שאלה

bereletze

New member
שאלה

בתי בת השש נכנסת השנה לכיתה אלף, בחודשיים הראשונים הכל הלך חלק. גם היום הכל בסדר מבחינת הלימודים אבל יש לה פתאום טיקים בפנים, דבר שלעולם לא היה לה. זה מאוד מדאיג אותי כי יש מצב של טיקים במשפחה אצל קרובים מסויימים ואני לא יודעת אם זה חולף או שזה יישאר לכל החיים. האם יש משהו שאפשר לעשות עכשיו, בהתחלה, כדי להדביר את זה? אולי טיפול פסיכולוגי? אני די בלחץ כי אני לא רוצה שזה יישאר לה כל החיים.

גרא.

New member
b.טיק היא תנועת שרירים לא רצונית

חובמצב לחץ,או מתחזרת,בדרך כלל בפנים,כמו מצמוץ או עווית.והם בולטים יותר שעה שבתך נמצאת במצב לחץ או מתח.טיקים שכיחים למדי בקרב תלמידי בית ספר.מסתבר כי ל-50%-24% מהילדים בגיל בית ספר יש היסטוריה של טיקים. הטיקים האלה נעלמים באופן ספונטני,אם כי לעיתים עלולים לחזור במצב לחץ חמור.אין צורך בטיפול פסיכולוגי,למעט קבלה,תמיכה,חום ואמפתיה ,להם זקוקה הילדה,שעה שהטיק מתרחש, או מעט אחריו.אין מקום לחקור אותה,או לכעוס עליה,כאשר זה קורה, אלא לקבל בהבנה,שזה קורה לה,וזו רק שאלה של זמן שהם יפסקו.גילוי עניין ודאגה,עלול להביך את הילדה,ובאופן פרדוקסלי לגרום לה לטיקים נוספים.עצתי לך,המתיני לפי שעה, תתעלמי מהטיקים ,והרבי במתן תמיכה נפשית,חום ואמפתיה..שלבי ההסתגלות לתפקיד של תלמיד בכתה א´,לא קלים,ויתכן שזה קשור לכך.אבל בתך,כשרוב הדומינטי של הילדים בכתה א´, תסתגל,תשתלב,וביטויי המתח הללו,עשויים בהחלט להיפסק.

למעלה