שאלה

nb320458409

New member
שאלה

אני סובלת מהפרעות דו קטביות האם ניתן להחלים מיזה או להפסיק את התרופות וסליחה על הבורות אבל מזה מצב פסיכוזיה במה זה מתבטא?

החלמה מהפרעה דו-קטבית

שלום לך,
ככל הידוע לי לא ניתן להחלים מהפרעה דו-קטבית, אולם ניתן בעזרת טיפול תרופתי מתאים להגיע למצב מאוזן, שמשמעותו תפקוד תקין. מצב זה עלול להטעות את החולה עצמו ואת סביבתו, לתת אשליה של החלמה, ולהביא להפסקת הטיפול התרופתי. על פי רוב, במוקדם או במאוחר, תחזורנה תופעות המחלה. בכל מקרה, אין להפסיק טיפול תרופתי בהפרעה ביפולרית ללא התיעצות עם פסיכיאטר.

להלן ציטוט הגדרת פסיכוזה שהבאתי עבורך מאתר 'פסיכיאטריה': "פסיכוזה היא תסמין של מחלת נפש ולא מצב רפואי עצמאי. באופן כללי, מדובר על אובדן קשר עם המציאות, וקיימים שני סוגי הפרעות פסיכיאטריות המייצרים תסמינים פסיכוטיים: סכיזופרניה והפרעות מצב הרוח, כגון הפרעה דו קוטבית".

הפרעה דו קטבית

אני מצטרפת לחוות דעתה של תמר, הפרעה דו -קטבית נחקרה הרבה מאד, ואכן נחוץ איזון תרופתי מתמשך כדי להתנהל באופן תקין ולא להיטלטל בין הקצוות. זה בוודאי קשה, במיוחד למי שסובל מתופעות לוואי של התרופה. יש ערך גם לטיפול נפשי בנוסף לתרופתי, כי הרי האדם אינו מוגדר רק דרך מחלתו, והתחזקות אישיותית יכולה לתרום לניהול טוב יותר של האיזון ובכלל לחיים טובים יותר. אני ממליצה על ספר מרתק שכתבה פסיכיאטרית וחוקרת (קיי רדפילד ג'יימיסון) שבעצמה סובלת מהפרעה דו-קוטבית, ונקרא: "נפש לא שקטה". היא מתארת בצורה מרגשת את הפיתוי לוותר על הטיפול התרופתי בשלב של ההרגשה הטובה והפעלתנות , ואיך למדה בדרך הקשה להתגבר על כך.
תודה על השיתוף מצידך.

למעלה