שאלה

r e s t

New member
שאלה

מישהו היה פה ב"LIMBO"? עולם הצהוב,ערפל צהוב,תחום הגבולי בין קשב ראשון ושני? אם כן - איך הרגשתם שמה? ראיתם ערפל צהוב?

L i z a r d

New member
אממ...

הערפל הצהוב לא מתואר כמה שרואים במצב שבו הגוף הפיזי נמצא בממלכת היצורים הלא אורגניים?

r e s t

New member
לא ממש

לקסטנדה יש "6 הטענות המסבירות" שלא נכנסו לספרים.בהם הוא מסביר על התחום הגבולי הזה.הוא קרא לו לימבו "LIMBO". חולם אחד חושב שזה העולם הנפרד,ולא ראה שמה ערפל,אבל העולם היה צהוב. עכשיו מנסה להבין הייתי בעולם זה או במשהו אחר. חוויות מעולם זה מאוד לא נעימות.יש לחץ מכל הצדדים. אבל החולם הזה אומר שראה שמה ייצורים...

L i z a r d

New member
קשב ראשון או שני

אלו לא מקומות כלשהם, אלא מצבי תודעה. טוב, אז אפשרי שמצב הביניים התודעתי יתפס כ"עולם" בראש שלנו. מה חווית? אני חושב ש"ערפל צהוב", או בעצם כל תיאור אחר בקשב הראשון, הוא מאוד מוגבל. אבל אולי בכל זאת תנסה...

r e s t

New member
ברור

שאלה מצבי תודעה.אבל עם עולמות לטונל יותר קל לסתדר :)) חוויות הן לא כל כך ברורות.קודם כל לא ראיתי ערפל בכלל.אבל היה גבול ברור ו"עולם" אכן היה כולו צהוב..קפצתי ל"עולם" זה ב"מקרה",לא התכוונתי לכך.מה שזכור - לחץ מכל הצדדים.REST נקלע שם להיסטרייה,פלא שלא השתגעתי. כל הזמן הסתובבו 4 שורות בראש (אולי בזכותם לא השתגעתי,אולי להיפך),משהו קשור לאתגר ול"לדרדר ת´מצב".צצו אסוציאציות עם"ששת כללי הנשר".בככלי - חוויות לא נעימות,מפחידות. מסקנה:עם רמה כזאת נמוכה של מושלמות וגבוהה של "INDULGATING" אין מה לחפש שמה :))

L i z a r d

New member
אהמ

נראה לי שלשוחח עם עצמך כמו מטורף היה רעיון לא רע בכלל. אצלי אישית, החוויות באיזורים שכאלו יותר זורמות. יש לי שתי שאלות. למה פעם אחת את מדבר על "רסט" ופעם אחרת באותו משפט על "אני"? ומה הכוונה בINDULGATING?

r e s t

New member
RE

החולם אחד הסביר שבמצב עד"פ אתה עף מהעולם הזה. שאלה 1:פרקטיקה כזאת,ממליץ בחום.כמובן שגם במציאות להימנע מ"אנ,","שלי","אותי" וכו´... שאלה 2:אוליי כותבים את זה כ"INDULGE"?,לא יודע איך אומרים את זה בעברית :( זה,מה שד"ח אמר לא לעשות לקרלום כל הזמן.בעיקרון ובכללי - זה למשוך חוויות לעתיד,לשחזר אותם בזיכרון עוד ועוד,למרות שהאירועים כבר חלפו מן העולם.

r e s t

New member
אולי כדאי

לעשות מילון מונחים...מין גלוסריום כזה? מונח והסבר לידו,כמה שיותר מובן.גם פרקטיקה טובה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מומלץ להמנע

מ"אני", "שלי", "אותי"... וגם להמנע מלקרא לעצמך בגוף שלישי. למה? ככה. :) אבל בגלל שככה זו לא תשובה אסביר כי הסגרת מצב התודעה שלך הופך אותך לנגיש. נגיש למי? נגיש לפסיכיאטרים...

r e s t

New member
לא כל כך

ברוך הנשר :)) השפה מאפשרת את זה,במציאות REST לא אומר בשם שלישי (רק עם אנשים שמבינים),פשוט נמנע ממילים אלה.פועלים משאיר כמו שהם בינתיים (אעשה,עשיתי וכו´),זה קשה.לא הכל מייד... :) עם פסיכיאטרים נמצא שפה משותפת :))

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אההה...

אז מחביאים את התרופה בשרוול ועושים כאילו בולעים? (איך עבדנו עליהם, מוקי? עכשיו נטוס לחלל לבקר את סבא!)

r e s t

New member
האמת

היא שREST דווקא מתעניין בפסיביאטרייה,ובכללי - זה אתגר,לצאת מבית חולי נפש.שדה פעולה טוב לייקוש ובדיקת מושלמות :)

