תודה. העניין הוא כזה:
הייתה לנו מכת פרעושים בבית, עד כדי כך שהיינו צריכות (אני ואחותי) לעשות הדברה סביבתית. היו לנו בבית 8 בעלי חיים - שני כלבים ושישה חתולים - ומכיוון שזה היה מסובך להוציא את כולם מהבית כדי שאפשר יהיה לבצע הדברה, ההדברה התעכבה זמן רב. כך שכנראה שהאנמיה נבעה מפרעושים. אני מודה ומתוודה שלא נתתי לחתולים טיפול סדיר נגד פרעושים בגלל שהם כולם קשים לטיפול, גם עם אמפולות. העליתי את השאלה משום שמאז פטירתה של החתולה אני מתייסרת ברגשי אשמה על כך שכנראה אני אחראית למותה - פרעושים. שהובילו לאנמיה שהובילה (כנראה) לקריסת הכליות חודש לאחר ההחלמה מהאנמיה. פרט רפואי נוסף: בהתחלה רצו לתת לחתולה מנת דם, אבל החליטו להמתין עם זה ולראות אם היא מתחילה לייצר כדוריות אדומות חדשוצ, ואכן לאחר יומיים-שלושה היא אכן התחילה לייצר כדוריות אדומות חדשות ולא היה צורך בתרומת דם. לאחר תום הטיפול באנמיה, הווטרינרית שלי עשתה לה בדיקת דם שהראתה שאכן יש פגיעה מסויימת בכליות. הטיפול שהיא נתנה היה החלפת סוג האינפוזיה שהחתולה קיבלה עד אז לאינפוזיה בתוספת כלור, אוכל רפואי לחתולים חולי כליות וכן סופחי פוספטים (שלצערי לא תמיד הצלחתי לתת לה). החתולה קיבלה את הטיפול הזה במשך חודש בערך. נתתי לה את האינפוזיה החדשה כל יומיים, כמו שעשיתי עד אז, ובשחב מסוים התברר לי שלא הבנתי נכון את ההוראות והייתי צריכה לתת לה את האינפוזיה כל יום. לאור הפרטים הנוספים שציינתי, האם קיים קשר בין האנמיה לקריסת הכליות?