שאלה

שאלה

יש לי שאלה לגבי בדיקות ביוץ.
מקווה שאהיה ברורה...
כשבדקתי ביוץ ביומ 13-14 לא היה פס בכלל בכלל.. ביום 15 התחיל פס חלשלש חלשלש... ביום 16 התגבר....ביום 17 כבר הבדיקה הייתה חיובית...
בדקתי ביום 18 שוב חיובית...
ביום 19 לא היה פס בכלל בכלל אפילו לא חלש (יום הביוץ)... ביום 20-21 גם לא היה פס בכלל בכלל
לפי הבנתי (וזו השאלה בעצם...) ההורמון המזוהה בבדיקה עולה ברמתו מיום ליום ולכל הפס הולך ונהיה כהה..לא ככה? או שיש בנות שהיו להן שני פסים שונים בצבעים גם בימים ממש מוקדמים?

סתם בשביל העניין ביצעתי בדיקת ביוץ היום ( יואב 9) והיה פס חלשלש ...ברור לי שמוקדם וברור שלא לפתח ציפיות.
אבל מעניין אותי אם זה יכול להעיד על משהו (כי אחרי הביוץ לא היה כלל פס שני בבדיקות)

מקווה שהייתי ברורה
סתם נקודה למחשבה שעלתה בי....

haych

New member
לא בטוחה שממש הבנתי את השאלה

כן, ההורמון עולה מיום ליום ולכן הפס נעשה כהה בהדרגה.
אבל החלק השני של המשפט שלך שמתחיל ב"או" בעצם מתאר את אותו דבר אז כנראה שלא הבנתי אותך - יש בנות שיש להן 2 פסים שונים בצבע בימים מוקדמים. כלומר, בימים מוקדמים הפס השני חלש ועם הזמן הולך ומתחזק.

נראה לי שההורמון קיים תמיד אבל ברמה נמוכה, לכן לפעמים נראה שאין פס בבדיקה בכלל ולפעמים יש פס חלש - אני מניחה שזה נובע מענייני ריכוז השתן ושעת הבדיקה.

בדיוק ענית לי חח

ידעתי שיהיה לי קשה לנסח את השאלה..בעצם רציתי לדעת אם ההורמון קיים כל הזמן ..או שהוא מתחיל רק כמה ימים לפני

haych

New member
עכשיו בדקתי בגוגל

ואכן הוא כל הזמן בגוף. יש אותו גם אצל גברים כי הוא גורם להבשלה של תאי זרע. אצל גברים הוא נשאר קבוע לרוב, ואצל הנשים משתנה בהתאם למחזור.

ערכים תקינים אצל גברים: 0.8-6 מיקרו-יחידות למיליליטר (microUnits/ml).
ערכים תקינים אצל נשים: שלב הפוליקולרי במחזור - 1.8-7.9מיקרו-יחידות למיליליטר.
ערכים תקינים אצל נשים בשלב הביוץ: 13.0-83.0 מיקרו-יחידות למיליליטר.
ערכים תקינים אצל נשים בשלב הלוטאלי של המחזור: 0.7-10 מיקרו-יחידות למיליליטר.
ערכים תקינים אצל נשים אחרי גיל הבלות: 13.0-46.0 מיקרו-יחידות למיליליטר.

Shanigoli

New member
אצלי בדיקת ביוץ חיובים ביוא"ב 13.

למרות שגיליתי על ההריון ביוא"ב 11
עשיתח סתם בשביל הספורט ��

שאלה נוספת

10 ימים לאחר ביוץ
הפרשות חומות דמיות
אם זה לא דימום השתרשות...
זה מעיד על שלב לוטאלי קצר? זה מהווה בעיה?

לא בהכרח

אצלי היו מתחילות הפרשות חומות כמה ימים לפני המחזור. היום הראשון של המחזור הוא היום הראשון בו מופיע דם אדום (לא טיפות בודדות, המחזור עצמו). מה אורך המחזורים שלך בדרך כלל? ומאיזה יום לאיזה יום את סופרת?

המחזור שלי

בדכ בין 31-33 ימים...
עד עכשיו לא בדקתי ביוץ וחשבתי שתמיד ביוץ הוא 14 יום לפני המחזור.
היום אני ביום 30
אתמול התחילו הפרשות חומות אבל זה היה נראה לי מוקדם 10 ימים אחרי ביוץ...לא?
ואני סופרת תמיד מהיום של הדימום הרציני...

מצטערת לבאס

אבל לדעתי רוב הסיכויים שאלה ההכתמות שמקדימות את המחזור - היום יום 30, לרוב המחזור אצלך 31-33 ימים, אז הוא יכול להופיע מחר מחרתיים ועדיין להיות די מדויק.
אצלי הכתמות תמיד הסתיימו במחזור. ההריונות שלי נקיים לגמרי.

כמובן מקווה שאני סתם משליכה מעצמי אלייך ובעצם זה דימום השתרשות (מעולם לא היה לי) ותתבשרי בבטא חיובית בקרוב.
חכי בסבלנות לאיחור, יש לך עוד כמה ימים.

אני מתארת לעצמי

שאלה העצמות שלפני מחזור אני רק רוצה לדעת אם זה שהכתמות מתחילות 10 ימים אחרי ביוץ זה לא בעייתי מבחינת קליטה להריון....

haych

New member
בעקרון לא

זה בדיוק המצב אצלי. אני מסייגת ואומרת שאני לא הריתי, אבל בגלל שאני כבר מטופלת פוריות אני יודעת שהרופאה ממש לא מוטרדת מזה.

למעלה