שאלה

מירבי*

New member
שאלה

אמהות מיועדות, איך הייתן מגיבות לאנשים שאומרים לכם, למה פונדקאות? למה לא אימוץ? יש כל כך הרבה ילדים יתומים שרק מחכים שמישהו יאמץ אותם?

בד

New member
נתחיל בזה שאנשים שאלו גם שאלו

בישראל כמעט בלתי אפשרי להכנס ל"תור" המבקשים לאמץ בכלל (למרבה השמחה אין הרבה מועמדים) ובגיל של רוב הזוגות שפונים לפונדקאות המדינה מוכנה לאפשר (מחמת גילם) רק ילדי צמי"ד, ולא כל אחד יכול להתמודד עם זה.
ישנה כמובן האפשרות של אימוץ "חו"ל" וגם כאן אני לא בטוח שהפתרון מתאים לכל אחד, החל מהגדרת הילד בחו"ל כבר אימוץ (עניין אתי) ועד עניין הלכתי (גיור)
ואחרון אחרון חביב, אשאל את השואל/ת האם היא / הוא היו מוכנים לוותר על ילד ביולוגי משלהם ולאמץ ילד מרחבי הגלובוס שזקוק לכך. ואם כבר יש להם ילדים משלהם והם רוצים עוד אחד אז למה באמת שלא יפנו לאפיק זה?

MAMALY

New member
לפני הפליק או אחרי????

היתי שואלת אותה בארס למה היא מעזה בכלל ללדת ילדים ולא מאמצת ילדים כי היא כל כך יפת נפש ויש כל כך הרבה ילדים מסכנים בעולם

ובאיזה זכות בכלל היא שואלת את השאלה המטופשת והמטומטמת הזו ולא רצה בעצמה לאמץ ילד (אפשר לדרבן בנאדם לריצה מאוד מאווווד מהירה בעיקר לברוח מפני

שאלה חלאתית מעצבנת חצופה.

VNRN

New member
עד שהאוצר שלנו נולד עוד היה לנו תיק לאימוץ פתוח

תלוי איך שואלים. אני בדר"כ מסבירה.
לי היתה דילמה מאוד קשה בין פונדקאות לאימוץ.
ההסבר שלי:
גם בארץ וגם בחו"ל אנחנו יכולים לאמץ רק ילדים עם צרכים מיוחדים. מדובר על ילדים גדולים בגלל הגיל שלנו, ילדים שעברו טרגדיות מכל מיני סוגים. המדינה זורקת על המאמצים את ההתמודדות עם הבעיות של הילדים ולא מספקת שום עזרה - לא נפשית ולא כלכלית. בתנאים האלה אני מרגישה פריירית. השרות למען הילד עושה את המוות עד לאימוץ וגם לא מסייע אח"כ.
אנחנו נפגשנו עם עובדת סוציאלית בשרות למען הילד בשלב מאוד מוקדם של הטיפולים שלי, לפני שבכלל הפונדקאות נכנסה ללקסיקון שלנו. היא היתה ממש מגעילה ואנטיפטית וגרמה לי להבין שאני לא מתקרבת אליהם יותר. רצו לצוות לנו אותה לקראת הלידה של הנסיכה שלנו וביקשתי מישהי אחרת.
כל הכבוד למי שמאמץ, במיוחד בארץ. מורידה בפניהם את הכובע - אנשים גדולים.
בתכלס, אם היו אומרים לי את החלק האחרון של המשפט שלך הייתי מכסחת אותם כנראה. שיאמצו הם.

platti

New member
אמנם פונדקאית אבל יש לי תשובה

ממש כשרק התחלתי את התהליך (עוד לפני שפגשתי זוג) היתה לי שיחה עם חברה על הנושא הזה והיא אמרה משהו בסגנון... לקחה לי שניה כדי להבין שאין פה בכלל שאלה (אימוץ מול פונדקאות?) איך אפשר בכלל לשאול את זה? באותה מידה אפשר לשאול כל אחת ואחד וגם אותי- למה להיכנס להיריון ולהביא ילדים ביולוגים? בואו קודם נאמץ את כל הילדים שמחכים לאימוץ...
אני הייתי מאוד שמחה אם תהליך האימוץ היה פשוט יותר ואם יותר ילדים המחכים לאימוץ היו מוצאים בתים חמים, אבל זה פשוט לא שייך לשאול שאלה כזו.

למעלה