שאלה

MOVEREP24

New member
שאלה

אהלן

שאלה לי קטנה

מתכנן ברביעי טיול בירושלים. מגיעים עם רכב מחיפה.

רוצים להגיע לכותל, לממילא, אולי למוזיאון יד ושם ואחר כך יש לנו סידור פגישה ברחוב יפו.

השאלה איפה כדאי להשאיר את הרכב והאם ניתן להתנייד לכל המקומות הנ"ל באוטובוסים? היכן כדאי להתחיל מהמקומות הנ"ל ובמה לסיים?

תודה ושבוע טוב!

gadallmighty

New member
תשובה/הצעה:

הכותל/ממילא, רחוב יפו ויד ושם נמצאים כולם על ציר הרקבת הקלה.
הצעתי היא לחנות (בחינם) בחניון הרצל של הרקבת, שסמוך מאוד ליד ושם.
ולהמשיך משם.

MOVEREP24

New member
אהלן

ראשית תודה על תשובתך.

ב WAZE אני פשוט שם חניון הרכבת ירושלים?
יש עוד דבר כזה בימינו חניון חינם?:)))

ובהנחה שחנינו בחניון הרכבת איך אנחנו מתניידים? יש משם את הרכבת הקלה לכל האזורים שציינתי?

תודה ושבוע טוב

אני לא יודעת מה שמים ב-WAZE, אבל

כן- החניון הוא חינם למי שנוסע ברכבת.

התחנה הראשונה של הרכבת היא בהר הרצל- ממש איפה שהחניון.
שם גם נמצא יד ושם- מרחק הליכה מהחניון.

הרכבת נוסעת מהר הרצל לכיוון הכניסה לעיר, תחנה מרכזית, שוק מחנה יהודה ורחוב יפו. משם היא ממשיכה לכיוון ממילא.
ממילא (התחנה של העיריה- כיכר ספרא) זו התחנה שהכי קרובה לכם גם לכותל. מרחק של כ-20 דקות-חצי שעה הליכה, תלוי בקצב שלכם.
אם לא בא לכם ללכת ברגל, מעבר לכביש מקניון ממילא יש תחנה של קו 38 שמקרב אותכם עד לרובע היהודי. משם ההליכה לכותל היא כ-5 דקות.

מבחינת כרטיסי הרכבת, אגב- קונים אותם מראש ברציף והם תקפים למשך 90 דקות מרגע שאתה מתקף אותם במכשיר שבתוך הרכבת. (חייבים לתקף אותם אחרת זה נחשב כאילו לא קניתם כרטיס). הם טובים גם לאוטובוסים בכל ירושלים. כלומר, אתה יכול לעלות לרכבת בהר הרצל, לנסוע איתה עד השוק, לעצור לקנות שווארמה, לעלות חזרה על הרכבת, לנסוע עד ממילא, לרדת שם ולעלות על קו 38 מבלי לשלם שוב, כל עוד לא עברו 90 דקות מרגע שתקפת את הכרטיס ברכבת.

תהנו!

אגב, מבחינת הלו"ז שלכם-

כן הייתי ממליצה להתחיל מהסוף- כלומר הכותל, להמשיך משם לממילא ואז רחוב יפו (כולם אגב מרחק הליכה ממש סביר אחד מהשני. תלוי איפה ביפו הפגישה שלכם) ולסיים ביד ושם.
המוזיאון נסגר ב-18:00 אז תבדקו איך נראה הלו"ז שלכם.

MOVEREP24

New member
אהלן אז ככה

ראשית תודה על המידע.

כמה דברים

אנחנו מגיעים עם רכב :)
ככה זה נקרא שם? חניון הרכבת? הוא חינם לכולם או רק למי שמגיע/נוסע ברכבת?

להמלצתך לקחת את הרכבת הקלה מחניון הרכבת עד לתחנת ממילא? לרדת שם וללכת ברגל לכותל ואם לא
אז לקחת את קו 38 עד לרובע היהודי?

ולא הבנתי משהו אם קנינו כרטיס לרכבת הקלה בחניון הרכבת, עלינו איתו על הרכבת הקלה עד לתחנת ממילא ואז לקחנו אוטובוס קו 38 כל עוד לא עבר 90 דקות זה תקף?

עכשיו חזרה כשאנחנו חוזרים עלינו לקחת את הרכבת הקלה חדשה לאיזו תחנה? זה נקרא תחנת חניון הרכבת? (ומשם ללכת ליד ושם רגלית)? הבנתי נכון? אגב מוזיאון יד ושם הוא חינם?

אני מאוד מפחד לא להתבלבל כי אני מגיע ברכב מחיפה ולכן חשוב לי שאני אגיע לחניון המתאים. יש שם איזה כתובת או משהו שאני יכול לשים ב WAZE? תוכלי לעזור?

ושוב, המון תודה על כל העזרה והמידע המועיל!

