שאלה ..

liat294

New member
שאלה ..

יש כאן אימהות שהילד שלהם אובחן באוטיזם בתיפקוד נמוך??... כי יש כאן מלא אנשים שמעודדים וזה מעולה . אבל עדיין לא שמעתי אמא שהילד שלה היה בתיפקוד נמוך שהתחיל להיתפתח ולדבר ..

POOH*

New member
הבת שלי ...

הבת שלי אובחנה בגיל שנתיים וארבע.
היא אובחנה בתפקוד נמוך.
נכנסה לאלוטף ומאז אני אומרת שהיא יכולה לשמש פרסומת לאלוטף.
השינוי שהיא עברה שם הוא לא יאמן...
או כמו שחבר שלנו תיאר את זה - כמו פרח שנפתח...

לא שאין קשיים מאז אבל היא התקדמה המון המון.
מי שמכיר אותה היום לא מאמין שככה היא הייתה אז...

POOH

liat294

New member
איזה משמח לישמוע דבר כזה !!

כי אני רואה תגובות של רוב האנשים שהילדים שלהם בתיפקוד גבוה שמעודדים וזה מאוד מחמם לי את הלב ומחזק .. אבל אני רוצה לישמוע הורים שיש או היה ילד בתיפקוד נמוך כמו שלי יש והילד פרח ודיבר ותיקשר ... כי זה ממש מחזק לישמוע מילד בתיפקוד נמוך שצמח לתיפקוד גבוה ... בכל זאת יש עדיין כאלה שגודלים ולא מדברים ונישארים בתיפקוד נמוך או שמתפקדים טוב ולא מדברים...

POOH*

New member
אני חושבת שבאופן כללי חלוקה לתפקודים

היא בעייתית.
אין לי מושג בן כמחה הילד שלך..

אבל באופן כללי אין תשובה ברורה לשאלה מה זה תפקוד גבוה..
ילד שמפיק מילים אבל לא באמת מתקשר בעזרתן הוא בתפקוד גבוה יותר מילד שלא מפיק מילים בכלל אבל מתקשר עם סביבתו עם מחשב תקשורת/קלסר תקשורת?
לא בטוחה שהתשובה לשאלת התפקוד כל כך ברורה מאליה...

וגם כדרכם של ילדים דברים משתנים לאורך החיים ...

POOH

schlomitsmile

Member
מנהל

liat294

New member
מהממוות!!!

תישמעי הבנות שלך יפיפיותתתת בובותת שיהיו לך רק בריאות תמיד תמיד ונחת!!!! והילד שלי בן שנתיים ו9 חודשים ...

POOH*

New member
תודה..

ובהצלחה לכם...
קחו נשימה ארוכה ונסו לבדוק מה מסלולי הטיפול השונים ומה הכי נכון לכם.
אולי תספיקו עוד להיכנס לאלוטף ואם לא חפשו מסלול אחר שייתן לו טיפולים ולכם תמיכה.
תמיכה לכם היא חשובה לא פחות מהטיפולים לו.

בהצלחה...

זה בדיוק מה שאני אומרת החלוקה לתפקודים בעייתית לא מאמינה בזה לא מדרגת את הבת שלי לפי זה בודקת אותה רק ביחס לעצמה. חוץ מזה אדם יהיה בתפקוד גבוה בדבר אחד ובתפקוד נמוך בדבר שני.
לגבי שאלתך הבת שלי בטח נחשבת תפקוד נמוך היא לא מדברת אבל אני מבטיחה לך שאת תביני כל מה שהיא תרצה בין אם לאכול לשתות לשחק ואפילו עד רמה של איזה שיר היא רוצה שאני אשיר לה, אז מבחינת המאבחנים היא נחשבת לתפקוד נמוך אבל כמו שהגננת שלה והסייעות שלה אומרות היא מתקשרת הרבה יותר טוב ממה שאלו שמדברים, היא מנסה ליצור קשר עם הסובבים היא מבינה כל מה שתגידי לה אז בשבילי ההתקדמות שלה זה ביחס לעצמה ולא בהשוואה לאף אחד אחר. אגב מציעה לך לא להילחץ כי בדרך כלל בגילאים של שנתיים שנתיים וחצי רובם יוגדרו בתפקוד נמוך, הכוונה לאלא שלא מדברים או בעיקר לאלו שלא מדברים אבל עם הזמן הם צמצמו פערים.

ליאתוש

יהיה טוב כבר דיברנו על זה מותק בוא נשאיר לזה מלמעלה לעשות את העבודה אמרנו כבר שהגן מחולל פלאים השמים הם הגבול אם הילדים שלנו ויהיה טוב אנחנו לוחמנים אמהות לילדים המיוחדים שלנו עוד מעט המהמם שלך יכנס לגן ואת תראי איזה יופי יבואו השינויים אמן אמן אני איתך בכל דבר שתצטרכי

TikvaBonneh

New member
הבן שלי, נמוך מאוד

שכחת...
ואפילו שלחת לי מסר שאת רוצה לדבר איתי אבל לא השארת מספר טלפון...

TikvaBonneh

New member
את שמעת אתמול את נדב בטלפון, נכון?

כל פעם שאת מתחילה לפקפק, תתקשרי ואני אתן לך לשמוע אותו מדבר.

למעלה