שאלה

שאלה

מי מכיר את הדוכן של מיצים הטבעיים ומיצי אתרוג בשוק מחנה יהודה?

יש תועלת במיצים האלו או שזה סתם בשביל הפאן של השוק?
האם יהיה יותר בריא לשתות מיץ טבעי או רימונים כבריאות לגוף?
תודה לכם

לא הבנתי את השאלה האחרונה

יותר בריא מה ממה?
בשביל נוזלים- מים זה הכי בריא [כל עוד הם לא מלאים בכלור או מזוהמים].
בשביל הרבה עלים ירוקים בתפריט שייק זה הכי מתאים.
בשביל הטעם, ואם זה עומד אל מול משקאות מסוכרים ו/או מוגזים ו/או דיאטים למיניהם ו/או משקאות אנרגיה אז ברור שעדיף מיץ מפירות, וככל שזה יותר קרוב להיות פרי שנסחט לך מול העיניים יותר טוב. רימון גם הוא פרי ומיץ ממנו זה אחלה.

אם אתה

מכיר את הדוכן אז יהיה לך קל יותר להבין .

האם עדיף לשתות מיץ רימון או מיץ פירות שנסחט בשוק מאשר מיצי אתרוגים? יש בדוכן שם גנגר ותפוח ,או פלפלת רמון ותפוח או משקה גת עם אתרוגים וכו

האלזה

New member
מה הבעיה עם כלור במים?

כמובן שהשאלה מתייחסת לריכוזים הקיימים

האלזה

New member
שמת לב שהבעיה הבריאותית מתייחסת למים

המכילים חומרים אורגניים?
במי הברז בארץ אין חומרים אורגניים כך שאין סיבה להתפתחות טריהלומתאנים.

mikedoron02

New member
אני מניח שאת צודקת

ולמרות שרציונאלית אני מבין שאין בעיה לשתות מי ברז אני עדיין שותה רק מים מינרליים. הםיותר טעימים לי כנראה מכיוון שאין בהם כלור.

האלזה

New member
אני מבינה אותך, הם באמת יותר טעימים

אני מעדיפה מי ברז גם מהסיבה הבריאותית (הם מנוטרים באופן רציף לעומת מים מינרלים, אין להם את בעיית הביקבוק והשפעת הפלסטיק) וגם מבחינה אידילוגית, כי מפריע לי לעודד תעשיית מים מינרלים שהמשמעות שלה היא נזק סביבתי וחברתי (מי שתיה צריכים להיות נגישים לכולם) וכמובן כלכלי.
את אחותי הצלחתי להעביר למי ברז ע"י אידוי הכלור הנותר (פשוט להשאיר קנקן מי ברז פתוח ללילה).
אגב, גם קירור שלהם עוזר לטעם!
(גילוי נאות- אני עובדת בתחום)
((גילוי נאות- נאות! הייתי ברזנית עוד לפני העבודה))

mikedoron02

New member
אם את מהתחום אז ...

התקנתי סנן לכל הבית עם מרכך אבנית (סיליפוס).
האם יש צורך בנוסף להתקין גם תואם תמי 4 או שבכל מקרה תמי 4 לא ישפר את איכות המים וטעמם מעבר לסנן שהתקנתי ?
ולגבי מה שכתבת על הקנקן - פשוט למלא בלילה קנקן ובמי ברז לשים במקרר פתוח ? אני ממחזר את כל הבקבוקים שאני משתמש בהם אבל מדובר על כמות מאוד גדולהשבקיץ מסתכמת בלפחות 3 בקבוקים ליום אז נראה לי ששווה לעשות מאמץ בנושא.

האלזה

New member
אין בעיה עם מסנן לברז, רק חשוב לעקוב

אחר הוראות ותדירות הניקוי.
כידוע, האבנית מפריעה לגופי חימום (קומקומים, מכונות כביסה, וגם בחפיפת שיער במים רותחים כמוני) אבל בטמפרטורת הברז הקלציום המומס לא מפריע.
אני חושבת שבשביל לאדות את הכלור בצורה יעילה, כדאי להשתמש בקנקן ולא בקבוק עם צוואר צר (תחלופת אוויר יעילה יותר).
גם לאדות בטמפרטורת החדר זה יעיל יותר מבמקרר, אבל תעשה ניסוי ותראה.
תמי 4 זה אחלה פתרון, לגבי הטעם זה עניין אישי (בקיצור אין לי נסיון של טעם עם מסנני ברז, רק עם תמי 4).
לגבי המיחזור- זה אכן הרע במיעוטו, רק צריך לזכור שגם מחזור זו תעשיה מזהמת.

l coyote l

New member
אין לי מושג על סנן, אבל תמי4 זה יופי.

אין לי בעיה עקרונית עם מי ברז, אבל תמיד גרתי בבתים ישנים ומתפרקים עם צנרת תואמת למצבם, ולכן קניתי אותו.
המים שלו טעימים משמעותית יחסית למי ברז. גם הכלבים כבר לא רוצים מי ברז מאז התמי4.

natnat12

New member
מחזור זה פתרון מאוד מאוד חלקי

לבעיית הבקבוקים. שווה צפייה: http://youtu.be/Se12y9hSOM0

האלזה

New member

זה תחת קטגורייה- פריטי טריוויה שרק גידי יודע?

Gidi Shemer

New member
תחת קטגורייה נשמע מצויין

יותר טוב מרוב טעויות ההקלדה שאני עושה

והייתי בטוח שבתור ברזנית מקצועית, זו השפה שאתם משתמשים בעבודה, לא?

למעלה