שאלה

שאלה

דיאטנית שמתמחת בהפרעות אכילה יכולה לכסות תפקיד גם של פסיכולוגית או שזה נטו בניית תפריט?

levshavur

New member
עד כמה שאני יודעת...

שלוש נקודות שלום,
דיאטנית קודם כל מתרכזת בבניית תפריט, ולכן לא יכולה לשמש במקום פסיכולוגית...
היא יכולה כמובן לגעת בהיבטים פסיכולוגיים על מנת לעודד מישהי להתמיד בהיצמדות לתפריט...היא יכולה להיות אמפטית ולהבין ולהכיל את הקשיים שיש למישהי עם התפריט וניתן גם לדבר על הקשיים הללו ועל דרכי התמודדות מעשיות אתם.
אבל,
דיאטנית אינה יכולה במסגרת העבודה שלה לגעת ברבדים העמוקים שגרמו מלכתחילה להופעת ההפרעה או לכך שלא מצליחים להיפטר ממנה.
יכול להיות שאצל נשים מסוימות מטלות התנהגותיות אכן יכולות לפתור ברמה המעשית את עניין ההפרעה ובכך למנוע 'חפירות' פסיכולוגיות. אבל בהרבה מהמקרים (ברובם) יש צורך לטפל ב'שורשים' היותר עמוקים של הבעיה...
אני מבינה את הרצון לחסוך כסף וזמן, אבל לא תמיד זה אפשרי..
לבשה..

levshavur

New member
אני חושבת...

שלוש נקודות שלום,
אני חושבת שזו שאלה קשה, כי צריך את שתיהן...
אבל לפחות ברמה המיידית, כדאי לקחת דיאטנית בתור התחלה על מנת שתיתן לך הנחיות ברורות לגבי התפריט, על מנת שיהיה לך סדר כלשהו באכילה, ואת החלק היותר עמוק, להשאיר לשלב השני. כי ברמה המיידית צריך להקטין את הנזק שכבר נגרם...
ברובד העמוק יהיה צריך לטפל על מנת שיהיו תוצאות לאורך זמן...
האידאל הוא כמובן לעשות את שני התהליכים במקביל - כי ההיבט הפסיכולוגי יכול לחזק את המוטיבציה המעשית (ולהפך) אבל אם ממש אין ברירה לדעתי האישית הדיאטנית זה שלב ראשון..
יהיו אולי מי שיטענו שצריך לטפל 'מהשורשים' כבר מההתחלה...
לבשה.

TinaBa

New member
רוצה לשתף אותנו בהתלבטות שלך?

למה את מרגישה שאת זקוקה כרגע?
איפה קשה ואיפה יותר קל?

כאילו שאני עושה מעצמי פינגפונג

(אני חושבת) שאם מישהו יתן לי תפריט אני לא באמת אעשה אותו. ולגבי פסיכולוגית.. עברתי שתיים..הן לא הרשימו אותי. (עד שהצלחתי לסמוך על אחת היא סימסה לי שאולי כדאי לי משהו רציני יותר. (אני המון מבולבלת..לא באמת יודעת מה אני חושבת שמתאים כרגע יותר). תודה על התגובה (חיוך)

TinaBa

New member
רוצה עזרה לעשות סדר?

אם זה באמת או דיאטנית או פסיכולוגית, אפשר לנסות לראות מה הכי דחוף כרגע או עם מה יש לך יכולת להתמודד
(ולמה בעצם לא לפנות למקום שמתמחה בה"א ויש בו גם וגם?)
מה המצב שלך מבחינת אכילה? משקל?... (תנסי לענות בלי מספרים או שמות מאכלים...)
האם ניסית בעבר לקבל תפריט ולעמוד בו? אם כן- מה היו הקשיים? ואם לא- מה את משערת שיהיו הקשיים שלך?
&nbsp
ומה זה אומר שהפסיכולוגיות לא הרשימו אותך? כמה זמן היית בטיפול? מה היה שם מבחינתך שלא עבד?
והאם את מאמינה שתוכלי לשמור על עצמך מבחינה תזונתית-גופנית בזמן טיפול שנוגע במקומות כואבים?
&nbsp
ושוב אני אשאל- למה לא למצוא מקום שיאפשר לך גם וגם?

