שאלה

יוגלי7

New member
שאלה

שנים לא ביקרתי בפורום.אני פיברוטית כ10 שנים.בתחילה הכל היה איזי ולא כל כך דרמטי .הרופא הודיע לי ביום גילו הפיברו שאת הכאבים אחוש בשנים הבאות ואמנם כך.
לאחרונה כאבי השרירים חזקים בצורה לא נורמלית.אני לא נעזרת בתרופות המומלצות כמו סימבלטה וכו' היתי מקבלת מדי פעם זריקת וולטרן אבל גם זה לא עוזר.רציתי לשאול בין כל הסימנים שתמיד אני קוראת על המחלה .הסינדרום לא ממש מוזכר שהשרירים דואבים כמו אש.האם זה כן שייך לפיברו? או זו תופעה אחרת?
יוגלי

kaktus14

New member
השרירים בדרך כלל במצב כאילו הלכת התאבקות עם

משאית. כשכל פעולה פיזית מגבירה תחושה זו.זה כאב מתמשך
אבל יש גם קצת הרגשה כאילו יש לך מסמרים במפרקים ואז כל תזוזה זה כאב חד . זה כאב מטייל ממפרק זה למשנהו
וכן יש גם כאילו מישהו מחטט לך עם משהו בתוך העמצות , זה כאב שאת פשוט כל היום מקללת את כל העולם.
זה פחות או יותר מסכם לדעתי חוץ מסימפטומים אחרים המתלווים למחלה...

יוגלי7

New member
הסבר המילה דואב ע"פ מילון עיברי

דּוֹאֵב
פירוש של דואב
מִתְיָסֵר, מִתְעָנֶה, סוֹבֵל.
מילים נרדפות של דואב
כּוֹאֵב, מִתְיָסֵר, מִתְעָנֶה, נִדְאָב, נִכְאָב, סוֹבֵל

kaktus14

New member
לא ולא יקירתי

למשל תחושת שריפה כמו שאת אומרת יש לי כשיש לי התקף של ה RLC (רגלים מוטרדות)
כאב אפשר לתאר במילים פשיטות ומנסיוני כמה שמסבירים לרופא ביותר פשטות ככה הוא מבין יותר

kaktus14

New member
אם מישהו יסביר לי את התחושה של דואבים אשמח

לשמוע

היי יוגלי

אני לא יודעת היכן את קוראת ולכן אני יכולה לענות לך רק מניסיון אישי.
אצלי הכאב גם שורף לעיתים. לפעמים כואב, לפעמים דוקר, לפעמים צורב.
אני יודעת שזה נשמע מוזר לאנשים שונים, אבל אלה התחושות שלי.
מכירה גם אנשים שאומרים שהם מרגישים זרם של חשמל.
בכל אופן, תמיד כשיש תופעות חדשות אני בעד לספר לרופא ולשאול אם זה אופייני ותקין, שחס וחלילה לא יתפספס משהו.

מקוווה שמצבך ישתפר בקרוב

גם אני מכירה את השורף

וגם את הרעידות. ואת הכאב הזה שקשה לתאר אותו, "החשמלי", ואני כרגע קוראת לזה שכאילו קיבלת מכת ברק.

ואצלי לפחות תחושת ה"דואב" באה לידי ביטוי בזה שאני מרגישה כיאלו כל האיברים הפנימיים שלי מודלקים, או חטפו מכות כל אחד מהם בנפרד: טחול, קיבה, שלפוחית, מעיים - כל המנגנון הזה שיש בין הבטן לצוואר. ושהם גם נותנים אחד לשני מכות כשהם נפגשים. למשל אם נוסעת על כביש מחוספס או שיש בו מהמורות, כל האיברים שבבטן נותנים מכות אחד לשני.

וגם: כל הטורסו דואב: כאילו אני תחת יציקה של מתכת כבדה, כל הזמן.

וזה עוד לפני שדיברנו על הראש. שזה לא דואב, זה כואב!!!!

מצטרפת להמלצה של פינק לתאר לרופא כל סימפטום ואם הוא חושב שיש צורך לשלול כל דבר בנפרד, לפני שמשייכים לפיברו.

ועל הצד החיובי, מה לעשות עם זה? אני גיליתי שהכל נובע מהעמוד שדרה צווארי (ששם נמצאת צומת הדרכים הראשית של מערכת העצבים הרי). אז כל דבר שעשיתי שהקל על העמ"ש צווארי, כמו למצוא כרית מתאימה, או טיפולים באיזור הזה - הקלו את הכאבים.

מטצערת לשמוע שהכאבים אצלך מתגברים, אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון, לכן אני נגיד משתדלת לא להשתמש במשככי כאבים חזקים, כי אני "שומרת" אותם למצב יותר גרוע בהמשך.
כי חלק מהחולים מספרים שאחרי איזשהו זמן זה מפסיק להיות אפקטיבי.

אבל בהצלחה ומקווה שתרגישי יותר טוב

למעלה