שאלה

מלאווח

New member
שאלה

ידוע שר נחמן מברסלב הלך באדיקות אחרי הדרך שייסד סבו, הבעש"ט. אם כן מדוע יש הבחנה בין חסידות לחסידות ברסלב, הרי אחד המה ?! או שמא יש בכל זאת שוני בין תורת הבעש"ט לתורת ר נחמן ? תודה מראש חברים

רבנו הקדוש רבי נחמן מברסלב ...

אמר : אני איש פלא ונשמתי פלא גדול , חידוש כמוני לא היה מעולם ! רבי נחמן ירד לעולם למטרה הרבה יותר גדולה מאשר להיות חסיד הבעש"ט , ראה סיפורי מעשיות , סיפור ז´ , מעשה מזבוב ועכביש . כאשר נשאל רבנו על מדרגתו ביחס לצדיקים אחרים , הגיעו לנושא הבעש"ט . ענה ואמר רבנו : למדרגתו של הבעש"ט הגעתי בגיל י"ג שנה. עדיין לא הצלחתי למצוא את המקור לשיחה (אני מזדקן ..?) אבל גם זה יבוא . אם תרצה , תוכל לעיין גם בחיי מוהר"ן בשיחות שפא שעג רעט ועוד ...

אני בר

New member
רגע רגע...רבי נחמן לא הטיף בין השאר

לצניעות וענווה?!לפי זה הוא לא היה אמור להלל את עצמו עד כדיכך- זו לא ממש דוגמא אישית....אם זה לא סותר אז אני צריכה הסבר.....

רגע עם דודלי ......../images/Emo151.gif

שבוע טוב וחודש טוב לך . א. רבי נחמן לא היה מטיף . ב. אמונה בצדיק , קודמת להבנת דבריו . ג. משה רבנו , כתב במו ידיו בתורה הקדושה : "והאיש משה ענו מאוד מכל האדם אשר על פני האדמה ." רבי שמעון בר יוחאי אמר "אם שנים הם , אני ובני ." גם אליהם יש לך טענה ?

אמיתי 21

New member
מחילה אתה בכלל הבנת מה רבי שמעון

עמ"י עש"ו במסכת שבת שם על פטירת העולם מהדין. וגם דע לך שיש לך טעות ביסוד שאין הפרש בין צדיק לצדיק ולא בכדי כתבו במגרא במסכת ברכות "שקדוש ברוך עתיד לעשות מחול לצדיקים " ועיין שם ותבין שיש לך קצת בעיה עם מה שאתה אמרת על רבי נחמן

אמיתי 21

New member
למען האמת גם אני לא ../images/Emo13.gif אבל

עמ"י עש"ו עדיין קשה מאוד מה שאמרת בשמו של רבי נחמן

דע לך שאני אומר לך ....

רק את הקצה ממה שאני יודע באמת מגדולת רבנו . אולם בלי אמונה בדבריו (חידוש כמוני , לא היה מעולם ! , לדוגמא) , אז אפילו המעט מן המעט שאני כבר כן אומר כאן , לא יעזרו ....

אמיתי 21

New member
וזה לא נישמע קצת לא מתאים לצדיק

עמ"י עש"ו לומר ? ממתי אחרונים באים ומבטלים ראשונים ?

ישמעו אזניך .....

ממתי אחרונים (אמיתי21) באים ו(אפילו לא נומר מבטלים , אלא נתרכך ונומר :)מהרהרים אחרי דבריהם של ראשונים(רבי נחמן) ?

אמיתי 21

New member
שאני מסופק בכלל עם כתב את זה

עמ"י עש"ו רבי נחמן זצ"ל כי זה שקר שקרים כי דע לך שזה אינו דבר שצדיק אמת יכתוב מסיבה פשוטה ביותר כי אבי החסידות בעש"ט עצם זה שאחנו לומדים את תורתו אחנו מעלים אותו במדרגה כל פעם ופעם אז מפירוש הדברים הדבר הזה בחיים לא יכול להיות קדמון מתחת לאחרון והרי בכלל מוציא לעז על חכמים ואין דרך צדקים לינהוג כך , ודע לך חביבי שתעיין טוב ותמצא שיש המון דברים בתורתו של רבי נחמן סותרים זה את זה מכמה טעמים שחלק מכתבים הם חדושים של תלמידים שלו ולא הוא אמרם מבין אחי תמיד צריך לדעת מאיפה המקור אפילו אברהם אבינו דיבר עם סטרא אחרא אז ק"ו בדור שלנו . וחיפשתי בכל ספרי רבי נחמן ולא מצאתי

דע מה שתשיב לאפיקורוס ....

