שאלה

yan95

New member
שאלה

שלוםלכולם,
הסיפור מורכב לכן אנסה בקצרה להסביר במה מדובר בהנחה שתבינו.
גבר בשנות החמישים ואשה בשנות השלושים מנהלים מערכת יחסים (אסורה).
הוא תפוס והיא פנויה ולמרות הבעיתיות הם בקשר יומיומי על בסיס קבוע מזה כשנתיים.
הקשר בעיקר טלפוני ואסמסים, נפגשים אחת לשבוע ביום קבוע על בסיס קבוע.
הקשר הוא חברי, יש כבוד, הערכה, ומשתפים אחד את השני בהכל, אך גם קיים האלמנט המיני בינהם.
הבחורה פנויה אך מסיבותיה שלה היא ללא בן זוג רציני , יש שלא מבינים מדוע ואייך זה בכלל יתכן שהיא ללא בן זוג, היא נראית מעולה,מושכת, חכמה, אינטילגנטית.... אבל נתפסה בגבר התפוס וליבה לא פנוי.
מבחינת סקס- הם מדברים על זה הרבה, מחממים אחד את השני בכל מיני אמצעים אך בפגישותיהם מעבר למזמוזים הם לא מקימים סקס מלא.
היא רוצה מעבר, רוצה שיפגשו במקום שיאפשר להם להתאחד אך הוא כל הזמן דוחה ודוחה (יש לומר שהוא לא שולל, לא אומר שאינו רוצה אלא מתרץ בכך שקשה למצוא מקום וזמן מתאים).
הוא אומר שהוא נמשך אליה מאוד, שהיא מחממת אותו כך שאין מדובר בחוסר משיכה מצידו כלפיה.
ולשאלה -
אם הוא נמשך אליה, מדוע אינו עושה מאמצים להתאחד איתה?
מדוע התירוצים? הדחיות?
היא שמה לב שבכל פעם שהם מעט עולים מדרגה ביחסים ומתקרבים אז מיד לאחר מכן באה תקופה של התקררות וריחוק מצידו.
הוא טוען שהוא לא רוצה שהיא תיקשר אליו מידי.
ואם כך- אז מה הוא עושה איתה?
בחורה צעירה יפה ומושכת מוכנה לשכב איתו והוא כל הזמן מסרב?
הייתכן? ולמה?
היא חושבת שיש לו בעיה בתפקוד המיני אותה הוא מסתיר ממנה ולכן חושש לאכזב אותה ואת עצמו אבל זה רק מה שהיא חושבת ולא מעיזה לשאול כדי לא לפגוע בו.
מחשבה נוספת שלה זה שהוא חושש להיקשר אליה בעצמו ולהתאהב מידי (או ששמא הוא כבר מאוהב בה) ובגלל שיודע שהוא לא פנוי הוא שומר על עצמו כדי לא להיפגע.
מה דעתכם ?

אני מבינה שאורחת מבית המלוכה באה לבקרנו

אחרת לא ברור מדוע היא מדברת על עצמה בגוף שלישי... אבל לעיניינינו הנסיכה שלנו חיה בסרט... כן רוצה להתאהב, לא רוצה להתאהב... לא רוצה לאכזב או כן רוצה לאכזב... למה זה בכלל מעניין? האם נגמרו הגברים בעולם שנותר רק אותו תרח זקן חובב שליטה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי היא ששתי ההשערות שלך תקפות בהחלט.

בעיקר השניה. לא שהוא חושש להיקשר אליה, אלא הוא גם חושש שהיא תיקשר אליו, ובעיקר הוא חושש לחצות גבול שאין ממנו חזרה.
&nbsp
כלומר, נישואיו חשובים לו מאוד מאוד והוא בחיים לא יפרק אותם.
יש אפשרות של ממש שהוא אוהב את אשתו (בנוסף לצעירה, שגם אותה הוא אוהב).
&nbsp
הסיכום שלי הואמאוד פשוט:
- הוא נהנה מזה כמו שזה
- היא זאת שנפצעת ומשלמת מחיר כבד ביותר, שרק גדל עם כל יום שעובר.
&nbsp

yan95

New member
שאלה נוספת

ונגיד שהוא לא רוצה שהיא תיקשר אליו ולכן "שומר עליה"- אז מה הוא בכל זאת עושה איתה? מה הרווח שלו מהקשר?
כך או כך היא קשורה אליו ויש לה רגשות אז למה הוא עדין איתה ולא משחרר לתמיד?
האם זה שהוא לא משחרר בהכרח מעיד על כך שהוא אוהב אותה?
ובכלל- איך היא תדע/ מה במעשיו יוכיחו לה שהוא אוהב אותה באמת?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני חושב שיש בילבול מסוים בפירוש המילה "אהבה"

יש אהבה אכפתית ועמוקה, כמו למשל של הורה לילד, או של אוהב מסור לאהובתו (יש דבר כזה).
ויש אהבה אחרת, כמו "אני אוהב המבורגר", "אני אוהב טיולים בחו"ל" או "אני אוהב את אסתי עם הצמות והציצי הגדול".
האהבה של האדון היא במידה רבה מאוד אהבה אוגואיסטית. אמנם בחורה היא לא המבורגר, אבל הגבר הזה יודע שהוא דופק לה את החיים, ובכל זאת הוא ממשיך. למה? כי נעים לו וטוב לו. זה פירוש המילה "אהבה" במקרה הזה.

