שאלה

dan5677

New member
שאלה

אני מתאר לעצמי שזה כבר עלה כאן לדיון אבל אין לי ברירה אלא לשאול עוד פעם. למחשב בעבודה של אבא שלי יש וירוס KLETZ ואת זה אני יודע מכיוון שאנשים בפנקס כתובות שלו מקבלים ממנו הודעות על הוירוס. לא היתה לו תוכנת אנטיוירוס והיום נסעתי לנסות לסדר לו את המחשב. לא הבנתי למה ההתקנה של נורטון לא עבדה עד שקראתי את המאמר פה על הוירוס. ועכשיו השאלה המתבקשת: מה עושים? איך אני מסיר את הוירוס? תודה

mmm

New member
כמה דרכים...

אפשר להשיג באתר של נורטון קובץ הסרה של הוירוס- http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/[email protected] הקישור, משם אפשר להגיע לקובץ ההסרה.

uzi2

Active member
ה- klez

קודם כל יש להיות מודעים לכך שהגירסה הנפוצה ביותר של ה- Klez (גירסה h) מזייפת את כתובת השולח לכתובת שהוירוס מוצא איפשהו במחשב השולח. אבל בהנחה שבאמת המחשב של אהיך נדבר ב- klez יש כמה שלבים: א) להוריד מהאינטרנט את ה- kleztool ולהריץ אותו במחשב הנגוע. אם יש Winzip אז אפשר להריץ את ה- Kleztool ישירות מתוך חלון ה- Winzip. את ה- kleztool יש להריץ מהמחשב במצב רגיל (לא במצב בטוח). ftp://ftp.europe.f-secure.com/anti-virus/tools/kleztool.zip (הקובץ המדובר שמסיר את ה- klez המצא בתוך קובץ ה- ZIP הנ"ל). פתיחת קובץ ה- ZIP לבדה לא מסירה את הוירוס כמובן. ב) עדכון אבטחה לאינטרנט אקספלורר, כדי שה- Klez לא ימשיך להדביק אוטומטית את המחשב המדובר. אפשר לעשות זאת דרך Windows Update. אם גירסת אינטרנט אקספלורר היא 5, אז יש ראשית לעדכן אותה לגירסה 5.01 או 5.5 או 6.0. אח"כ יש להכנס לעדכונים הקריטיים ולעדכן את כל העדכונים הקריטיים. יש לחזור על התהליך עד ש- Windows Update מודיע שאין יותר עדכונים קריטיים עבור המחשב הנ"ל. העדכון, על אף שהוא לאינטרנט אקספלורר קשור למניעת הוירוס מלחדור אוטומטית דרך מערכת הדואר האלקטרוני. עדיין חשוב להזהר שלא להריץ קבצים שמצורפים לדואר אלקטרוני. ג) עכשיו אחרי שהוירוס נוקה, אפשר להתקין את הנורטון, ולהסיר בעזרתו את עותקי המכתבים הנגועים או המכתב הנגוע שאחד מהם הדביק את המחשב הנ"ל. הערה חשובה: אם המחשב מחובר ברשת פרטית עם עוד מחשבים אז יש לנתק ראשית את הרשת ולנקות כל מחשב ברשת בנפרד.

למעלה