שאלה...........

dark angel17

New member
שאלה...........

אובחנתי כשמישהי שסובלת מחרדת נטישה ובגלל זה אני נקשרת לאנשים שאני יודעת מראש שאין לי סיכוי להיות איתם... ואף אחד לא הסביר לי מה לכל הרוחות זה אומר... והאמת כואב לי כל הזמן להקשר לאנשים אז אני לא נקשרת לאיש וכואב לי להיות לבד... ואני לבד..... אז אם יש לכם במקרה מידע על חרדת נטישה.. זה יעזור לי.. תודה מקרב לב

גרא.

New member
חרדת נטישה,היא התחושה של אדם

שלמרות שלא ניטש ממש,חי בחרדה מתמדת שמא ינטשו אותו.זהו למעשה פחד מפרידה הבעייה עשוייה לנבוע מהתקשרות לקוייה שאינה מקנה בטחון.ביסודה של חרדת הנטישה,אפשר למצוא לעיתים איזה שהוא אירוע טראומטי בילדות או בינקות : נטישה אמיתית,מות ההורים.התרחקות זמנית מהבית..אבל מעריכים כי הסבר נובע יותר עקב המבנה הנפשי.מחקרים מראים כי אדם הסובל מחרדת נטישה,יש כנראה חולשה במערכת העצבים המרכזית,שמתבטאת במיוחד בבעיות עיכול.אדם כזה רגיש במידה מופרזת,נוטה לרגשנות ודאגה.באופיו,קיימת תחושה של חוסר ערך,וכי רגשותיו עקרים.זהו אדם תובעני,מסוייג,נחרץ בדיעותיו,והוא מצפה שתמיד יטפלו בו,שיאהבו אותו ללא תנאי...רגישותו גורמת לו להגיב בעוצמה על כל תסכול קל שבקלים,אם על ידי התנגדות,תוקפנות,שלילה,או דווקאות (לעשות דווקא).יכולה להיות גם התנהגות מאד נכנעת,קבלת מרות או התרפסות מלאת דאגה כלפי האדם האהוב.זוהי ההגדרה dark angle ,ומה שקורה לכן איתך הוא כנראה, שאת נקשרת לאנשים שאין לך סיכוי להיות איתם,כיוון שאת יודעת או מרגישה שככה לא תחווי שוב את חרדת הנטישה..וזו הסבה שאת למעשה לא נקשרת לאיש..כך הרבה יותר בטוח לכאורה,שלא תנטשי..כפי שאת יכולה להבין, מבחינה פסיכולוגית,יש כאן מה שמכונה בלשון הפסיכולוגים:un finished business,כלומר "עסק לא סגור",חוויוה,או חוויות טראומטיות (פגיעה נפשית) מילדותך,שיש צורך לטפל בהן.

למעלה