שאלה

שאלה

אתמול כשהכנתי סוס לרכיבה איכפתי אותו וכל שאר השטויות וכמובן שמתי לו ראשיית בית ואת החבל קשרתי לעמוד ואז כשהברשתי אותו הוא ליקק את הגדר... יש למישהו השערות מדוע הוא עושה את זה?

יכולות להיות הרבה סיבות...

קודם כל, את בטוחה שהוא רק מלקק? אם הוא מדביק את השניים למעקה ועושה קול שאיפה (יונק אוויר)...ולא רק סתם מלקק, אז זה לא טוב...זה יכול לגרום לקוליק. הסוס עושה את זה כתוצאה משעמום והתמכרות..כביכול זה נעים לו (עד שהוא מקבל מזה קוליק כמובן
). אם זה נמשך, אז תנסו למרוח את העמודים בחומר (לא רעיל) עם טעם רע..ואז הסוס ילמד לא להתקרב.. אם הסוס סתם מלקק להנאתו את העמוד, זה יכול להיות או משעמום, או שלעמוד יש טעם טוב ^_^ אם זה ממש ממש מפריע..אז תמרחו את העמודים בחומר כזה...אאווו...ש...לא יודעת
מקווה שעזרתי

the kingzeos

New member
לפי דעתי

תלוי כי אם הוא תופס את זה הוא בולע אויר ואם הוא מלקק את (זה לא בריא) חסר לו מלחים תנסי לשים לו קובית מלח...

גם אצלנו זה קורה...!

זה פשוט מאוד, אחרי הברשה או ליפני או בכלל מוצאים לסוס מלחים מהגוף (עם תלקקו סוס תגלו שהוא מאוד מלוח...לא כדי *מדברת מניסיון אישי*)... אאאאאאאאאאאאאז
הוא פשוט מחפש מלחים במקומות אחרים...!D-: מווווווובן?!

1VeReD

New member
רעות

רעות איך היית ולא ראיתי אותך? ככה לא אומרים שלום!!!1

angel457

New member
זה כתוצאה מחוסר של מלחים.. וגם...

כי סוסים אוהבים דברים מלוחים ובעקבות כך הם מלקקים עמודים או ברזל בכלל... כי יש על הברזל מלח.. והם אוהבים את זה...

ורד...

לא ראיתי אותך הייתי מחמש בחווה עד 7 בערך ודרך אגב ורד הכוונה היא לבז שמלקק את הגדר

1VeReD

New member
טובבבבבבבבבב

אחד זה שבז לא מלקק את הגדר הוא נושך שמחזקים לא תחגורת בטן ושתיים אני בטוחה שלא ראיתי אותך יוםחמישי גם לא ההייה לך שיעור...

~סוקלת את אנרכיסטית!!!!!!!~

דווקא כן יש הסבר!!!! הנה לך ההסבר שלי-
לסוס יש מלחים בגוף.... וכאשר הסוס מזיע הוא מוציא את המלחים הישנים וזקוק למלחים חדשים בגופו (*כאילו דההה*)! ולכן הוא מלקק את העמוד או כול מקור אחר שעליו הוא עלול למצוא מלח!

קודם כל

בתור אחת שמלקקת סוסים, אני לא בטוחה באמינות ההסברים שלך. שנית, אם תקראי טוב, באמת באמת טוב, ככה שהאותיות יהפכו למילים והמילים למשפט, והמשפט יהיה בעל משמעות אז - תגלי שזה בדיוק מה שאמרתי. חוצמיזה, לכל יצור חי יש מלחים בגוף (אפילו לך... ואצלך - על אחת כמה וכמה, אלא אם כן את לא בולעת...). תשמחי לגלות שגם אם הסוס לא הזיע הוא נהנה ללקק עמודים (כל אחד... ומה שהוא אוהב ללקק), אין כזה דבר "מלח ישן", המלח (תרכובות של מלחים, אם להיות מדויקים) שמופרש פשוט ממלא את תפקידו והעובדה שהסוס צריך תגבור של מלחים ומינרלים (כמו כל יצור חי) היא עדיין לא סיבה ללקק עמוד. עמוד/חבית/ברזל הם לא עדיפים למלח ומינרלים, ולא מקור בלעדי למלח. בגלל שכן יש עליהם מלח ומינרלים הסוס מלקק, כי הוא אוהב את הטעם ונמשך את המליחות. בקיצור - מה שכתבתי אז. ותפסיקי לזרוק אבנים, זה פאסה. היום מפוצצים אוטובוסים.

ווואי.... איזה רעה את!!!

באמת בסך הכול את יודעת שאני אומרת את מה שאני אומרת בצחוק נכון?! אז את לא חייבת לתקוף אותי עם השטויות הדביליות שלך, "אפילו לך... ואצלך- על אחת כמה וכמה, אלא אם כן את לא בולעת..." מה זה הכלבתיות הזאת?! יוווו, את באמת מגעילה אנרכיסטית... חשבתי שאת ברמה קצת יותר גבוה מזה...! באמת חבל!

angel457

New member
אני לא רוצה להתערב.. אבל...

באמת הגזמת עם התגובה לפיצי...

את רואה.... וזה היה בצחוק....

הרי כולם יודעים שאני לא מחפשת ריבים ובאמת חבל לי שאת מתחילה איתי כי אני באמת מתחממת מהר....!

אבו-דני

New member
פיצפי

--- או פתיל קצר... על מה המהומה? יש לאנרכיסטית חוש הומור שמיוחד לה... אנא קבלי זאת ברוח טובה. ובאשר לליקוקים הסוס בטח חושב שהעמוד יכול לתת לו שעורה מטבע העולם יש כאלה שמלקקים על מנת לקבל דבר מה. סתתתתתאם... זה מצב של חוסר מלחים ובדיוק הזכרתם לי ללכת לחמד לרכוש קוביית מלח

אני לא בטוחה בזה אבו-דני.....

כיוון שזה מאוד פגע בי לא משנה עם יש לי פתיל קצר או לא....! הנה אפילו דור אמרה שהתגובה הייתה טיפה מוגזמת....! אנרכיסטית- בתור אחת שגם כן מלקקת סוסים, אני יכולה להבטיח לך שסוסים הם מלוחים! FOR THE RECORD- אני לא (!!!) מלקקת או בולעת!!!!

אנרכיסטית.....

אין כל רע ב ללקק,לנשוך,לנשק(גם בפה) סוסים..... ה תלוי בבנאדם אם הוא נגעל מזה או לא.... זה כמו שיש נשים שמתנשקים עם כלבים לשון אל לשון..... אז....זה שעדי מלקקת סוסים זה לא אומר שיש לה איזה שהי בעיה.... אב עם התגובות שלך אני כבר חושבת שלך יש בעיה....חברתית....קשה!

למעלה