שאלה

stusstud

New member
שאלה

קפצתי לצלול מסירה באילת והמסכה התנפצה.
למזלי המסכה עלתה לכיוון המצח וזה הסתיים בזה שירד לי דם ויש לי כמה חתכים קטנים במצח.
מדובר במסכה שלי שקניתי לפני 8 שנים.

האם יש לי קייס לתבוע את החברה של המסכה? להסתפק בפיצוי? משהוא שמע על מקרים דומים?

הבנתי שמדובר בדבר חריג. המדריך ואנשים במועדון צלילה אמרו לי שבחיים לא קרה להם כזה דבר, ושמסכות האלה לא נשברות כמעט בשום מצב.

ספוקי

New member
התשובה הקצרה: לא.

אומנם זה לא קשור באופן ישיר לצלילה, אבל אני אנסה לענות לך מהידע שלי.

יש מקרים שמסכות נשברות. לא הרבה, לא נפוץ, אבל בהחלט דבר שעלול לקרות.
בנוסף, במקרה של תביעה כזו אתה תצטרך להוכיח ש(1) מדובר על פגם ביצור ו-(2) במשך כל 8 השנים שהמסכה ברשותך היא מעולם לא נפלה, נחבטה, קיבלה מכה, נפל עליה משהו אחר וכד'...
את שני הדברים הללו קשה עד בלתי אפשרי בכלל להוכיח.וכל זאת, כאמור, בשביל מסכה שהשווי שלה (כחדשה) הוא 200 ש"ח, ומבלי שנגרמו לך נזקים (רציניים) כלשהם. אבל אם אתה כבר בעד תביעות הזויות, אולי תתבע גם את מועדון הצלילה שהסירה שלו גבוהה מידי והקפיצה למים מסוכנת?

וכסת"ח כרגיל:
הכותב אינו עורך דין והודעה זו אינה באה להחליף יעוץ מקצועי.

orend123

New member
כן ולא

אם המוצא גרם נזק גוף ניתן לתבוע את היבואן תוך 10 שנים מיום הייצור על פי סעיף 3(א)(1) גם ללא הוכחת הפגם.

ושוב חוזרים לשאלה הקודמת, מה הנזק? להוכחתו יידרש חוות דעת רפואית שתעלה סביב ה2,000 ש"ח,

שווה את זה? לדעתי לא.
מה גם שמסיעה לא אמורה להתפוצץ סתם ככה, ובנסיבות המקרה מתיישבת המסקנה שהמסיכה קיבלה מכה בעת הקפיצה למים יותר מאשר היתה פגומה.

למעלה