בספר כוכבי אור מצורף הספר אבני"ה ברזל שכתב ר´ אברהם ב"ר נחמן . קרא בשיחה ט"ו ותתבייש על שהרהרת לרגע .... זו לא הפעם הראשונה שהדיבור אתך מגיע לרמת ויכוח עם אפיקורוס מצוי . אני מציע לך להשליך את כל סדר הלימוד (הקלוקל) שלך ולעסוק יותר ברפואות של רבנו הקדוש שמסוגלים להעניק לך אמונה של יהודי פשוט .

אמיתי 21

New member
יהודי יקר מה זה אפיקורס ואני בכלל

עמ"י עש"ו לא מתווכח איתך כי אתה ואני בכלל לא משדרים על אותה ערוצים דבר ראשון , ולפני שאתה תיקרה ליהודי אחר אפיקורס תעבור את שמנה שערי של חכמה וגם את שערי קדושה וראשית חכמה לפחות חצי ש"ס אז תהיה בר סמכה להגיד ליהודי אפיקורס עד כאן דבר פתיח ותסגף את עצמך בשכ"ה תעניות ואחרי תגידע לרוח הקודש שתהיה יכול להגיד לאן כל אחד ואחד שייך ולאן כל לימוד ולימוד קשור בעולמות הרוחנים ואבל מכוון שאחנו עדיין בגוף החומרי ואין אחנו יודעים אם בכלל דרכנו היא נכונה אז למה לך להכניס את הראש שלך למקום של חוסר ודעות .ועד כאן דברי הפתח
מי זה רבי אברהם ב"ר נחמן ? מה הוא היה ,

סיפור קצר

שהבעל שם טוב נסע לארץ ישראל הוא היה אם בתו באמצע הדרך שהם היו באוניה הים נהיה סוער אז התגלה לבעל שם טוב שהוא צריך לזרוק לים או את בתו או את כתביו אז בתו אמרה לו תזרוק אותי לפני שהיא הושלכה למים היא אמרה לבעל שם טוב שהתגלה לה שיצא ממנה צדיק שיכתוב כתבים יותר נאים מכתבי הבעל שם טוב אז הבעל שם טוב זרק את כתיביו. אמיתי למה אתה לא פותח פורום התנגדות לרבי נחמן מברסלב שמה תמצא מרגוע לנפשך

מלאווח

New member
במקום למצא תשובה עניינית

אני קיבלתי כאן התקוטטות מטופשת וחסרת טעם - מי יותר צדיק הסבא או נכדו. נו, באמת , ח´ברה ... בואו נתעלה מהקטנוניות...

אם תתבונן ....

תמצא תשובה מאד פשוטה בדברי . הבעיה , שצריך להיות יהודי , עם אמונה בסיסית בדבריהם של הצדיקים . מי שאומר על מה שנכתב בספרי רבנו והשתלשלותם מדור לדור , "זה שקר שקרים" , רעה ומרה אחריתו ולא אליו כוונו דברי , אלא אליך , כתשובה לשאלתך . נסה להתבונן בעין האמת בדברי ובמקורות ששלחתי אותך לשם ותמצא תשובות לשאלותיך .

אמיתי 21

New member
דבר ראשון אני לא מתנגד לרבי נחמן

עמ"י עש"ו רק אני סובר שיש דברים שמוטב לישמור אותם בלב מאשר ליכתבם , מעשה שאתה אומר אותו כתוב בחסידות מתי שבעש"ט רצה ליפגש את רבי חיים בן עטר זצק"ל ורבי חיים אבולפיה זצק"ל שכל אחד מהם היה בחינה שונה של משיח ואם היה חיבור בנהם ח"ו היה מגיעה קץ הגואלה תרם עת . אבל שוב אתם לא עונים על שאלות שלי אתם רק מסובבים כמה רבי נחמן היה צדיק ועל זה אין שאלה השאלה שלי מאיפה אתה מבאים אמרים כאלו שנוגדים דרכם של צדיקים

לדעתי , אתה סתם עקשן .

הראה לי דיבור אחד שלא הבאתי לו מקור מהימן ! וגם אם נסתמאו עיניך מראות , נקוב בשמו של הדיבור ותקבל תכף את המקור ! הבעיה היא שקשה לקבל את האמת כמות שהיא , אז אתה ממציא לך "דרך של צדיקים" , שתאשר לך להשאר ולהמשיך בטעותך . חשבת לרגע שאת "דרכם של הצדיקים" שאתה מדבר עליה גבוהה גבוהה , רבי נחמן כבר פסע לאורכה ולרוחבה ואף על פי כן מצא לנכון להודיע לנו כל הדיבורים האלה ?

Nייט

New member
תגובה לאני בר

אדם שיש לו כסף זה טוב לפרסם שהוא עשיר כדי שעניים ידעו לאן ללכת. כך גם רבנו אמר את זה כדי שאנשים (עניים ברוחניות...) ידעו לאן ללכת.

למעלה