שאלה

BeatrixKidow1

New member
שאלה

אני רוצה להתקבל לרפואה בבן גוריון, השנה הורידו את הסכם ל735 ויש סיכוי שהוא יישאר ככה גם לשנה הבאה.
הציון הרב תחומי שלי הוא 687, ואני צריכה להעלות אותו לפחות ל730. עשיתי ביואל גבע, בגלל שקיבלתי הקלות אצטרך לעשות שוב רק בדצמבר, והשאלה היא האם לעשות קורס נוסף של יואל גבע (מוזל) או ללמוד לבד. אני יכולה ללמוד לבד, יש לי את הרצון (והקונצרטה) אבל השאלה אם זה ייתן לי את הסיכוי הכי טוב... אני לא רוצה להתפשר, אני רוצה את התנאים ללמידה טובה כדי להגיע לציון כזה... אם לומדים לבד, איך אפשר להשיג את החומר הכי עדכני? ואולי יש קורסים בדיוק למטרה הזאת? אמרו לי ש800 טובים.
עצה?

תראי את הדיון למטה

* קורס לא ייתן לך עדיפות על פני לימוד עצמי וקורס יקר כמו 800 תהיה טעות.
אני מבין שאת פוחדת "להישאר מאחור" אבל הנתונים בעניין זה ברורים וחד-משמעיים.
את מוזמנת לעיין במחקר שנמצא בפוסט שלי בתחתית עמוד זה.

* גם לימוד מהבחינות של המרכז הארצי לא ייתן לך עדיפות כלשהי אולם מדובר בחומר הלימוד הזול ביותר פר שאלה, גם במידה שתבחרי להדפיס אותו.

* קורס נוסף ביואל גבע יהיה טעות. לא סביר שחזרה על אותם שאלות תהיה יעילה כמו לימוד מחומר חדש.

* מעניין לדעת - שנחאי וסינגפור, מעצמות החינוך הטובות בעולם, בולטות בזמן הישיבה של התלמיד בבית (תלמיד בשנחאי לומד בבית יותר מפי 3 ממקבילו הישראלי).
זהו אחד מההבדלים הבולטים ביניהן לבין שאר המדינות המובילות וזה קריטי להצלחה.

בהצלחה!

אם את רוצה קורס

מומלץ לקחת אחד במקום שמתמחה בבחינות מותאמות. ישנם מדריכים טובים בהרבה מקומות אבל הם לא בהכרח ידעו להכווין אותך בהתאם לצרכים שלך (ואם את מדברת על קונצרטה אני מנחשת שמדובר על בחינה עם הפסקות)

aviyulzari

New member
משום שהציון שלך לא מאד רחוק מהיעד שלך

כדי לשקול ללמוד בצורה הממוקדת יותר בנקודות החולשה שלך, ולאו דווקא לחזור על קורס שכבר לקחת.

BeatrixKidow1

New member
תודה לכולם

מבחינת סטטיסטיקה, ידוע כמה בממוצע משפרים מהפסיכו הראשון לשני, ובאיזה תנאים?
חשבתי לקחת את תקופת המרתון של זינוק ובמקביל יפתחו את האתר שלהם (מומחים לתנאים מותאמים)
בעיקרון בסימולציות תמיד קיבלתי באיזור ה730... לא יודעת מה קרה במבחן, או שנלחצתי, או שהשאלות פשוט היו -ממש- קשות. אני יודעת שזאת אגדה אורבנית שתנאים מותאמים זה לא בהכרח יותר קשה, אבל אני נשבעת לכם שהיו שם שאלות ביזריות.
רב תחומי יצא 687
כמותי 691
מילולי 684

jaromor

New member
מבחינת סטטיסטיקה

לפי הנתונים של המרכז הארצי, השיפור הממוצע בין המועד הראשון לשני הוא כ-20-25 נקודות (ממוצע של 520-530 במבחן הראשון, לעומת ממוצע של 540-550 בהיבחנות השנייה), אבל ברור שהמטרה שלך היא לא להיות חלק מהסטטיסטיקה, אלא מעליה.

