שאלה

Any991

New member
שאלה

לא יודע אם זה הכי קשור לפורום אבל אני מנסה.
כחלק מפרויקט אני צריך לכתוב איזושהי דוגמית למערכת, כשהרעיון הוא שיש בסיס נתונים (שצריך ליצור) ומבוצע חילוץ נתונים מאותו מאגר נתונים, כאשר החילוץ הזה מייצג רצון לדעת למשל כמות הכסף שיש למישהו בבנק בחשבון מסוים.
הדבר הזה אמור להיות מבוצע כחלק מלימודי הנדסה והוא בגדר "זריקה למים" כי כסטודנטים אנו אמורים לחשוב עליו לבד ולא היה לנו לימוד מוקדם של שפות תכנות או שפות אינטרנט הקשורות לנושא.
רוב הסטודנטים משנים קודמות המליצו על שפת php וכל הקשור אליה לMySQL, אז גם אני החלטתי שאין לי הרבה ברירות אז אני אתעסק איתה.
1. רציתי לשאול האם יש מדריכים טובים באינטרנט או אפילו המלצות שלכם, איך ללמוד את הנושא באופן עצמאי.
2. האם יש סביבת עבודה שניתן להוריד לכל מחשב ופשוט לבנות בה את מאגר הנתונים, לכתוב קוד php קצר, להוציא את המידע שאני רוצה להוציא ולהצליח להציג אותו. אפילו ממספר בסיסי נתונים.
תודה רבה לעוזרים

pitoach

New member
כמה נקודות תוספת לקישורים של איתי

0. הנקודה הכי חשובה! לפני הרבה שנים (עד 2010) השרת MySQL פותח על ידי הקהילה כקוד פתוח ובחינם. ב 2010 חבת אורקל רכשה את הזכויות והרבה מהממליצים לעבוד בשרת זה פשוט עושים את זה בעקבות המלצות העבר. כדאי לזכור שזה שרת בקניין של חברת אורקל ויש מי שיאמר שישנה אפשרות שהוא נרכש רק במטרה לעצור את הפיתוח שלו ובכך לעזור לגרסאות בתשלום (למשל גרסת האורקל בתשלום והחינמית שהים שיכות לאותה חברה).
>> כאשר הזכויות נקנו על ידי אורקל פתחו פרוייקט קהילתי שהתפצל מהגרסה בתשלום (אני לא זוכר את השם... אתה יכול לחפש בגוגל) והוא הגרסה של הקהילה. מדובר בפיצוך של הפיתוח שב 2010 היה זהה והיום בטח נוצרו כבר מעט הבדלים.
>> אני לא אומר לא לבחור ב MySQL אני רק מספר עובדות שצריך לקחת בחשבון בבחירה!
&nbsp
1. אין קשר ישיר בין השפה איתה עובדים ובין השרת מסדי נתונים.
&nbsp
ניתן להשתמש ב PHP כדי לעבוד עם SQL Server או עם ORACLE או עם MYSQL ועם כל שרת ומסד נתונים אחר שיש לו פרוביידר מתאים (לכל מסדי הנתונים הנפוצים יש). באופן דומה אפשר לעבוד עם C# או כל שפה אחרת של חברת מייקרוסופט על כל השרתים הנפוצים כולל על MySQL (שוב, ניתן לעבוד עם בכל שפה עם כל מסד נתונים שיש פרוביידר בשבילו)
&nbsp
2. אני מציע לך לחשוב עם שימוש בגרסה החינמית של SQL Server ולא עם MySQL אם כי זו לא בחירה רעה. אני מציע לך לבדוק את השוק הפונציאלי שלך (למשל השוק הישראלי) לפני שאתה מבצע את הבחירה ומתעמק בכיוון מסויים.
&nbsp
3. לכל השרתים הנפוצים יש גרסה חינמית כולל SQL Server ו Oracle
&nbsp
4. השלב הראשון בלימוד הוא לא השרת עצמו ולא השפות הייחודיות של השרת עליו אתה עובד (לכל שרת נפוץ יש שפות המרחיבות את השפה הבסיסית SQL), אלא קודם ללמוד את שפת הבסיס של השאילתות SQL.
>> כדי ללמוד ולתרגל SQL צריך כמובן לבחור שרת ולהתקין אותו כדי שנוכל לתרגל.
&nbsp
5. אחרי שתלמד את שפת SQL תוכל לעבור ללימוד שפו ההרחבה של SQL. למשל בשרת SQL ההרחבה היא שפה בשם T-SQL
&nbsp
6. במקביל ללימוד השפה המורחבת מגיע גם הזמן להתעמק בלימוד השרת עצמו (ניהול, מיטוב שאילתות, מה קורה מאחורי הלקעים ועוד).
&nbsp
>> מדריך טוב לדעתי לשפת SQL ניתן לראות כאן:
http://www.w3schools.com/sql/
לימוד נכון מחייב לימוד מדר!! אל תקפוץ בין שאלות בפורום בנושאים שונים, אלא תלמד מדריך בצורה מסודרת מהתחלה ועד הסוף כולל התירגולים. זה לא לוקח זמן ותוך שבוע ניתן למוד תא שפתצ SQL כולל תרגולים.
&nbsp
>> בקישור הבא תוכל להוריד את הגרסה החינמית של שרת SQL כולל תוכנות הניהול (כדי להוריד את כל מה שצריך ללימוד יש להוריד את הקובץ Express with Advanced Services). אם בחרת ב MySQL אני מניח שהקישורים של איתי הם נקודת ההתחלה (לא בדקתי אותם). בכל מקרה בדוק טוב מה הדרישות של כל תוכנה שאתה מקין לפני שאתה מתחיל! לא כל גרסה מתאימה לכל מערכת הפעלה.
http://msdn.microsoft.com/en-us/evalcenter/dn434042.aspx
&nbsp
לימוד מהנה

