שאלה

tararaven

New member
ככל הידוע לי...

אייטם מסויים המעורר רעש כלשהו, ואולי אף גורר "פולו-אפ" [מעורר כתבות/פרסומים באותו הנו´ בכלי תקשורת/ערוצים/עיתונים נוספים]. פרסום מוצלח שיש בו עניין, והיוצר הד.

מוגג

New member
ספין=סבוב, סחרור

בדרך כלל מדובר בנושא בלתי מחמיא לפוליטיקאי אשר בכוח הרטוריקה ואנשי יחסי הציבור שלו הוא מצליח לסובב כך שיפעלו לטובתו. למשל, ג´וליאני ניצל את אסון התאומים לבסס את מעמדו כראש עיר אהוד. בעקבות הופועתיו התקשורתיות ונאומיו המלכדים והמנחמים הפך את האסון ל"ששון".

trilliane

Well-known member
מנהל
ג´וליאני עוד היה ראש עיר אז?

נדמה לי שהוא עוד פרש קודם כדי לרצוץ לקונגרס ואז פרש גם מזה כשגילה שהוא חולה, לא? אם הוא היה פופולרי ואהוד על תושבי ניו-יורק, הרי שזה בזכות פועלו בשנים שקדמו לכך, והוא אכן היה ראש עיר מוצלח מבחינתם. אני לא חושבת שלאירועי ה-11.9 היה קשר לאהדה אותו.

מוגג

New member
השאלה היא

אם את מעדיפה להסתמך על הדמיון שלך או על הידע שלי?
ג´וליאני היה ראש העיר ניורק וזה לא היה מזמן.

vegan

New member
ג´וליאני נחשב לגיבור אירועי ה11/9

אולי הוא היה אהוד גם לפני זה, אבל הוא הפך להיות הגיבור האמרירני החדש, בעקבות הניהול של פעולות ההצלה לאחר פיגועי ה11/9. מעט אחרי זה, נערכו בחירות. ג´וליאני שסיים שתי כהונות רצופות לא יכל לרוץ שוב, לפי החוק שם (אוףףףףף למה זה לא חל על אולמרט....). הוא היה כל כך פופולארי שזה גבר אפילו על עקרונות הדמוקרטיה הנעלים בארה"ב ורצו לשנות עבורו את החוק כדי שיוכל לרוץ שוב. הוא סירב, בשם הדמוקרטיה ולא רץ לבחירות. בבחירות זכה בלומברג, יהודי עשיר כקורח, הבעלים של רשת טלוויזיה כלכלית הנקראת בשמו וניתנת לקליטה בארץ בלוויין. בערב חנוכה שנה שעברה, לאחר הפיגוע במדרחוב, ביקרו ג´וליאני ובלומברג יחדיו במדרחוב לאות הזדהות (עם הפקקים בניו יורק???) וסתמו לנו את העיר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני יודעת שהעריכו אותו מאד עוד קודם

כי את התשבוחות עליו שמעתי הרבה לפני האירועים הנ"ל... לגבי הבחירות - כנראה שלא זכרתי נכון, חשבתי שזה היה קצת אחרי, וזה היה קצת לפני. בכל מקרה, הוא לא רץ (בסופו של דבר אפילו לא לקונגרס) כך שאהדה יש, אבל פוליטיקה אין... (לפחות בנתיים, אם אני לא טועה).

haleth

New member
אם אני כבר כאן

בתקופת ג´וליאני ירדה הפשיעה באחוזים ניכרים, וזאת בשל הפעלה יעילה עד אלימה של המשטרה. תושבי ניו-יורק היו אסירי תודה. ואפילו קראתי שבמקסיקו רוצים לשכור את שרותיו כמוריד-פשיעה, אבל מביני דבר טוענים שאין לו צ´אנס על המקסיקאים....

השבח לאל

לא ירדתי לעומק הפתיל הזה וכבר תושבחתי נפש על ידי ה"תשבוחות". מהיכן הגיעה עקמימות זו? בשל היתקלותי המרובה באותו פגע לא יכולתי להתאפק, ואני מתנצל על השצף. פשוט בחילופי ב-פ מזכיר לי צלילה של המילה מילה אחרת שאינה נחמדה במיוחד. ואם לא ירדתם לסוף דעתי, המילה היא תשבָחות, תשבָחות ועוד פעם תשבָחות.

trilliane

Well-known member
מנהל
למען האמת, אני יודעת את זה

וה-ו´ היא טעות הקלדה ותו לא... לצערי שמתי לב לטעות כשקראתי את הודעתי רק לאחר השליחה, וזה צרם לי, אבל התעצלתי לתקן בתקווה שאף אחד לא ישים לב או לפחות לא יהיה מספיק קטנוני מכדי להעיר... טעיתי. טוב, אני לא באמת מופתעת... מקבלת את האשמה.
(ובפעם הבאה, אני מבטיחה להוסיף הודעה מתקנת, בי נשבעתי!)

עמית103

New member
ספין

ספין הוא יצירת "סיפור" תקשורתי, בדרך כלל על ידי פוליטיקאי, והכנסתו לסדר היום התקשורתי לטווח הקצר. כך לדוגמא, בנסיון הפינוי של חוות מעון יצר בן אליעזר ספין תקשורתי, שהוביל לדיון ממושך על ההתנחלויות (שהיו קצת רחוקות ממנו באותה תקופה), ויצר אווירה תקשורתית נוחה מבחינתו לפרוש מן הממשלה תוך ויכוח על ההתנחלויות.

למעלה