זרוביי

New member
בואי נראה מה המצב לאשורו

קודם כל לגבי הסטטיסטיקה שחלק כאן דיברו עליה. צריך להבין שכאשר מדובר על השיפור הממוצע מבחינה לבחינה, לא בהכרח נכון שממוצע השיפור של מי שקיבל באיזור 500 דומה לממוצע השיפור של מי שקיבל באיזור ה- 680. הסטטיסטיקה שמפרסם המרכז הארצי מדברת על כולם.

דבר שני, אין דבר כזה להיות "מעל הסטטיסטיקה" כפי שכתב כאן אחד הכותבים. את תמיד תהיי "בתוך הסטטיסטיקה. אם תשפרי יותר מהממוצע, את פשוט מקזזת את אלה ששיפרו פחות הממוצע. זה טיבה של הסטטיסטיקה.

דבר שלישי: קיבלת ציון 687 לפי דברייך. הסתכלי בקובץ המצורף (צילום מסך מאתר המרכז הארצי) מה זה אומר. את נמצאת כבר ב- 10% העליונים של אוכלוסיית המועמדים לאוניברסיטה (שהיא טובה יותר מהאוכלוסיה כולה). די ברור שלא בהכרח מה שתקף לגבי רוב המועמדים, תקף לגבייך.

דבר רביעי, קחי בחשבון שבממוצע 90% מהעצות שתקבלי כאן, יהיו מאנשים שקיבלו פחות ממך בבחינה. כולל העצות מה"מורה הפרטי" שמנסה למשוך אנשים לעשות אצלו קורס פרטי. כדאי לך להתייחס לעצות אלו תוך מודעות לעובדה זו. מי אמר לך שהעצות שהם נותנים לך נכונות? מי אמר לך שאין לך הרבה יותר שכל והגיון, ומה שנראה לך נכון עולה על מה שיש להם להגיד?

השיפור העתידי שלך תלוי בהרבה דברים. אם בבחינה הקודמת שעשית מיצית היטב את יכולתך, יכול להיות שלא תשפרי כלל. אם לא מיצית את יכולתך, יכול להיות שתשפרי בהרבה. למישהו שמסוגל לקבל 687 (שזה ציון יוצא מן הכלל, מצויין, מעולה ועוד ועוד, ואל תאמיני לטון הרווח שציון מתחת 750 הוא לא משהו) בהחלט יש סיכוי לשפר לציון מעל 700. זה תלוי בריכוז, במידת ההשקעה לפני, וכן, גם בנתונים הבסיסיים. לא כל אחד יכול לקבל כל ציון. 687 הוא ציון משובח ביותר ואומר שאת אדם מוכשר מאד. הוא כרגע לא מקנה לך אפשרות להתקבל לרפואה רק משום שיש כמה אנשים שקיבלו יותר ממך.

למדי בצורה שמתאימה לך אישית. אם את מסוגלת להביא את עצמך לשבת וללמוד לבד - עשי זאת. אם לא, קחי קורס. איזה שנראה לך. אל תתפתי לעצות שאומרות לך שעלייך להשקיע במה שאת לא טובה. את טובה בהכל. מישהי עם 687 קיבלה ללא ספק הרבה מעל לממוצע בכמותי והרבה מעל לממוצע במילולי (ואני אומר את זה אפילו שלא פירטת את הציונים בתחומים השונים).

jaromor

New member
סלנג

"לא להיות חלק מהסטטיסטיקה אלא מעל הסטטיסטיקה" זה סלנג שפירושו "הרבה מעל הממוצע". ברור שאף אחד לא יכול להיות באמת מחוץ לסטטיסטיקה.

BeatrixKidow1

New member
שוב תודה לכולם

בהחלט מעלה את המוטיבציה!
אני רוצה ללמוד לבד, אבל הבעיה שהחומרים שיש לי כרגע משומשים מהקורס הקודם... אני חושבת שהאופציה הכי טובה שלי היא ללמוד דרך האתר שיפתחו לי במחשב ועם הסימולציות של השנים הקודמות... אבל יש עוד זמן עד דצמבר...
תודה לכם

למעלה