שאלה

Blackpanter1י

New member
שאלה

האם מותר לי לאכול ירקות נקיים מתולעים של "חסלט" וכד' שכתוב עליהם "כשר למהדרין" "וע"פ ההלכה אין צורך בשטיפה"?

dafosh

New member
תשובה..

למרות שהירקות חסלט,כשר וכו וכו.. הם חייבים בשטיפה אך לא בשטיפה ובבדיקה כ``כ חזקה כמו ירקות שאינם חסלט או כשרים. (אני אישית מצאתי בחסה תולעת ענקית באמצע של החסה.. זה היה מגעיל..תמיד צריך לבדוק ולא להסתמך על כלום)

אופירA

New member
מנהל
בכל הגידולים הנקיים מתולעים

כתוב במפורש לשטוף את העלים תחת זרם מים זורמים, ורצוי להשרות אותם בנוסף במי סבון לפני השטיפה תחת הזרם.

Blackpanter1י

New member
אצלי לא כתוב שצריך שטיפה

אז למה הם מטעים את המציבור וכותבים על השקית "ע"פ ההלכה לא צריך שטיפה"?

אופירA

New member
מנהל
צריך לשאול אותם... בטוח שזה חסלט?

או שאתה קורא בשם "חסלט" לכל מפעל שמתיימר לייצר גידולים ללא תולעים?....

dafosh

New member
תגובה:

פעם אמא שלי קנתה חברה שקוראים לה חסלט וזה בכלל לא היה חסלט מה שהחרידים קונים, שזה בלי חשש לתולעים..איך בסוף ידענו שזה לא החסלט ללא חשש לתולעים?סיפור ארוך...

Blackpanter1י

New member
יכול להיות שזה באמת לא "חסלט"

אבל זאת גם חברה שמוכרים "בזול פה" וכתוב שזה כשר למהדרין (פלוס כל הכשריות המהודרות מסביב) ושלפי ההלכה לא צריך שטיפה נוספת...

אופירA

New member
מנהל
אל תלמד הלכה משקיות ניילון... ../images/Emo13.gif

הרב לנדא מפרסם לעיתים קרובות, שהוא התייאש מנושא הגידולים ללא חרקים, וברובם נמצאו חרקים בבדיקות מדגמיות של הסחורה המגיעה לחנויות, כך שהם כבר לא בחזקת נקיים מבחינתו, ובוודאי שחובה לשטוף ולהשרות - ואם נמצאו חרקים הגידול אינו בחזקת נקי וצריך בדיקה כגידול שאינו נקי. והרב ויא מדריך בשיעורים וכתב בחוברת שלו על הצורך בהשריה במי סבון ובשטיפה תחת זרם מים חזק. אז החברה כתבה על השקית שלא צריך שטיפה. מה איכפת לה? זו חברה תורנית שמעניין אותה שאנשים לא ייכשלו בעבירות חמורות? זה גורם עסקי שמעניין אותו שהאנשים ישלמו לו כסף...

Blackpanter1י

New member
בסדר אז מבחינתו לא

אבל מה עם כל הכשרויות על השקית? ושכתוב בפרוש שלפי ההלכה אין צורך לשטוף וכו,' הם יתנו יד להכשלת הציבור? על איזה כשרות אפשר כבר לסמון על על ןהדרין ובד"ץ וכל מיני רבנים חשובים שנותנים את הכשרות אז על מי נסמוך? ובטחינה מוכנה שקונים ויש שם כל מיני עלים בעייתים איך אפשר לסמוך שאין שרצים? נ.ב בערב אני יעלה סריקה בלי נדר.

אופירA

New member
מנהל
אפשר לסמוך

ובפרט אם אין יודעים, ורואים כתוב במפורש. אבל אם יודעים שיש בעיות, ובפרט בתקופה האחרונה - ראוי לשים לב למה שיודעים. ייתכן שמדובר בתוצרת ובירק שאיתו אין בעיה של שטיפה. ייתכן שמדובר במערכת כשרות מסוימת - גם אם מהדרין - אבל שמשום מה כתוב מה שכתוב. אינני יודעת ספציפית, כי לא ראיתי בעיני שום שקית של ירקות מגידולים מיוחדים שכתוב עליה: אין צורך לשטוף. כל השקיות שראיתי כתוב שראוי לשטוף ולהשרות. אני מדברת כללית, ואינני יכולה לומר דבר על השקית המסוימת. כאשר קונים עלים טחונים - אם יש שם השגחה של מערכת כשרות מהדרין טובה, נעשתה בדיקה מדגמית או מלאה של הירק לפני הטחינה, ויש גם עניינים של להקל בדיעבד, לאחר הטחינה, כאשר אין פה ירקות שמוחזקים בנגיעות. אבל כל העניין של לסמוך על מערכת כשרות זה עניין של דרגה אישית. ברור שהטוב ביותר זה לא לסמוך על אף אחד אלא להכין הכל בבית. אבל מי יכול לעמוד בדרגה זו? אז לפחות משתדלים לסמוך על מי שמכירים ושמעו עליו שזו מערכת כשרות טובה יותר. ואם גם זה קשה ובלתי אפשרי (בעיקר לבעלי תשובה), אז סומכים על כל מערכות הכשרות הפרטיות. כל אחד סומך לפי מה שהוא יכול. ובמקביל גם לומדים שיעורים והלכות, ושומעים על דברים שקורים היום וששונים מהעבר וכו' וכו'. וכל אחד מקיים לפי מה שהוא יכול. כל ההלכות שתשמע כאן תשובות בפורום או ממורה הלכה - ללמוד ולדעת צריך. לקיים - בלאו הכי תקיים לפי הכוחות שלך. ואם תשמע הלכה בעניין אחר ואין לך כוח לקיים, מה תעשה? תקבל על עצמך לקיים כשיהיה לך כוח. כשתהיה לך מוכנות נפשית. ובינתיים, נקיים לפי מה שיש לנו כוח ומוכנות נפשית, ובע"ה כל הזמן נתקדם.

לייבל

New member
ירקות שנגועים בחרקים ותלועים

הר´ אליהו רבה של צפת פרסם שישנן בעיות חמורות בחברות שמגדלים ירק ללא תלועים.הוא בדק ומצא חרקים בגידולים-אפ´ שיש הכשר של רבנות. הוא אומר שמאז חורבן גוש קטיף יש ניצול של המצב,שהוביל לחברות לזלזל ולא להקפיד על הנהלים. הוא התיר את "חסלט" וחברת ´גלאט עלים´ ´הבשור´ שאלתי היא אם ידוע לכם על ירק של משק כהן מן האם זה טוב?ונקי?

Blackpanter1י

New member
הנה כמה תמונות של הכשריות

שיש על השקית (ניסתי לסרוק אבל זה היה גדול מדי...אז צילמתי במצלמת אינטרנט)

אופירA

New member
מנהל
נראה לי שפתרתי את הבעיה -

השקיות שצילמת הם של ירקות חתוכים. בירקות חתוכים וקצוצים ברור שאין צורך להשרות ולשטוף. זה נעשה כבר בזמן ההכנה.

אופירA

New member
מנהל
חובה לשטוף ירקות שלמים

הירקות החתוכים כבר נשטפו לפני הקיצוץ.

למעלה