שאלה

שאלה

איזה חליטה או מיץ טבעי הכי כדאי לשתות בבוקר או במהלך היום שינקה ושפר את כל מערכות הגוף?
אני שותה כל בוקר כוס של תמר שהושרה כל הלילה .
תודה לכם

gs1234

New member
הכי טוב זה פשוט מים

חשוב לשתות הרבה מים מיד כשקמים בבוקר, כדי למלא מצבורי מים בגוף שהתרוקנו במהלך הלילה. זה חשוב במיוחד לבריאות הגב, כי יש מים בין החוליות של עמוד השדרה, ומי שלא שותה מים ומתכופף בבוקר עלול לסבול מכאבי גב.

אפשר להוסיף למים תמר או כל דבר אחר (מיץ לימון, תה, קפה) אבל מבחינה תזונתית זה חסר משמעות. המים הם אלה שגורמים לגוף להפריש את הפסולת, ולא מה שמוסיפים למים.

מבחינה תזונתית, ארוחת בוקר טובה צריכה להחזיק אותך שבע במהלך הבוקר, אבל לא לגרום להשמנת יתר. ארוחת הבוקר צריכה להכיל שלושה רכיבים: ויטמינים, סיבים תזונתיים, וחלבון. כדאי לאכול בבוקר פירות או ירקות, שיש בהם ויטמינים וסיבים תזונתיים, ובנוסף אליהם, ביחד או לחוד, מאכלים עתירי חלבון כמו מרק עדשים, חביתת קמח חומוס, חביתת טופו, כוס שוקו על בסיס חלב סויה, יוגורט סויה, וכד'.

היי

תודה לך אשמח לחוות דעתך אז השריית תמר במים כל הלילה ולשתות את המים זה בריא לגוף או לא?
ב. האם קולה זירו וכל האקסלים שמוכרים זה לא בריא לגוף?
ג. אם יצא לך לשמוע על דוכן המיצים הטבעיים בשוק מחנה יהודה עוזי אלי ,האם מיצי אתרוג וכל מיני מיצים כמו גינגר ותפוח זה בריא לגוף?
ד.לגבי קוסמטיקה וסבוני רחצה טבעיים האם מבחינת ניקוי הגוף הסבון הטבעי הוא מנקה טוב יותר?והאים זה מזיק לגוף כל סבוני הרחצה כמו כיף דאב ועוד?
ה. איזה חליטה מאוד מומלצת לשתות אחרי ארוחה או בבקרים או לפני השינה שינקה ויטהר את הגוף מרעלים ועוד?
תודה לך

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני אחרי ארוחות שותה תה קמומיל

עד 3 כוסות ליום. תה מרגיע. לא מנקה.
תה מנקה למשל שן ארי. אבל מדוע להשתמש בתה שיש מזונות.
פטרזליה מלפפון אבטיח- משתן.- מנקה כליות.
סלק וגזר תומך בכבד- "מנקה"
שום הורג קנדידה (פטרת) ומדלל דם ומוריד כולסטרול.
בצל - הורג קנדידה מוריד כולסטרול
ארטישוק- תומך בכבד ("מנקה") ומוריד כולסטרול.
שומר וכוסברה. מנקים מתכות כבדות.( יש הרבה מטיפולי השינים הלא טובים)

Mika Yannai

New member
ניקוי ושיפר מערכות הגוף

אני מסכימה עם כל מה שכתבו מעלי, הבריאות נמצאת במזונות שלנו, הגזר, והשום, הפטרוזיליה, והסלק, הבצל, הנבטים, הנבטוטים, זרעי הצ'יה ויש עוד רבים וטובים.
הבעיה מתחילה בזה שאנחנו בררנים, אם התפריט היומי שלנו היה מורכב ברובו ממזונות העל היינו מסודרים, ואולי גם היינו חולים פחות, וחסינים יותר ממחלות החורף
אבל המצב בפועל הוא שונה לגמרי, אנשים לא מספיק מודעים, לא מספיק מתעניינים וחושבים שמחלה זה לא ביג דיל כי מזה בשבילם לקחת תרופה/אנטביוטיקה מחלישה. אני בגישה של כן לאכול מזונות בריאים בעלי ערך מוסף כמה שיותר, ובמקביל לחזק את הגוף בביו 25, שזה נטו חיידקים פרוביוטיים וחיוניים לגוף.
תה לכשעצמו מרגיע, מנקה מצד שני אם הוא לא טבעי אז יש בו קפאין.