אין שום טעם לנסות להיכנס לראש של הגבר הזה. ממה בדיוק הוא שואב את הנאתו וסיפוקו. אבל מצד שני גם לא קשה לנחש. בחורה צעירה וחמודה (אני מקווה) כרוכה אחריך, אתה מתחכך בה פעם בשבוע - נחמד מאוד.

זאת לא אהבה שמימית ולא אהבה טהורה. זה ניצול אגואיסטי.

מצד שני, הוא לא אחראי לשטויות שהיא עושה עם חייה. אם היא דווקא רוצה לענג אותו נפשית וגופנית, לא משנה כרגע באיזו רמה בדיוק, הרי שזו החלטה שלה והוא לא אשם. הוא לא נחמד במיוחד - אבל הוא גם לא פושע. מקסימום, נגיד, מניאק-לייט.

הדבר היחיד שיכול היה להוכיח שהוא "אוהב אותה באמת" היה אם הוא היה חותך את הקשר איתה בצורה יפה אבל עקבית וסופית, על מנת שהיא תוכל להיגמל מההרג המזיק וליצור לעצמה חיים. היה גם נחמד מצידו אם היה שולח לה צ'ק שבו היא צוכל לממן לעצמה קצת טיפול. אבל זה כבר בליגת הצדיקים.
כל דבר אחר הוא הוכחה לאגואיזם ואהבת המבורגר, לא אהבת אמת.

הוא מרוויח:

1. ליטוף לאגו שמישהי צעירה לא רק שמה עליו, אלא ממש משתוקקת אליו ומנסה לפתות אותו <בבית, יש להניח, אף אחת לא רודפת אחריו עם בייבי דול>
2. משחקי שליטה כיפיים
3. בידור באופן כללי

כל עוד את שם - למה לו לוותר על המשחק הנעים הזה?

ועדיין לא ברור לי למה מעניין את הוד רוממותה אם מר תרח

אוהב אותה או לא.
הובהר לנסיכה מעבר לכל ספק (שנתיים זה מספיק זמן) שלא תהיה לה היכולת לממש באופן מעשי את האהבה הזאת באופן הארצי המקובל, יהיו הסיבות אשר יהיו. לדעתי השאלה היא לא למה הוא לא משחרר אותה אלא למה היא לא משחררת את עצמה.
ולגבי השאלה למה הוא לא משחרר אותה, התשובה היא ברורה: עלמה צעירה ומאוהבת זה ליטוף נעים וממכר לכל אגו גברי. נראה לך שהוא יוותר על זה בקלות?

אייבורי

New member
אלוהים איזו שפה מכובסת

&nbsp
ראשית, אני מציע שתפסיקי עם המחמאות העצמיות על היותך כוסית חכמה ושווה
כנראה את לא כלכך שווה כמו שאת מספרת לעצמך.
&nbsp
שנית, או שהבחור פחדן גדול וכל עוד אין סקס מלא בינכם הוא מצליח לשכנע את עצמו שהוא לא בוגד.
או שיש לו בעיית זין (קטן \ רופס \ עקום)
&nbsp
שלישית, באימשלך, שנתיים בלי סקס, איך אפשר ?

נוסעת27

New member
ממש לא מורכב

הוא לא רוצה לקחת את צעד ה"אל-חזור" של לשכב עם עלמת החמד, כי זה ישים סופית את חותמת הבגידה על המעשים שלו. עכשיו, אם אשתו תגלה עלייך פתאום הוא יכול לטעון ללא שמץ של שקר בעיניו שמעולם לא שכבתם. כנראה לא רק מפחד התפיסה אלא גם למען מצפונו.
יקירתי, הגיע הזמן שתתעוררי, גבר שאת משתרכת אחריו במשך שנתיים ואפילו לא רוצה לשכב איתך (את אשתו שבטח לא יעזוב, הרי היא הסיבה שהוא מסרב להתמסר אלייך) הוא לא גבר שיש עתיד איתו. כנראה שנכנסת למעין לופ שהוא אף פעם לא מושג עד הסוף, תמיד את נבלמת אחורה, וכמו רבות לפנייך ורבים לפנייך שעברו חוויות כאלו שהם רצו מישהו שמעולם לא יהיה שלהם ולעולם לא יתמסר להם עד הסוף, התחרפנת עוד יותר ורצית אותו יותר. טבע אנושי קלאסי.
את מתארת עצמך כבחורה נאה משכילה ונהדרת, תתנהגי בהתאם ותעיפי את השחקן האגואיסטי הזה לכל הרוחות, שכל תפקידך הוא לחזק לו את האגו ולתת לו תחושת ריגוש קטנה במסכת חייו המשמימים. והאמת? גם הפגישות החד שבועיות האלו נשמעות כמו משהו שהוא עושה כדי לצאת מידי חובה, המינימום שהוא צריך לעשות כדי להשאיר אותך ממתינה ברצון.
לדעתי הוא היה גם מסתפק רק בטלפונים ואסמאסים....הרי לא לבגוד הוא מחפש, רק קצת ריגוש ועניין.
בקיצור, מה את מנסה לפענך? העובדות לפנייך... גבר שאפילו לא משאיר בספק את חוסר רצונו להתקרב אלייך, להיות שלך ושאת תיהי שלו...
חבל על האנרגיות.

"Friends" without any benefits

anati43

New member
איזה פירושים מחמיאים לעצמך יש לך: אוהב אותך, שומר אותך, לא

רוצה לפגוע.
אין כאן שום דבר עמוק. הוא משתעשע, ומספיק מחוייב לנישואיו כדי לא לבגוד ממש.

למעלה