שאלה..

שאלה..

היי,
התחלתי לימודי תואר ראשון בחינוך ושיטות הוראה - באוניברסיטה הפתוחה.
מה התהליך הנדרש על מנת להתחיל לעבוד כגננת של משרד החינוך?
כי דרך האוניברסיטה בתום סיום התואר, אינני מקבלת תעודת הוראה...
האם אני צריכה תעודת הוראה?

למיטב ידיעתי, במשרד החינוך חייבים תעודת הוראה.

בזמנו כשביררתי אמרו לי שאפשר להשלים את העבודה המעשית והקורס הנלווה במכללות ואוניברסיטאות אחרות.
תבדקי זאת מול האוניברסיטה עצמה.
&nbsp
בהצלחה

למה את לא מקבלת תעודת הוראה?

יש גננות במערכת (בעיקר מבוגרות) שאין להם תואר ראשון אלא תעודת הוראה בלבד, לא תקבלי שום עבודה בלי תעודת הוראה.

תשובה..

זה פשוט. בשביל לעבוד במערכת החינוך צריך B.ed . זה תואר יחד עם תעודת הוראה .
באוניברסיטאות ובמכללות לומדים לB.A רגיל.
זה לא אותו דבר. דבר ראשון באוניברסיטה הלימודים לא משולבים התנסות ודברים אחרים שתואר בסמינר כולל.
אי אפשר לעבוד במשרד החינוך בלי תעודת הוראה.
יכול להיות שיקבלו אותך לעבודה אם יהיה חוסר נוראי בגננות או משהו אבל זה לא בטוח וגם אז סביר להניח שידרשו ממך לעשות השלמות בסמינר למורים. בדרך כלל השלמות כאלה לוקחות בערך שנתיים (יש סך מסויים של שעות התנסות בגן וזה מאריך את הלימודים).
אני מציעה לך ללכת לברר קודם במכללה למורים ולראות אם את יכולה ללמוד שם.
גם אם התחלת ללמוד באוניברסיטה הפתוחה יכול להיות שחלק מהקורסים שלמדת יהיו מוכרים לתואר גם במכללה.
בעיקרון אם את לומדת במכללה לחינוך (לתואר B.ed) אז את יכולה להתקבל למשרד החינוך אחרי שהשלמת 85% מהדרישות לתואר מה שקורה בערך בסוף השנה השלישית. אפשר לפני .אני מכירה כאלה שהצליחו אבל אחת היה לה המון ניסיון ושתיים אחרות התקבלו רק כמחליפות לטווח קצר . זה תלוי במפקחת וזה לא וודאי.

לא מדויק

בת דודה שלי עבדה שמונה שנים כמורה של חנ"ג לפני שהיא סיימה את התואר, היה חשוב בעיקר תעודת הוראה. אני מכירה המון גננות מחליפות/משלימות מהמגזר החרדי שהן בעלות תעודת הסמכה כגננת אבל בלי תואר רשמי שמוכר על ידי משרד החינוך.
&nbsp
אבל את צודקת שאת אומרת שזה קשור למפקחת. המפקחת שלי לקחה בנות שהיו לפני הסבה רק בגלל שהיא באמת לא מצאה אף אחת והן באו עם זרזיף ניסיון.

אבל זה מה שכתבתי

שבלי תעודת הוראה אי אפשר לעבוד במשרד החינוך.
הרבה יותר קל להתקבל לעבודה עם תעודת הוראה ובלי תואר מאשר עם תואר ובלי תעודת הוראה.
וככה צריך להיות עם כל הכבוד.
אבל זה האידיאלי ולא תמיד הריאלי ולכן הרגשתי שאני צרכה לסייג.
למשל אחרי "בהלת הגננות" שבאה אחרי חוק חינוך חינם לבני 3. למי שלא זוכרת משרד החינוך עשו חוג (אין לי מילה טובה יותר לקורס המזורז) ללימודי גננות ושישה חודשים אחר כך הגננות האלה - בלי ניסיון , או תעודת הוראה קיבלו גן. אני מקווה שדרשו מהן להמשיך ללמוד תוך כדי העבודה ולהשלים את התעודה והתואר אבל באמת שאני לא יודעת.
אני יודעת שמאז אופק חדש , דורשים מגננות לא השלימו את התואר , להשלים את התואר גם אם הן מבוגרות.
אז יש ויש. זה תלוי במצב הפוליטי, במפקחת ובאלף ואחת דברים אחרים. כרגע קשה לי להאמין שיש מחסור כזה בגננות שיקבלו כל אחת. לפחות ככה אני מקווה. כל הסיפור הזה הרגיז אותי בזמנו.
בכל מקרה אני חושבת שאין תחליף ללימודים בסמינר לגננות.

אני שמעתי בזמנו על גננת

שקיבלה גן למרות שלא למדה הוראה בגלל שאמא שלה וסבתא שלה היו גננות אז היא כאילו מבינה.

danor127

New member
היום גם בפתוחה יש לימודים לתעודת הוראה תבררי לא בכל מקום

בארץ יש.
בכל מקרה אם את מסיימת בפתוחה ורוצה להמשיך באחת המכללות בשביל לקבל תעודת הוראה גם אפשר. אמנם לוקח יותר זמן וכסף אבל בהחלט אפשר.
אפשרות נוספת היא להתחיל בפתוחה ולסיים במכללה.

למעלה