שאלה

crane

New member
שאלה

למיטב הבנתי המוגבלת, ישנה חלוקה של אומנויות הלחימה הסיניות כבודוהיסטיות/ טאואיסטיות ונהוג לחשוב שהן מושפעות מהפילוסופיה אליהן הן קשורות. שאלתי- כיצד הסגנונות ה"מוסלמיים" מושפעים בעקרונותיהם מהאיסלם (אם בכלל)? תודה מראש

nitzano

New member
שאלה מעולה

One of the styles that has a connection to mine is being practiced by the Muslims.That style is known as "Xin Yi Quan" But I think that the origin of that style is from the Daoist one.It doesn´t seem to be much influance So far.But I´ll reserch on it more. Never thought on that one....... But than again Judaism han no big influance on Gong fu in Israel.....I think

crane

New member
תזכורת

אני מזכיר לך את החודשים האחרונים אצל אליהו עובדיה (לחימה ע"פ אמרות חז"ל- ואני רציני לחלוטין, נסה להזכר)

nitzano

New member
חנן הזכיר לי שרב המוסלמים

חנן הזכיר לי שרב המוסלמים לפחות באזורנו לא ממש מבינים משמעות האיסלם . ובשיחה ידידותית על כוס בירה נשאלתי בתמיהה "למה מוסלמים לא אוכלים חזיר ??" "מה באמת לא שותים אלכוהול ???".......שלוק שלוק... תסיק בעצמך

haleth

New member
לא ממש תשובה,אבל:

חברה שלמדה בהולנד אומנות לחימה אינדונזית (אינדונזיה היא המדינה המוסלמית הגדולה בעולם) סיפרה שהאימון היה מתחיל במדיטציה על קטעי הגות מוסלמים. מכיוון שהיא יהודיה, היא ביקשה להגות בדבר מה אחר, ולמורה שלה לא היתה שום בעיה עם זה. אבל היא למדה מעט מילים באינדונזית.

crane

New member
זו באמת לא תשובה,

אבל זו אנקדוטה נחמדה

bizhar

New member
זו בהחלט תשובה.

אולי לא מתאימה ולא קשורה? אבל תשובה.
(סתם תגובה כדי לראות את החתימה החדשה שלי

אומנות לחימה מוסלמית, הכיצד ?

מה זה בדיוק הסגנונות ה"מוסלמיים" ? אתה מיתכוון ל- חומוס´צ´יפסו סלט ג´וג´ו-ריו ,כי אם כן אז ההשפעה שלהם היא עמוקה מאוד על אומנות זן ניגוב המסבחה, שכידוע המוסלמים מנגבים מימין לשמאל לעומת הבודהיסטים שבכלל אוכלים טופו, וטופו אי אפשר לנגב מה שיוצר בעיה בצ´י בזמן אימוניי חישול כח הגברא או המוג´ו. לכן יכולת ההתקדמות של הבודהיסטים היא מוגבלת לעומת המוסלמים !! שיכולים לחזק את המוג´ו שלהם בעזרת ניגוב המסבחה .

אני מקווה שאין קוראים מוסלמים

בפורום, כי ההודעה שלך גיזענית ומעליבה. וכידוע לך כמעט שישית מאוכלוסיית המדינה היא מוסלמית. למוסלמים שמור מקום של כבוד בהיסטוריה של אומנויות הלחימה האסיאתיות בעיקר באינדונזיה ובהודו, אבל גם בסין. לורנס איש ערב, מוסלמי אדוק

crane

New member
חנן- אולי תוכל לתרום לדיון?

שמקבל כיוון ממש מוזר, דרך אגב

למעלה