שאלה

• פותח הנושא שאלות בשביל מכרה
  • פורסם בתאריך
ש

שאלות בשביל מכרה

Guest
זוג שאיננו נשוי וגר תקופה ביחד
הגבר התלונן לרופא משפחה על כאבים בלב בגלל ריבים עם האישה, וביקש ממנו לתעד זאת במערכת..
האם התלונה יכולה לגרום איזהשהוא נזק לאישה?
האם מדובר בהוצאת דיבה על האישה?

מ ש ה 53

Well-known member
תודה על המענה, אבל האם התלונה מול הרופא יכולה בעתיד לגרום נזק לאישה?
א. מה שבין חולה לרופא, נמצא (או שלפחות אמור להימצא) תחת קטיגוריה של "סודיות רפואית". לכן, מה שרשום בתיק רפואי, אינו אמור להוות חומר לפרסום בפני הקהל הרחב.
ב. ונניח שהרופא משתכנע שיש מקום להזמין את האישה לשיחה (או לערב בעניין פסיכולוג)? גם אז תיערך (אולי) שיחה דיסקרטית עם האישה - אם או ללא נוכחות בן זוגה. איני משפטן, אבל לא נראה לי שיש בכך יסוד לגרימת "נזק" כלשהו לאישה.
ג. אם (לעומת זאת), הנושא יתפרסם ברבים (בעיתונות או בתקשורת), סביר כי הדבר לא ייעשה בתום לב ואז כן תהיה לאישה הזכות לטעון שפרטיותה נפגעה ואז היא כן תוכל לתבוע את בן זוגה (או את כל מי שדאג לפרסם זאת) בשל כך.
ד. היה מקרה (כנראה נדיר באופיו ובהיותו תקדים), שבו מרצה מבוגר כתב ספר, ובו תיאר מערכת יחסים שהייתה לגיבור ספרו עם סטודנטית צעירה. הוא כמובן השתמש בסיפורו בשמות בדויים, אבל הסטודנטית טענה בבית המשפט, שהיות שהקורא יכול לזהות מיהו הכותב, ואם הוא גם הכיר את עברו, הוא גם יכול לקשור את אותה מאהבת אליה, הרי שפרטיותה נפגעה. איני זוכר כבר מה הייתה הפסיקה הסופית, אבל מה שברור זה שהוא הפסיד במשפט. רק נדמה לי, שהיה עליו לפצותה בסכום נכבד כלשהו, והיה עליו גם להסיר את הספר ממדפי החנויות.
ה. אני מכיר מקרה, בו בעל יכול לכתוב ספר שיתאר מערכת יחסים עכורה אך מרתקת, שהתהוותה בינו לבין בת זוגו. שתי הדמויות אינן דמויות שמוכרות בציבור הרחב, והאיש גם יכול לטעון ש"אמת דיברתי"... ובכל זאת, הוא די חושש לעשות זאת, למרות ששנים רבות עברו מאז שהתרחשו האירועים ובכלל, אחד הצדדים גם לא חי בארץ. נכון להיום, הספר "עדיין" לא פורסם. עובדה.

למעלה