא בוגרות, וכדומה). לפעמים כדאי לעבור מורה, רק כדי להתרחק מההשפעה השלילית שעשויה להיות חזקה מאוד (בגלל עצם העובדה שהוא המורה). גם למורה כזה מגיע בכל מקרה סוג של "יראת כבוד" בסיסית, בתור אדם שמלמד אותך - ובעל ידע רב ממך בתחום שמעניין אותך. במשך הזמן הקשר עם המורה נבנה, ואפשר להכיר יותר את מבנה אישיותו. חשוב לזכור באמת, כמה המורה השקיע בך ונתן לך במשך שנים. יש הרבה שלא מעריכים את זה כמו שהיה ראוי.

arcidea

New member
המממ.. אולי כן וגם.

ברמת מערכת היחסים החברתית של reallife- מורה הוא בן אדם. לא רגיל, לא פשוט, לא מורם מעם- סתם אנושי. ומגיעה לו התייחסות שיוויונית. חוצמזה- יש לו התמחות, ובשביל זה הולכים ללמוד אצלו. במערכת יחסים היררכית של מורה\תלמיד- אתה שם עצמך תחת הדרכתו של אדם אחר, תחת מרותו ותורתו, צריך פה מידה רבה של אמון וצריך לקחת החלטה נכונה- לבחור מורה מתאים. (או לפחות לא לפחד לתקן- ולהחליף מורה כשהגיע הזמן המתאים לזה) לכל מורה טוב יש איזה ערך מוסף ייחודי מעבר ליכולת שלו להעביר את החומר ורמת המומחיות שלווהערך המוסף הזה הוא שיקול חשוב בלבחור מי המורה המתאים לעכשיו,עוד שיקולים\ איפה אני כתלמידה היום- מה אני צריכה\ איזה סגנון לימוד יש למורה- והאם זה מתאים לי\ כאלה.. נראה לי שה issue הגדול זה התמסרות. לאיזה מורה אתה מוכן להתמסר.אם בכלל. ופה יש עניין מאוד עדין של יכולת לאחד את שתי הפרספקטיבות האלו (המורה שלי כבן אדם מן השורה והמורה שלי כדמות נעלה, כמדריך לחיים) ויכולת להבין את המערכת יחסים הזו כמשהו דו כיווני, שמתחדש ומשתנה. דו כיווני לא סימטרי(=שיויוני). לא פשוט.אבל די מובן- כמו מערכות יחסים עם הורים, חברים, אהובים (=מורים) אחרים.גם שם התמסרות זה touchy subject. אולי קיים מורה "נכון", שבחיבור איתו יש את הפוטנציאל לכל השיעורים. אולי העניין הוא להתמסר לשיעור ולא למורה. הממ...אולי כן וגם.

orii

New member
arcidea, שתי שאלות

1. למה את מתכוונת בהתמסרות? 2. האם את חושבת שמורה כמדריך לחיים אמור להיות "דמות נעלה"? ובעצם למה את מכוונת ב-"דמות נעלה"?
שלחתי לך אתמול מסר.

arcidea

New member
אבל הוא גם מנחיל דרך וערכים

וזה יותר בולט בהכוונה לגבי עבודה פנימית, כמו שבן מלמד בשמבאלה - במיוחד כשהוא מדגים עליך יצא לך פעם להתנגד עמוקות למורה שלך? נ.ב.- חשוב מאוד!שלא ישתמע מדברי אחרת-- אני חושבת שבן מורה נפלא ומדהים. שמבאלה ביצפר לקונגפו מעולה ומדהים. חבל שלא הצלחתי להתמסר..אבל את השיעורים שלי אני עושה עכשיו בביצפר אחר.

nitzano

New member
The way I see it

I don´t think one should blindly belive in everything his/her teacher tells him.If you belive -you don´t KNOW.But you should be able to trust him.If you don´t trust your teacher ,than maybe you should look for a new one It still doesn´t mean you´re not suppose to use your common sense and decide what is good for you (a good teacher would also try too do what is good for you)If you think something is not good for you than it might be. Don´t forget that your teacher is humman ,if you make him a god or adore him you become blind

gafni

New member
המורה הוא אדם ואתה אדם ובין

אנשים נוצרת מערכת יחסים מה ששמים בה ישנו בה אם מתאים לכם להיות "גורו" ו"תלמיד" של גורו זה מה תהיו אם מתאים לכם להיות מורה למכות ותלמיד של מכות -זה מה תהיו אם אחד ירצה להיות גורו והשני תלמיד שלומד להרביץ - תפרדו. אין הכללה וטוב שאין

WhiteBear

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif "שאלה" - הערת מנהל

לא היה עדיף לכתוב על מה השירשור, או על מה אתה שואל, במקום רק לכתוב "שאלה" ...
רק ברוח טובה, טל.

idv

New member
עדיף אבל כתבתי אותו

בעבודה תחת לחץ שהבוס לא יראה כך שלא היה לי כוח לסכפ את הנושא למשפט אחד. הערה נלקחה לתשומת לבי ושינויים יעשו בהתאם.

bizhar

New member
טל, משהו לא בסדר עם ההודעה שלך..

היא לא נמחקה תוך 3 שניות
עבור לקריפטוגרפיה, כמו שחלק מאיתנו כבר עשו מזמן..

למעלה