שאלה

idogi6

New member
שאלה

שלום רב,
יש לי תור לבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בקרוב. שמעתי מקרוב משפחה שעבר בדיקה כזו באותו מקום שהשתמשו במידזולם, פרופופול ופנטניל.
האם רופאים גסטרואנטרולוגים רשאים להשתמש בפרופופול? נדמה לי שזה לא המצב בחו"ל. ולמה צריך להשתמש גם בפרופופול וגם במידזולם?
בתודה,
עידו.
 
טשטוש בעת פעולות אנדוסקופיות

עידו שלום
בבדיקות אנדוסקופיות כדוגמאת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה נהוג לטשטש את חולה.
ישנן מספר תרופות המשמשות לטשטוש כאשר ברוב המקרים עובדים עם שילוב של מידזולם (דורמיקום) ופנטניל (ביאטריל).
בשנים האחרונות (בדומה לחלק מהמרכזים הרפואיים בחו"ל) החלו להשתמש בנוסף גם בפרופופול. מזה 3 שנים יש לגסטרואנטרלוגים בישראל הרשאה לשימוש בפרופופול בכפוף להשלמת קורס סדציה מתאים. השילוב בין 3 התרופות שהוזכרו נקרא balanced sedation ויתכן והינו בטוח יותר משימוש בפרופופול לבד לאור שאין תרופה סותרת השפעה לפרופופול לעומת שתי האחרות וכך ניתן להתמתש במינון פרופופול קטן יותר.
השימוש בפרופופול מטייב את הטשטוש ומקל על ביצוע הבדיקה אולם אינו חף מסיכונים ולכן לא ניתן לכלל החולים באופן גורף
בישראל, רופאים ואחריות בוגרי קורס הסדציה אשר עובדים במרכז רפואי בו קיים אישור לשמוש בתכשיר ללא נוכחות רופא מרדים, נותנים את השילוב התרופתי וניתן לבדוק נושא זה מראש עם הרופא המבצע את הבדיקה. לציין כי כמובן בדיקות רבות בוצעו בהצלחה בעבר ללא פרופופול
 
למעלה