שאלה

shira11114

New member
שאלה

בהפרייה האחרונה שעשיתי (שכשלה) באסותא, ישר אחרי ההחזרה, האחות אמרה לי לקום מהכיסא... זה ממש עצבן אותי! לא הגיוני לנוח שניה? לפחות כמה דקות? מה אתן אומרות?
ועוד דבר, בסבב ההפרייה הקודם שהיה הראשון שלי, לא הוקפאו לי עוברים. חיכו עם כל ההפריות ליום 5 ובסוף הכל התפרק. אני לקראת סבב שני של שאיבה והחזרה, יש לי תור לרופא שלי, מה אני צריכה לצפות שיגיד לי או שיעשה שונה כדי שלפחות הפעם יהיו לי מוקפאים?
אני רוצה לציין ששאבו לי 50 ביציות פעם קודמת...
ויש מישהי שנכנסה להריון מivf שני? אני יודעת שזאת שאלה מוזרה... בא לי קצת להתעודד. תודה!

טוליתי

New member
קמים תמיד מיד לאחר ההחזרה

העובר מוגן יותר בעמידה מאשר בשכיבה.
85% מהנשים הרות בתוך 5-6 טיפולים. זה אומר שחלק מהן הרות בטיפול השני��.
הייתי מציעה לחשוב על גירוי עדין יותר, פחות עוברים, והקפאה ביום 3 של חלק ניכר מהם. לא לשכוח להתעקש להקפיא בבודדים או מקסימום בזוגות.
יש כאן נשים שנכנסו להריון ראשון בטיפול ה 20 ואף מעבר לכך.
בהצלחה

טוליתי

New member
מול הרופא ומול המעבדה.

כולל להרים טלפון ביום השלישי, אם את במקרה לא שם, ולוודא שמקפיאים.

טוליתי

New member
בדיוק. ולוודא שזה אכן נעשה.

שימי לב שאם ההחזרה ביום 2, חשוב לוודא ביום 3 שמקפיאים.

Kessie29

New member
נצל״ש - להרים טלפון לאסותא או לרופא?

אם לאסותא, הם בכלל מתייחסים לבקשת המטופלת? ואם לרופא - כמה הם מקשיבים לרופא? האם תלוי בזהות הרופא? אני מנסה להבין כמה משקל יש לדרישה שלי להקפיא... תודה.

טוליתי

New member
בנות, אלה הילדים שלכן!!!

מן הסתם להחלטת הרופא יש משקל רב יותר, אבל מניסיון, מטופלות שדורשות ומתעקשות גם מצליחות לקבל את מבוקשן.
&nbsp

Nashuki

New member
לא חושבת שהמעבדה יקבלו הוראות מהמטופלת

אם כבר מהרופא, וגם במקרה הזה לדעתי אין לך say בעיניין. אם כל האבסורד שבדבר. הם מעריכים את סיכויי ההצלחה של הקפאה והפשרה
ולפי זה מחליטים אם להקפיא.

טוליתי

New member
מניסיון, בהחלט יקבלו הוראות, אם תהיי נחושה.

אצלי היה עובר שסירבו להקפיא, הרופא תמך בהקפאה, אך לא היה בארץ בשביל להתעקש. כששוחחתי עם המרפאה, אמרו שאני חופשיה לדרוש ושהם לא יכולים לבקש שוב לאחר שביקשו ומנהל המעבדה מסרב.
התקשרתי למעבדה, דיברתי, התווכחתי והם שכנעו אותי להמתין ליום 3 ולראות אם העובר מדביק את הקצב... העובר אמנם גדל, אך לא השלים את כל התאים "לפי הספר". ברגע הזה עמדתי על המשמר, דיברתי עם האמבריולוגית, עם מנהל המעבדה, כולל שיחות לנייד שלו, עד שנכנע לי. זה הילד שלי, גם אם הוא עובר מוקפא, הקרבתי המון כדי להשיגו, ואין שום סיבה שאוותר עליו רק כי בתנאי המעבדה הוא לא ענה למצופה.

simsam1

New member
מעולם לא ענו לי באסותא ראשון איך בדיוק אני אשיג את המעבדה???

goldgold1122

New member
טיפול שני

אני הריתי בטיפול השני, לאחר שבראשון לא היו מוקפאים. בתקופה זו לא היו מגדלים את העוברים ליום החמישי , מחזירים ביום השלישי ומה שנשאר מקפיאים. הרבה פעמים במעבדה העוברים לא שורדים אבל ברחם כן. לי הוחזר עובר שלפי הרופא היה נראה "סביר" ובכל זאת נקלט. כך שאין חוקיות בדברים כאלה.
בהצלחה!!!

simsam1

New member
האם למישהי יש לתת לי טלפונים של אסותא מעבדה וכו שעונים בהם ב

בהמשך לנושא הקפאת עוברים שדיברנו כאן

ככה אני עשיתי בפעמיים שהוחזר עובר

במדיקל סנטר בהרצליה לא מחכים כי יש עוד בנות בתור שמחכות להחזרה.
ישר קמים.
לא הוצעה לי האופציה של להישאר לשבת בכלל (יכולתי מעצמי אבל לא עשיתי את זה).

קמתי ישר, בפעם הראשונה נסעתי לקניות ומשם הביתה. בפעם השניה הלכתי לגינה ליד הים שנמצאת ממש מול המדיקל וישבתי שם קצת בגינה למעלה, שצופה לגלים, מקווה בשביל שני העוברים שלי.. ומשם לקניות בסופר ואז הביתה.
בשתי הפעמים נקלטתי.
לצערי בפעם הראשונה העובר הפסיק לחיות בשבוע 13.
הפעם השניה ממשיכה לבעוט בכיף עוד עכשיו (אוטוטו שבוע 31).

מעצבן אותי שוב לשמוע על גידול *כל* העוברים ליום 5.
אוף.
אצלי בפעמיים האלה הוחזרו עוברים יום 2 וברוך ה' נקלטתי.
לגבי העובר המוקפא היחיד מהטיפול השני - יום 3 - נראה בעתיד וכמובן אעדכן.

עד אז, כואב לשמוע שבנות מאבדות ככה עוברים שבקלות יכלו להיות ילדים.

למעלה