טריגר

ניסיתי בעבר לעשות תפריט ( לא בנוכחות דיאטנית, מודה.)
פשוט חשבתי שהתוצאה תהיה אותה תוצאה.
זה גרם לרגע לתחושה של, אז אני יכולה! ואז זה העיף אותי מליון צעדים אחורה.
(למדתי להקיא.)
אני חייבת להודות, שזה היה הפחד הכי גדול שלי בחיים. (להקיא)
ואז בעצם, כעסתי על עצמי קצת יותר.
אני כרגע מבחינת אכילה במצב של אני יודעת מה אני יכולה לאכול שיגרום לי לא להרגיש אשמה מדי, זה מסתכם בדרך כלל בהסכמה שזה פעם ביום וכל ככה וככה זמן.
המשקל כרגע יציב למרות שהוא כל הזמן מקרטע. (אני משתדלת להפחית את ההצצה במשקל).
מבחינת ההרגשה, אני מרגישה שבעה מההפרעת אכילה. אני כל כך עייפה ויש לי מן קטע מעצבן כזה
שאני מרגישה שאני צריכה עוד קצת כדי להתאים למקום שיאפשר גם וגם. (לשאלתך)
ואני מניחה שזה מטומטם מה שאמרתי.
אבל ככה זה מרגיש. (וזה קצת מעצבן).

TinaBa

New member
זה ממש לא מטומטם.

הרבה ממי שכותבות פה יוכלו בקלות להזדהות עם תחושת ה-"אני לא מספיק חולה/רזה כדי לקבל טיפול במקום שמתמחה בה"א".
למרות שלנו נראה לפעמים שאנחנו לא מספיק חולות או רזות כדי לפנות לטיפול כזה, הקריטריון למעשה צריך להיות רמת הסבל והפגיעה באיכות החיים שלנו, וככה גם מתייחסים לזה במרבית המקומות (לפחות בטובים שבניהם). אם ההפרעת אכילה שלך פעילה ואת רוצה לוותר עליה, הצעד החכם ביותר יהיה ללכת לטיפול ייעודי במקום שמתמחה בה"א. בעיני אין תחליף לעטיפה שמספקות מטפלת+דיאטנית+פסיכיאטרית, ובכל קומבינציה אחרת החוסר מורגש.
דיאטנית לא רק נותנת תפריט וזורקת אותך להתמודד איתו לבד, יש תהליך שלם של ליווי והתאמה ליכולות ולצרכים.
&nbsp
איך זה נשמע לך?
אולי יש עוד משהו שנוכל לעזור בו?

levshavur

New member

No longer

New member
ניסית במכון אג"ם?

הדיאטניות שם נהדרות ומאד לא מתעסקות בתפריט אלא מדברות איתך, אולי לא בעומק של פסיכולוג, ומזווית קצת שונה, אבל לומדות להכיר את ההפרעה שלך. מאד ממליצה.

תודה שאתן פה

בימים האחרונים עשיתי עם עצמי קצת סדר בראש. אני חושבת שהגיע הזמן לעבוד על עצמי. להיות יותר אסרטיבית כלפי עצמי. אני משנה את הרצונות שלי כל כך מהר. הייתי אומרת, אני רוצה טיפול. מגיע לי. ואחרי יום אומרת, חכי שניה. רגע. זה לא באמת לך. ואז שוב חושבת שאולי קצת כן. החלטתי ללכת על טיפול גם אם פתאום אחשוב שזה מיותר. אני עדיין נרתעת ממקום כולל. של גם וגם. אולי כי שמעתי כלמני דברים. ואולי כי אני סתם מפחדת מדברים גדולים. לגבי אגם, הייתי באינטייק לפני כמעט שנה, המקום נראה מקסים. ואז הבנתי שיש טיפול קבוצתי, ולא כל כך רציתי.

No longer

New member
את לא חייבת להיחשף שם (בקבוצתי)

ואני גם לא כל כך רציתי, ובינתיים יש בזה משהו דווקא, להפתעתי.
אבל זה המקום הכי טוב שהייתי מטופלת בו אי פעם (והייתי מטופלת בהרבה מקומות)
אז אני חושבת שלא כדאי לך לוותר על זה רק כי יש טיפול קבוצתי.

למעלה