הרבה פעמים
הרבה פעמים אנשים מסתייגים מגורם שלישי במערכת יחסים מכיוון שזה מתקשר להם ישר לבגידה, אם זה בת האישה יכולה לקנא ואם זה בן הגבר יכול לקנא.
בנוסף כמובן יש את המשיכה המינית - לא כול גבר יהיה מוכן להיכנס למיטה עם גבר וכנ''ל לגבי נשים.
והגורם השלישי שעולה על דעתי שאותו אני מוצאת הכי חשוב - חגיגה לרגשי נחיתות. הרבה אנשים יכולים לחשוב ברגע שמציעים גורם שלישי שנמאס מהם או שהם כבר לא כול כך אקזוטיים ומיוחדים כמו שהם היו פעם, כאילו הם כבר לא מספיקים. אם יש שבריר של ההרגשה הזאת אני מציעה לוותר על הפנטזיה עם בן\בת הזוג הזה מכיוון שגם אם הם יסכימו לבצע את זה לאחר מכן יתעורר ה"התייחסת אליו יותר ממני" וזה בור שחור של אין סוף רגשות מזוויעות שלא משחררות את הנשמה השברירית שהעזה ללכת בכיוון המחשבתי הזה.
תראי, אני מציעה להסביר לבן הזוג על פוליגמיה ועל כך שסקס זה עניין פיזי ואנחנו בוחרים מתי זה נהיה אקט אינטימי, זה כעיקרון קלף המיקוח שלך ההפרדה (כן הפרדה) בין הגוף לנפש.
תסבירי לו כמובן שזה חשוב לך ושאת רק רוצה לנסות ושאם הוא לא יאהב את זה לא תלחצי עליו כמובן תגידי לו שהגורם השלישי יהיה מישהו\מישהי שמקובל עליו אבל אם הוא (נקרא לזה לצורך העניין) "שמרן" אין לך מי יודע מה טעם, זה עניין של תפיסה והתפתחות אישית... יכול להיות שהוא ישנה אותה בעוד כמה זמן... יכול להיות שלא.