שאלה

Erez-S

New member
שאלה

אתמול בערב עברתי את אחת החוויות המפחידות שהיו לי. זהו אירוע מנטאלי, לכן אני פונה לפורום פסיכולוגי. אתמול בערב פתאום, בלי שום סיבה הנראית לעין, נפתח איזשהו "שסתום" בתת-מודע שלי ו"זרמו" לי משם אל המודע פלאשבקים מחלומות שהיו לי בשבועות ובחודשים האחרונים, חלומות שכלל לא זכרתי שחלמתי. בהמשך הופיעו לי גם פלאשבקים מזכרונות שרובם הגיעו מהסמוך-למודע. כל האירוע הזה נמשך כשעתיים ופסק. אני חייב לציין שזה הפחיד אותי כהוגן. חשבתי ממש שאני משתגע (במלוא המשמעות). האם מישהו יכול להסביר לי מה בעצם קרה לי? תודה.

גרא.

New member
ארז,עובדתית,לפחות לפי התיאוריות

הפסיכולוגיות שאני מכיר,במסצב של עירות מלאה,סתם כך לא יכול להפתח "שסתום" מהתת מודע למודע.הלא בשל כך התת מודע נקרא כפי שנקרא.חומר מהתת מודע,נחשף למודע, בתהליכים של חלומות רגילים,"חלומות צלולים",בתהליכי טיפול,כמו פסיכואנליזה,היפנוזה.במצב של שמוש בסמים. וכנראה גם במצבים פסיכוטיים מסויימים.האפשרות הסבירה יותר היא שכנראה נרדמת,ובשנתך,כפי שקורה לכל אחד מאיתנו,חלמת חלומות כאלה,שתוכנם כפי שאתה זוכר אותו,מטריד אותך..וזה קורה כמעט לכל אחד.אם אתה רוצה להבין מה באמת קורה איתך,פנה לפסיכולוג קליני,או לפסיכיאטר,ובקש עבור אבחון קליני, שבאמצעותו,ייקל עלייך להבין מה קורה לך.אולי כדאי לך לחשוב גם על היפנוזה

Erez-S

New member
הענייו הוא

שלא חלמתי את זה. יש לי את העובדות מסביבי. כאשר האירוע התחיל הייתי עם אבי, אחותי וגיסי ודיברנו. תוך כדי השיחה זה התחיל. לאחר כמה דקות לקחתי את המכונית ונסעתי אל חברים. עוצמת האירוע הגדולה ביותר הייתה תוך כדי נהיגה, כאשר האירוע טישטש קצת את המציאות ובקושי הייתי מודע להיותי על הכביש (למזלי שום דבר לא קרה, נהגתי בסדר גמור למרות הכל) בשל הפלאשבקים שהציפו את המודע שלי. מה שאני יכול להסכים זה שברטרוספקטיבה, כל אמש, מתחיל האירוע (בשעה שמונה וחצי לערך, ועד שהלכתי לישון באחת עשרה) מצוי בזיכרוני כחצי חלום וחצי מציאות. ובכל זאת, הייתי עם חברים שלי בחלקו של האירוע, כך שזה לבטח לא היה חלום. הייתי במודעות מלאה, אך מסיבה כלשהי ובדרך כלשהי עלו לי למודע מידע מן התת-מודע. אין לי שום הסבר (וככל הנראה גם לך לא). עשיתי 5 יחידות בפסיכולוגיה וסוציולוגיה שנה שעברה, כך שאני יודע טוב מאוד על אי אפשרות זו לקרות בשל הידע הבסיסי שלי בפסיכולוגיה וכל הקשור במודע, סמוך למודע, תת-מודע, ומעט על חלומות. קיוויתי שידוע לכם על אפשררויות אי-אילו נדירות היכולות לגרום לאירועים שכאלה. אין בכוחי וביכולתי ללכת לאיבחון כלל בשל גיוסי הקרב. וכן קשה לי לספר את זה למשפחתי מאחר והם לא יבינו בכלל על מה אני מדבר.

גרא.

New member
אכן אין לי הסבר לתוופעה שאתה מתאר

המעוגן בתיאוריות ובגישות הפסיכולוגיות המקובלות.למעט גישה של חוקר אחד בשם נייסר,שטען שכל אחד מאיתנו למעשה חושב בשני ערוצים בו זמנית.האחד, קשור לחשיבה,שהיא תהליך מוחי טהור.והשני,מתייחס למודעות (כלומר לדעת באמת מה קורה,ולשלוט בכך באמצעות חמשת החושים).לעיתים קורה,בעיקר כשאדם מבצע פעולות מכניות-אוטומטיות,כמו נהיגה,פעילות מוחית האמורה להתמקד בערוץ החשיבה הראשוני במוח,שתוך כדי כך,דווקא משתלט הערוץ המשני,החשיבה, ויתכן גם רגש,ואתה נוהג באופן אוטומטי,כאילו מודע לכביש ולנהיגה,אבל בעצם ממוקד במחשבות,וברגשות שלך הזורמים באין מעצור..לפתע אחרי זמן מה היכול להמשך גם דקות ארוכות,מסבה לא ברורה,יש תחלופת ערוצים,והנהיגה שהיתה עד אז בערוץ המשני,חוזרת לערוץ החשיבה הראשוני..ואתה לפתע מרגיש ומודע לכך שנסעת כברת דרך ארוכה ביותר,בלי שבעצם הרגשת בכך,כי היית עסוק במחשבות,אולי גם רגשות..אם לתופעה כזו אתה מתכוון..היא קיימת,וגם אני חוויתי אותה.אבל עדיין המרחק רב מפתיחת השסתום בין הלא מודע למודע שקיים,בדיוק כדי להגן עליך מפני התכנים המאיימים כנראה שנדחקו ללו מודע.

Erez-S

New member
בדבר אחד אני בטוח

זה שבאותו ערב הגיעו אליי למודע תכנים מהתת-מודע. הסבר אני לא יכול לתת, ולצערי כנראה גם אף אחד אחר לא. זה מאוד מצער אותי. אבל אני לא אוותר על כך כל כך מהר. זה היה אירוע מפחיד ויותר מזה היה מיוחד ביותר. מעניין אותי לחקור אותו. בזמן הנהיגה באותו ערב, המודע שלי הוצף במידע שרובו הגיע מהתת-מודע, אך אני ניסיתי כל הזמן לחזור להתעמק בנהיגה, אך המוח שלי עסק בצורה אינטנסיבית ביותר בתכנים שעלו מהתת-מודע שכל הזמן שההתעמקות שלי בנהיגה כל הזמן הוסטה לאירוע.

גרא.

New member
ארז,עברת ללא ספק חוויה שהדהימה

אותך,אבל,הקביעה החד משמעית,שהמודע שלך הוצף במידע שרובו הגיע מהתת מודע, לא ברורה לי.איך אתה יכול לדעת שהמידע בא מהתת מודע,,איך אתה בכלל יכול לדעת מה יש בתת מודע שלך? הרי לכן הוא מכונה תת מודע? מכל מקום.אם תגיע לחקר החוויה שעברת,ותוכל גם להוכיח את התזה שלך,אשמח לדעת על כך.

למעלה