שאלה

AlexShkut

New member
שאלה

בת הזוג שלי נמצאת כרגע בארץ עם ויזת עבודה (בתוקף עד אוגוסט 2018) ואינטר-ויזה לשם יציאה לחו"ל. בעוד מס' שבועות אנחנו נצא להתחתן בחו"ל ונחזור לארץ. כאשר קיבלנו את ויזת העבודה, קבענו כבר ראיון לחודש פברואר (חצי שנה אחרי קבלת הויזה), כדי לעבור למסלול נשואים ולקבל א/5 (ידענו שנתחתן ורצינו לחסוך זמן יקר). האם אחרי החתונה שלנו בחו"ל בעוד כמה שבועות, עליי לגשת למשרד הפנים עם תעודת הנישואין? או שפשוט להגיע לראיון שנקבע לנו מראש בפברואר עם כל הניירת שהם ביקשו ממני לצורך המעבר למסלול נשואים ויחד עם אישור הנישואין מהמדינה בה נתחתן?
תודה מראש.

Jkamm

New member
כדאי לדווח מיד לאחר החתונה

מרגע הדיווח על החתונה, שמים אתכם "בבירור" חצי שנה עד לאישור ורישום הנישואים - לכן כדאי להגיע ולדווח מיד עם חזרתכם ארצה - שהזמן יתחיל להיספר מיד.
ונתקלתי במקרים שלאחר החלפת המסלול לנשואים ניסו לעכב גם את שדרוג האשרה בחצי שנה - אך אין לכך כל בסיס ראה: סעיף ד(4) לנוהל נשואים.
יוני קם

La Milagrosa

New member
משהו לא כ"כ ברור לי (יתכן שהמקרה שלי פשוט שונה).

התחתנתי במקום מגוריי בספרד בנישואים אזרחיים בשנת 2014.
כעבור יותר משנה מצאתי זמן ללכת לקונסוליה הישראלית ולדווח על נישואיי באמצעות איזה טופס שמילאתי וצילום דרכון של בעלי.
אמרו לי לחכות כמה חודשים ואז לבדוק איתם האם הסטטוס שלי במשרד הפנים שונה מ"גרושה" ל"נשואה".
לא התקשרתי לקונסוליה, אבל בביקורי האחרון בישראל השוטרת שבדקה לי את הדרכון בכניסה עשתה לי טובה והסתכלה בסטטוס, ואישרה שאני כבר רשומה במשרד הפנים בסטטוס "נשואה".
האם זה אומר שעד ששינו לי ל"נשואה" אני הייתי בהכרח בסטטוס "בבירור" ופשוט לא ידעתי את זה, כי לא שאלתי?.....

Slava50

New member
רישום לאחר חתונה

במקרה שלי שהוא מקרה דומה, התחתנתי באוקראינה ביולי ומיד עם חזרה לארץ רציתי להירשם כנשוי במשרד הפנים והובהר לי שרק מחלקת אשרות יכולה לרשום אתנו כזוג נשוי ועליי לקבוע תור הכי קרוב בדצמבר.
אשתי כרגע על ב/1 ולמיטב הבנתי אמורה להשתדרג לא/5 אבל אני לא באמת יודע אם זה יהיה במועד המפגש או אחרי כי הם לא כל כך מסבירים

AlexShkut

New member
תודה בכל מקרה,

אבל זה לא המקרה שלי.
תודה על ההתייחסות.

למעלה