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אני חייב להזהיר

מפני הטכנוקרטייה הטוטלקית. מערכת הידע של הרואים החדשים כפי שהועברה על ידי קסטנדה אינה משקפת את הידע השלם אלא האופן בו הובנה ע"י הנהאוול קרלוס בתהליך הכשרתו הקצרה והבעייתית. אם נפריד את הכלים והמניפולציות בדרך הטוטלקית ונעמידם בפני עצמם נקבל דרך ללא דרך. כל תרגיל אן עקרון בפני עצמו אינו מוביל אל התמונה השלמה. הדרך המוצגת מחייבת מורה המלווה את החניך תוך מניפולציות על מצבי התודעה שלו ובקרה עליהם. לכן הדרך משתנה מתלמיד לתלמיד. מערך לימודי התודעה הוא זה המקנה לידע את התוקף האמיתי ומאפשר ללוחם את ההבנה של העקרונות של מה שנעשה איתו. על ידי הבנת מודל ביצת המודעות הניצבת מול האצלות הנשר ומהותה, תופס כל חלק בהוראה את מקומו במערך הפנימי של הלוחם. נסיון להפריד את המרכיבים השונים ולייחס לכל אחד מהם משמעות ותפקוד מוגבל הוא שגוי. מה שחונך מלווה יכול להתאים לחניכו על פי מצבו באותה עת לא ניתן לתפוס כ"תרגיל" נפרד שניתן לבצע בכל עת על מנת להשיג מטרה מוגדרת. כשמבינים את תפקוד התודעה ומהותו האמיתית של האדם, מבינים גם כי לכל התרגילים והטכניקות יש תפקוד מוגדר במסגרת השלם, אך רק הרוח היא המאזנת את הסדר והעיתוי הנכון של המרכיבים. ללא מורה אשר ה"חולייה המקשרת לרוח" שלו פעילה וטהורה - כל תירגול יהיה שרירותי ותלוי ב"מזל" (עוצמה אישית) האם יגרום תועלת או נזק. אלא אם כן התרגול יתבצע בהתכוונות, אז במילא כל נזק תודעתי לא יתכן שכן לא קיימת ממש עשייה או רצון אישי והמודעות פועלת בתיאום מלא עם רצונה של הרוח.

r e s t

New member
אענה רק...

במילים של קסטנדה:"עכשיו אין יותר כללים".כל אחד זז בדרך השלו,ובגישתו.העיקר שהיא תהיה עם לב. להתווכח למי הדרך יותר טובה או יותר נכונה - אין טעם. לא נגיע לשום הסכם,לדבר אפשר על פרטים,דברים קטנים.לא על דרך בגדול. אומר את זה גם מנסיון בפורומים ובפגישות של נהואליסטים.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif פגישות של נהואליסטים???

אלו לא חסידי איין ראנד?
אבל לעניין השביל שיש לו לב... עבורי "לב" הוא הרמוניה. והרמוניה יכולה להיות מושגת רק על ידי כך שמניחים לה להתרחש ולא דוחקים בה. מהו לב עבורך?

r e s t

New member
שביל שיש לו לב

במילים אחרות - השביל הטבעי לבן אדם,השביל אינדיבידואלי שלו. הכל רק דעתי,שגובשה לעכשיו:לכל בן אדם יש כיוונים שונים בהם הוא יכול ללכת,לחיות.אבל התפתחות אמיתית שלו נמצאת רק בכיוון אחד,ולשם מוביל אך ורק "שביל עם לב". התפתחות אמיתית - הכוונה היא להתפתחות מקסימלית,בה בן אדם ממצה את עצמו בצורה הכי יעילה ועשירה.לכל אחד היא שונה בזכותו של ייחודיות של כל אחד.אוסף ייחודי של תכונות וכישורים אנו מקבלים בלידה. לעלות לשביל הזה אפשרי רק אם יש קשר עם רוח (אבסטרקאיות),שלמות איתו,אז הכל יוצא כמו שצריך.איך למצוא אותו? צריך לפתח רגישות ותשומת לב לעולם,הרוח אבסטרקטית (או "שביל עם לב" - זה אותו דבר) תמיד נותנת לנו סימנים,העניין פשוט - ללכת לפיהם :) לפתח מושלמות ו"מצב רוח של לוחם" ולשים לב לסימנים שמובילים. שביל עם לב,רוח האבסטרקטית נמצאות בתוכנו,זה לא גורם חיצוני המפנה אותנו ב"דרך הנכונה",זה אנחנו,והשלמות המוסתרת שלנו.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מה מייחד את הסימנים ה"נכונים"?

איך אתה יודע שאתה על השביל הנכון? איזו מין "תחושה" זו?

r e s t

New member
סימנים...

למען האמת כנראה כל החיים שלנו - אלה סימנים.ציפור העפה,פיגוע במוסקבה...הכל - סימנים.אבל רואים רק זה,ששמים לב אליו.אפשר להגיד גם שאת סימנים מייחדת סימליות.(symbolizm). איך יודעים? מרגישים את זה.לתיאור ההרגשה עוד לא המציאו מילים,אבל אפשר להגיד שהחיים נעשים מעניינים,הכל הולך מצויין,אפשר לתאר ת´הרגשה כ"כמו שצריך",הרגשת שלמות,החיים נעשים יפים,ביופי שלא ידעת מקודם,הרבה דברים נעשים ברורים וכו´ כל זה רק תיארים חלקיים,אבל להגיד די בודאות,שכשנמצאים על השביל הלב - יודעים זאת. תסתכל גם P.S. בשירשור למעלה - טעיתי בשירשורים :) גם סימן.

למעלה