שאלה

marinaCA

New member
שאלה

אני רוצה לדעת אם יש בישראל אנשי מקצוע שיכולים להכווין ללימודים בחו"ל?

אני מאוד רוצה לעבור לארה"ב (הכל בגדר הרצון עדיין) וכמובן ללמוד שם, לפני זה אני חייבת לשפר בגרויות ואת זה אני מעדיפה לעשות כאן. האם יש איזשהי דרך לסמן מכללה/אוניברסיטה בארה"ב ולפי התנאי קבלה שלהם להשלים בגרויות כאן?

תודה :)

d a p h n a

New member
יש גופים שעוזרים

כמו "קרן חינוך ישראל-ארה"ב" שמציעים ייעוץ בנוגע ללימודים בארה"ב.

יחד עם זאת, השאלה שלך מצביעה על חוסר הבנה מסויים באיך עובדת קבלה ללימודים בארה"ב.

בארה"ב הקבלה ללימודים היא לא רק על בסיס נתונים "יבשים". זה לא שאם יש לך ממוצע X בבגרות וY בפסיכומטרי אז התקבלת, ואם לא אז לא.

הקבלה ללימודים בארה"ב מבוססת על הסתכלות כוללת על "תיק מועמדות", כשהתיק הזה כולל נתונים אובייקטיביים כמו ציוני בגרות, ציונים בבחינת ה-SAT (כמו פסיכומטרי), ציונים בבחינת ה-TOEFL (בחינה שבודקת רמת אנגלית), ונתונים סובייקטיביים כמו מכתבי המלצה, חיבורים שאת צריכה לכתוב, וקורות החיים שלך (כולל דברים כמו התנדבות וכו').

עוד משהו לקחת בחשבון הוא שלימודים בארה"ב נוטים להיות מאוד יקרים. המחירים משתנים ממוסד למוסד, אבל אפשר בהחלט לצפות לשלם כמה עשרות אלפי דולרים בשנה. יש מעט מאוד מלגות לסטודנטים זרים, ורובן במוסדות עילית שהקבלה אליהם מאוד מאוד קשה.

עוד דבר לקחת בחשבון הוא שלימודים הם לא בהכרח דרך יעילה להגירה לארה"ב. בעקרון, על ויזת סטודנט אסור לעבוד, למעט באופן מוגבל למדי (עד 20 שעות בשבוע, בקמפוס בלבד). בנוסף, אחרי הלימודים אפשר להשאר לשנה לעבוד במקצוע, אבל לאחר מכן צריך למצוא מעסיק שיסכים להוציא ויזת עבודה. כלומר, אם המטרה העיקרית היא לעבור לארה"ב, והלימודים הם רק אמצעי, יכול להיות שזו לא הדרך לעשות זאת.

marinaCA

New member
תודה רבה

האמת שכן המטרה העיקרית היא לעבור לארה"ב, אבל זה לא מבטל את הרצון ללמוד משהו או לעשות תואר.

תודה רבה

Philip Jr

New member
אם קראת את התגובה של דפנה

אז בטח הבנת שהגעת למקום הנכון.. ואם עוד נותרו לך שאלות, אז בבקשה.. אנחנו כאן לעזור.

למעלה