שאלה

מחופספס

New member
שאלה

אני אומר שלמנוע סבל אצל חיות אחרות לא יעזור לגזע שלנו, ולא הגיוני אבולוציונית, שזאת טעות שנובעת מבלבול של המוח שלנו, שמפרש את הסימנים שלהם כאנושיים, וגם אם הם מרגישים כאב, הם לא אנושיים ואין לנו סיבה לעזור להם, אנחנו לא אמורים להתייחס אליהם שונה משאנחנו מתייחסים לג'וק או זבוב שאנחנו הורגים.
רק כלבים עם אמפתיה, או חיות עם אמפתיה לצורך עניין, הם חיות שאני לא אגרום להם סבל, אמפתיה לבני אדם אחרים, מה זה אומר? כלב שתיקח מהרחוב הוא לא בהכרח בעל אמפתיה, למען האמת כנראה שאין לא אחת ולא יהיה אכפת לו מה יקרה לך, אבל כלב שהוא חיית המחמד שלך, או חתול או כל חיית מחמד אחרת, שפיתח איתך קשר באופן ספציפי ואינדיבודאלי (סביר להניח שלא יהיה לי אכפת מה יקרה לחיה אחרת של בן אדם אחר, כי לי אין קשר איתה), היא חיה שאני לא אפגע בה, כי היא לא תפגע בי אלא תשמור עליי (בהנחה והקשר הוא טוב בין הבעלים לחיית המחמד).

טענה נוספת, למה אתם לא שומרים על כל נמלה או ג'וק או זבוב שאתם רואים אלא הורגים אותם? למה אתם לא מגנים על זכויות החרקים כמו על זכויות בעלי החיים? זה כי הם פחות חמודים? כמו שאנשים מונעים הריסות ג'ונגלים למען זכויות החיות למה לא עושים את זה לטובת כל החרקים? כי הם פחות חמודים, הם לא משקפים רגשות באופן שבני אדם עושים את זה, ואז אנחנו לא מרחמים עליהם, המוח שלנו לא מתבלבל, ולא אכפת לנו למחוץ בדם קר כל יתוש או חרק מסכן שהעז לדרוך בכיוון שלנו.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני בטוח שאתה לא אוכל זבובים ונמלים וג'וקים נוסף על כלבים

וחתולים אותם אתה אוהב ומחבב
אז מדוע גם לא תאכל תרנגולת ופרה וכבשה ודג. מה ההבדל בינהם מבחינתך

מחופספס

New member
תשובה

כלבים ועוד כמה חיות הם כן בעלי אמפתיה, אם אתה מפתח איתם קשר בכל אופן, אבל כבשים ובקר בסגנון לא בורך (אם תרצה לקרוא לזה ברכה) ביכולת\תכונה הזאת.
&nbsp

Gidi Shemer

New member
כמו שכתבתי לך בעבר

גם עבדות ואונס משרתים ושירתו אנשים מסויימים. זה עדיין לא הופך אותם למוסריים.

ההחלטה לא לפגוע במשהו או במישהו רק אם הוא היה עושה אותו דבר לך היא החלטה שלך כמובן, אבל היא מובילה למדרון חלקלק, וטוב תעשה האנושות אם לא תאמץ אותו כנורמה מוסרית. לך תדע איך נטפל בקשיש ובחולה.

אני מסכים איתך שיש מידות אמפתיה שונות ואני בהחלט מסכים איתך שאנחנו נחלצים להגן יותר על מי שקרוב אלינו. אין לי ויכוח על זה. זה משהו אנושי שטבוע בנו, רק שאין עם זה כל בעיה.

ושאלה ששאלתי אותך בעבר ועדיין לא קיבלתי עליה תשובה. האם היית מעדיף לקנות פרווה סינתטית או פרווה שהרגו בעלי חיים עבורה?

למעלה