שאלה

striderman

New member
שאלה

אני זוכר בבירור שחלמתי שאני בורח ממשהו (אני לא רוצה לספר) ואז קפצתי מגובה רב ונחתתי מבלי להיפגע. לאחר מכן הסתובבתי להסתכל מאיזה גובה קפצתי ואמרתי לעמצי שזה לא הגיוני שלא נפגעתי מקפיצנ שכזו והגעתי למסקנה שזה חלוםת לאחר כמה שניות התעוררתי. השאלה שלי היא האם זהו נחשב חלום צלול? השאלה השניה שלי היא האם חלימת חלמומת צלולים מפריעה לשניה שקטה? כלומר. האם אני זוכה לישון על מנת לקבל כוח ליום חדש? תודה לעונים

dfklghgh

New member
נראה לי שכן

אם הבנת שאתה חולמת אז נראה לי שזה נקרא חלום צלול עכשיו אתה רק צריך ללמוד איך לשמור על החלום ובקשר לשאלה השניה אני בטוח ב99% שזה לא מפריע לשינה

dtomer

New member
שאלה...

מה זה שיתוק שינה? האם זה קורה רק עם שיטה מסוימת? שום דבר לא משפיע אל החיים שמעבר לחלומות נכון?

Real Dream

New member
שיתוק שינה -

שיתוק שינה זה כשהגוף שלך משתק את עצמו, כדי שלא תעשה במציאות את מה שאתה עושה בחלום. זה דבר טבעי שקורה בכל לילה, רק שאתה בדך כלל ישן כשזה קורה... בקשר לשאלה הקודמת - נראה לי שדיברנו על זה פעם בפורום - חלום צלול ארוך ומלא פעילות אכן יכול לגום לך להתעורר עייף יותר....

EshedI

New member
תשובות

1) כן, זה חלום צלול. החלום הופך להיות צלול ברגע שאתה מבין שאתה חולם. 2) לא, זה לא מפריע, זה בדיוק אותו דבר, ולדעתי אפילו יותר טוב.

plomphy

New member
.........................

1. כולם כבר ענו לך. 2. אוקיי, זה נמצא במחלוקת- לוסיד ועוד אנשים (פשוט הוא הסביר לי) אומרים שכן, משהו שהמוח מרוקן את כל הזבל שיש לו שם באמצעות החלומות הרגילים, אבל בצלולים את מחליטה על מה לחלום ולא המוח שיודע ממה הוא צריך להיפטר. אבל מצד שני אומרים שזה לא נכון, ואני לא יודעת מה הטיעון שלהם... אה, אופס רק עכשיו ראיתי שהתכוונת לשינה שקטה- טוב לי אישית נראה שזה לא ממש מפריע...

KEiN

New member
קצת על שינה

קודם כל , כן! זה נחשב חלום צלול, כל עוד היית מודע לעובדה שאתה חולם, כן זה נחשב מאד! שנית, אנחנו בעיקרון לא שונים כלכך מהניאנדרטל (כלומר זה שחיי בתקופת האבן במערות) אנחנו בנויים ושוריינים לצייד והישרדות במרחב הפתוח. בעבר הרחוק כשחיינו בטבע וצדנו חיות גופינו היה מתעייף, והשינה הייתה מחזירה לו במובן מסויים את הכח. כיום אנחנו לא עושים הרבה מאמץ, ושינה אכן מחזירה לנו כח, אבל זה תפקיד משני מאד. המנוחה האמיתית בזמן השינה היא המנוחה הלוגית- כלומר הגוף נח מהמחשבות, ולאחר מיכן גם מסדר אותן במח (בדומה לפרגמנטציה במחשב). בעיקרון חלום שהפך לצלול, מופרע, אבל זה לא מונע מהחלום לחזור מאוחר יותר, או אפילו באותו לילה לאחר החלום הצלול... לא נראה לי שיש סכנה ממשית לשפיותך, אוליי זה עלול לגרוו מעט בלבול ביום שאחריי אבל לא יותר... חוץ מיזה, תהנה! ליל"צ

למעלה