כן, הבנתי שאתם מגיעים ברכב

התקשרתי לכבודכם לסיטיפס שמפעילים את הרכבת.
ככה- אין להם כתובת מדוייקת בשביל ה-WAZE, אבל יש שם רחוב-
אפשר לנסות להכניס את "דרך עין כרם" או את רחוב "קרית היובל".
אני לא מתמצאת בתוכנה עצמה ולכן לא יודעת- יש אפשרות להכניס צומת? אתר מפורסם כמו הר הרצל? אם כן, הייתי ממליצה להכניס את שדרות הרצל ורחוב קרית היובל. החניון הוא על התפר בין שניהם. או פשוט את הר הרצל ואז לנסוע לפי השילוט.
החניון נקרא חניון "חנה וסע" של הרכבת הקלה. החניון הספציפי הזה ממוקם ממש מתחת לפסל אדום ענק אז אם תראו אותו, דעו שאתם במקום הנכון

תשמרו את כרטיסי הנסיעה של הרכבת כי החניון חינם רק לנוסעים ולא לכלל הציבור.

כן- זו ההמלצה שלי. לחנות בהר הרצל, לקחת את הרכבת עד תחנת העיריה (ממילא), ללכת ברגל או לקחת 38 לכיוון הכותל.
וכן- הבנת אותי לגבי התוקף של הכרטיס. יש לך 90 דקות לנסוע כמה שאתה רוצה בתחבורה הציבורית של ירושלים. אתה יכול לרדת ולעלות 20 פעם בתחנות שונות והכרטיס עוד יהיה בתוקף כל עוד לא עברו 90 דקות.

בחזור אתם לוקחים את הרכבת לכיוון הר הרצל. זה השם שאתם צריכים לזכור. לא החניון כי חניונים יש יותר מאחד. אתם יורדים בתחנה האחרונה כך שאין מה להתבלבל.
מהתחנה ועד לתוך יד ושם ממש, ההליכה היא כ-10-15 דקות. בהלוך זו ירידה. בחזור מן הסתם זו עליה.
אם לא בא לכם ללכת ברגל, יש שאטל חינם מטעם יד ושם שעובר כל 20 דקות. (בין 14:00 ל-15:00 הוא בהפסקה)
בחזור השאטל יותר קריטי בדרך כלל.
כשאתם יורדים מהרכבת פשוט תשאלו איפה זה יד ושם- הכי קל. בתחילת הירידה לכיוון יד ושם ישנה תחנת אוטובוס- שם עוצר השאטל.
כן, הכניסה למוזיאון היא חינם. יש אפשרות לשכור אוזניות בתשלום אבל בעיניי זה די מיותר.

אם אתם מסתבכים או חוששים, דברו איתי: 0545888019

MOVEREP24

New member
אהלן

ראשית המון המון תודה על כל העזרה. רשמתי את המספר לפניי :) אם נסתבך אתקשר :))

בינתיים עשיתי חיפוש ב WAZE
רשמתי חניון הרכבת, ירושלים
ומה שהוא נותן לי זה חניון סיטיפס, הר הרצל ירושלים.

האם לזה התכוונת?:) אם כן, אנחנו בדרך הנכונה.

בהנחה שהגענו לכותל, הסתובבנו, משם לממילא, ואז סיום ברחוב יפו איפה יש תחנה של הרכבת הקלה ממש ביפו?
ואז למעשה לקחת אותה לתחנת הרצל (שהיא התחנה האחרונה) נכון?
כמה עולה אגב כל נסיעה ברכבת לכיוון, יש לך שמץ?

ממש תודה על כל העזרה

בשמחה ובששון

כן! זה החניון! WAZE הזה ממש חכם.
(יום אחד כשיהיה לי רכב, אשתדל לזכור את העובזה הזו.)

ממש ביפו יש כמה תחנות. יש אחת ליד העיריה- מעבר לכביש מזו שתרדו בה בהלוך. יש תחנה נוספת באזור "כיכר ציון" שזה ממש המרכז של מרכז העיר

תחנה הבאה היא ליד הדוידק'ה שזה כבר הגבול של השוק, תחנה שלאחר מכן בשוק ממש.
התחנות שאחרי עדיין נחשבות רחוב יפו אבל לא יודעת אם הן תהיינה רלוונטיות עבורכם. כשאתם נוסעים בהלוך, שימו לב לתחנות- הן גם רשומות בתוך הרכבת מעל חלק מהדלתות.
אם יש לך כתובת מסויימת שאתה צריך להגיע אליה ברחוב יפו, שלח לי ואומר לך איפה התחנה הקרובה ביותר. (יכול גם לשלוח במסר אם אתה מעדיף.)
וכן, אתם לוקחים אותה בחזור לתחנה של הר הרצל שהיא אכן התחנה האחרונה.
עלות כל כרטיס ברכבת/אוטובוס היא 6.6 ש"ח. בתחנות של הרכבת אפשר לשלם במזומן או אשראי.

מה עוד?

אגב, אם יש לך אפשרות,

ממליצה להדביק את כל המידע על מסמך וורד ולהדפיס.
ככה אני עושה כשאני בלחץ לגבי מקום חדש וזה מאד מרגיע.

עוד משהו- לגבי החזור מהכותל לממילא

אל תקחו קו 38. הוא קו מעגלי ועוצר שם רק בסוף הסיבוב שלו.
קחו קו 1- הוא עוצר ממש ליד ממילא.

או שתלכו ברגל דרך הרובע היהודי > שער יפו > ממילא, אם מתחשק לכם

למעלה