l coyote l

New member
בצמח התה יש קפאין באופן טבעי

ולכן בכל סוגי התה (לבן, שחור, ירוק) יש קפאין. אם תה הוא "נטול קפאין" משמע שהוא עבר תהליכים לא טבעיים.
אם הכוונה לחליטות צמחים אחרים, אז לא מדובר בתה, ורובם באמת נטולי קפאין.
&nbsp
"נטו חידקים פרוביוטיים וחיוניים", הם כאלה שגדלו על מצע מעבדה ונארזו באופן תעשייתי.
מוצר תעשייתי לכל דבר (ולרוב מוצר מצוין), שהרי ללא אריזתם הנפרדת לא ניתן היה לצרוך אותם "באופן טבעי" במרוכז ובאופן מבודד.
קצת מוזר בעיניי להציג אותו כ"טבעי" לעומת אנטיביוטיקה.
&nbsp
"אנטיביוטיקה מחלישה" זו הכללה שמתעלמת מהפעולה הרצויה של אנטיביוטיקה.
יש לאנטיביוטיקות למיניהן יתרונות לצד חסרונות שכדאי לקחת בחשבון כדי להפעיל שיקול דעת אישי.
&nbsp
&nbsp

gs1234

New member
תשובות לשאלות ששאלת

השריית תמר במים כל הלילה ולשתות את המים זה בריא לגוף או לא? לדעתי זה בסדר, העיקר זה המים ולא התמר. התמר מוסיף מעט מתיקות טבעית, שזה לא מזיק.
האם קולה זירו וכל האקסלים שמוכרים זה לא בריא לגוף? לדעתי כן. הם לא גורמים להשמנה, אבל יש בהם חומרים כימיים שעלולים לגרום לנזקים שונים לגוף, בעיקר במינון גבוה, ולכן רצוי להימנע מהם. אם שותים כוס אחת פעם בכמה ימים אז זה סביר בעיניי, בתור "פינוק" אבל לא בתור הרגל.
אם יצא לך לשמוע על דוכן המיצים הטבעיים בשוק מחנה יהודה עוזי אלי ,האם מיצי אתרוג וכל מיני מיצים כמו גינגר ותפוח זה בריא לגוף? אני מאד אוהב את הדוכן הזה ואת המיצים המיוחדים שלו. שוב, לשתות מיצי פירות וירקות בתור "פינוק" מדי פעם זה בסדר, אבל לא בתור הרגל. הסיבה היא שבמיצי פירות, בניגוד לפרי טבעי, יש ריכוז מאד גבוה של סוכרים ופחות סיבים תזונתיים. התגובה של הגוף למשקה עם ריכוז גבוה של סוכרים עלולה להיות בעייתית.
לגבי קוסמטיקה וסבוני רחצה טבעיים האם מבחינת ניקוי הגוף הסבון הטבעי הוא מנקה טוב יותר?והאים זה מזיק לגוף כל סבוני הרחצה כמו כיף דאב ועוד? אני זוכר שהיה כבר דיון בנושא הזה לפני כמה חודשים. לדעתי האישית סבון טבעי לא מנקה טוב יותר או טוב פחות מסבון מסחרי. אין הבדל.
איזה חליטה מאוד מומלצת לשתות אחרי ארוחה או בבקרים או לפני השינה שינקה ויטהר את הגוף מרעלים ועוד? בבוקר - מים. אחרי ארוחה לא כדאי לשתות, אבל אם כבר שותים אז רק מים, או מים עם מיץ לימון, או חליטה של פקעות ורדים או היביסקוס. בכל אלה יש ויטמין C שמסייע בספיגה של ברזל ומינרלים אחרים. חשוב להימנע חליטות אחרות, שמונעות ספיגה של ברזל ומינרלים נוספים (קישור), כמו קמומיל, לואיזה, עשב לימון, נענע, שוקו, קפה ותה. תה עם נענע אחרי ארוחה? לא תודה.

למעלה