שאלה:

valeta

New member
שאלה:

הי לכולם, אולי מישהו יודע?
האם ניתן לגשת למבחנים לאיתור מחוננים לקראת כיתה ז' מבלי שהילד עבר אבחון ביסודי? כלומר הבן שלי בכיתה ב' עכשיו, ולא בא לי לגשת איתו למבחנים (אפשר גם בשנה הבאה שיהיה בג' ועדיין אני לא רוצה). הסיבה היא שהאפשרויות (יום שליפה או חוגי מחוננים) לא מדברות אליי ולא נחוצות לנו. הילד במסגרת שאהובה עליו מאוד, נהנה מכל יום בביה"ס, מוצף בחוגים מעניינים, קורא, לומד מעצמו. אין לנו צורך במה שיש בעיר שלנו למחוננים כרגע.
מצד שני יש יסוד מאוד רציני לחשוב שהוא מחונן. האם הוא יוכל להבחן בעתיד? (נניח בשביל כיתת מחוננים בחטיבה?) או שאם אני מוותרת עכשיו על אבחון אז וויתרתי לתמיד?
ודבר שני - האם יש מסגרות בחטיבה/בתיכון למצטיינים (לאו דווקא מחוננים), אלא כיתות המוגדות מראש ככיתות מצטיינים עם תכניות ייחודיות להם?

tomi32

New member
למה לחסום אפשרויות?

לא תמיד הנאה מבית הספר וחוגים מעניינים ממשיכים עד סוף בית הספר.
בנוסף, לפחות אצלנו יום השליפה נותן מענה לצרכים שחוגים וספרים לא נותנים (ניסיון של חודש בלבד).

valeta

New member
תודה על התשובות. העלתם

כאן כמה כיווני מחשבה מעניינים.
כנראה שבכל מקרה נבחן בשנה הבאה, כי את השנה כבר פיספסנו. תודה!

תבדקו

אני חושבת שיש מועד מיוחד נוסף שאפר לגשת.
חבל לפסול. יכול להיות שאולי הילד יתקבל שנה הבאה אבל לא יהיה מקום.

valeta

New member
הבנתי שמה שמשחק לטובתנו הוא

העובדה שביה"ס שלנו הוא במעמד "מוכר שינו רשמי", ואין בו פרוצדורה של איתור מחוננים (המבחנים לא מתקיימים בו), ולכן ניתנה האפשרות להבחן גם בג' (כי הפנייה למשרד החינוך נעשית באופן אישי תוך הצגת המקרה של הילד (ביה"ס בו הוא לומד ומכאן הסיבה שהוא לא נבחן).

רוני810

New member
לפחות אצלנו כיתת מחוננים בחטיבת הביניים נפרדת

מיום השליפה, ואין קשר בין המבחנים של שניהם.
(אבל, וזה לא קשור לשאלה שלך, כל מי שהתקבל לכיתת המחוננים בחטיבת הביניים מתחיל ללכת ליום השליפה, גם אם בכיתה ב' לא התקבל. ביום השליפה כל כיתת המחוננים לא לומדת
בביה"ס הרגיל).

ואני מסכימה עם מי שהציע שחבל לא להיבחן. גם אם עכשיו כיף לילד, הקבלה תופסת לכל השנים הבאות. לא חייבים להתחיל בכיתה ג', אפשר גם אח"כ.
ויתרון משמעותי ביותר שיש רק ביום השליפה לדעתי: הילד נמצא פעם בשבוע בקרבת ילדים מחוננים אחרים. לפי הנסיון שלנו, הם מאוד נהנים מזה. וגם פה מדובר על ילד חברותי ועם שפע חוגים. ועדיין, יש ליום השליפה ערך מוסף מיוחד.
תחשבי על להיות פעם בשבוע עם אנשים שדומים לך, עם תחומי עניין דומים לשלך. זו חוויה נעימה לילד.

אין שום עלות לביצוע המבחן שלב א'. והעלות היחידה לביצוע שלב ב' היא הנסיעה אליו, כלומר בזבוז של כמה שעות אחה"צ.
לדעתי זה שווה כדי להשאיר לילד את האופציות פתוחות.
תמיד הוא יוכל לנסות את יום השליפה, ולהפסיק אחרי פעמים ספורות אם לא ימצא בכך ערך.

ולשאלה האחרונה: לפי הידוע לי כמעט בכל חטיבת ביניים תיכון יש כיתות מופת, כיתות מצטיינים, כיתות מדעים וכו'. את יכולה לברר ספציפית לגבי חטיבת הביניים באיזור מגוריכם.

חט"ב

בערים בהם אין כיתת מחוננים ביסודי, כל התלמידים חייבים לעבור מבחן לכיתת מחוננים לקראת כיתה ז' זה מבחן שנעשה ע"י מכון קרני (ולא סאלד שעושים ביסודי) . לכן בהחלט יכול להיות שילד עבר ביסודי והיה ביום שליפה, אבל לא יתקבל לכיתת מחוננים בחטיבה.

לגבי מסגרות בחטיבה תיכון זה תלוי בעיר המגורים.

רוני810

New member
באזור שלנו זה לא ככה. אין כיתת מחוננים ביסודי

ואת המבחן לכיתת המחוננים שמתחילה בז' עוברים רק מעט ילדים. לפי הידוע לי ילדים שהתקבלו ליום שליפה מקבלים הזמנה, וכן ילדים שביה"ס היסודי המליץ עליהם. אולי יש עוד קבוצות. אבל בטח לא כל התלמידים עושים את המבחן.
נכון מה שכתבת, שיתכן שמישהו התקבל ליום שליפה ולא יתקבל לכיתת מחוננים.
ויש גם לא מעט שלא התקבלו ליום השליפה, וכן התקבלו לכיתת המחוננים.

צודקת

גם אצלנו לא כולם עושים את המבחן. אבל כל ילד שרוצה יכול להבחן לא צריך שום המלצה.

valeta

New member
ברשותכם שאלה נוספת (אני פשוט

חסרת אוריינטציה לחלוטין, לא יודעת מאיפה להתחיל):

מה כשאי ואפשר לעשות עם ילד בכיתה ב' שרמתו במתמטיקה גבוהה במיוחד? יש חוגים? מה יש לגיל הזה?

יש אפשרות לעזור בבית?

יש חוברות מתקדמות מוצלחות. ובעיני - הכי טוב אם ההורים יכולים לשבת לפעמים עם הילד.
אני מציעה לך להתייעץ עם המורה של הילד. אצלנו - המורות היו ממליצות על חוברות מוצלחות.

אם להורים אין היכולת לשבת עם הילד - יש חוגים בהתכתבות של מכון וייצמן.
יש ערים שיש בהם חוגים של "בית ספר מפתח". (אני לא יודעת אם אפשר להירשם שם רק למתמטיקה, או שצריך את כל החבילה)

valeta

New member
כן בהיבט הזה אנחנו עושים הרבה

יש לנו חוברות נהדרות ויושבים יחד בבית. כמובן שלא כל יום, אבל זה בהחלט חלק מ"הסיסטם". השאלה אם יש משהו שכדאי לעשות יותר.

לדעתי - ללכת לפי רצון הילד

אם הוא מבקש עוד - אז כן

אבל לא נראה לי שיש צורך שאתם תחפשו במיוחד - נשמע שאתם עושים די והותר לילד בכיתה ב

למעלה