IT goldman

New member
אני ממליץ על WAMP לכל מחשב

זה שילוב של mysql + php למחשבי ווינדוס, או כל מערכת הפעלה אחרת. זה חופשי ובחינם ולא צריך רישיונות.
צריך קצת חוש טכני להתקין את זה ולהזין את הסיסמאות הראשוניות של המערכת, אבל זה לא נורא.
בנוסף כדאי להוריד את התוכנה החופשית heidiSQL שמאפשרת ניהול נוח של הבסיסי נתונים
וכמובן לעריכת קבצי PHP ושאר הקודים מומלצת notepad++
ללמוד אפשר לנסות מ- w3schools.com דווקא בגלל שזה מאוד תמציתי.
אם אין לך ניסיון קודם באף שפת תוכנה, אולי כדאי קודם ללמוד אחת... בהנחה שהצלחת להתקין את WAMP, אז בהחלט אפשר ללמוד PHP כשפה ראשונה
&nbsp
&nbsp
&nbsp

pitoach

New member
אם אתה עובד עם MySQL אז למה אתה לא עובד עם workbench או

phpMyAdmin ?

Any991

New member
אני ממש לא מכיר את זה (ואת העולם הזה בכלל)

מלבד שאילתות sql בסיסיות שאני מכיר

pitoach

New member
ההערה האחרונה שלי לא היתה לך

ההמלצה שלי לך היתה למעלה, ה היה מכוון ל goldman

pitoach

New member
זו אחת משני התוכנות הכי נפוצות להערכתי לניהול שרתי MySQL

תוכנה חינמית כמובן שאפשר להוריד מאינטרנט
זה המקבילה של תוכנת ה SSMS למי שעובד ב SQL Server.
התוכנה השנייה הנפוצה לדעתי היא PHPMYADMIN
* אני אוהב לשלב את השימוש ב 2 התוכנות. PHPMYADMIN יש להתקין על השרת עם ה MYSQL אבל היא מאפשרת עבודה מכל מקום מרחוק בעזרת דפדפן רגיל, ובזה הייתרון שלה. זה פשוט ניהול דרך האינטרנט. workbench לא צריך להתקין על השרת ואפשר להתקין על כל מחשב (כמו SSMS). למשל על המחשב הנייד ולהיכנס דרכה לכל שרת. אז הייתרון שלא צריך התקנה של שרת אינטרנט על השרת מסדי נתונים וההתקנה שלה לא על השרת עצמו אבל החיסרון שצריך להתקין אותה מראש ולא ניתן להיכנס למשל ממחשב שהיא לא מותקנת בו (אלא אם עובדים גרסה ללא התקנה.. זה עניין אחר)

>> חפשי בגוגל יותר מידע

pitoach

New member
אני לא מכיר אותה, אתה יכול לפרט כמה ייתרונות שיש לה?

בעיקר בהשוואה ל PhpMyAdmin שהיא המקבילה האינטרנטית

pitoach

New member
אבל זה נשמע לי סיבה זניחה לחלוטין

ההבדל בין תוכנה של 35 קילו ביט ל מ 1 מגה בייט על שרת שיש לו כמה מאות טרה בייט למשל (או אפילו כמה טרה בייט בודדים) ... זה גדלים שאי אפשר לראות את ההבדל.

למעלה