המלצות מנסיוני ( סליחה על האורך)
ראשית טכנית, לגבי זום את לא צריכה מרשם, קונים בבית מרקחת או סופר פארם.
לגבי ההתנהגגות של הילד. אצל הבן שלי הדבר היה דומה. הוא לא ישב בריכוז, אך היה יושב ומקשיב מפינה אחרת בגן, ואפילו כשהיה מעוניים היה מגיע ועונה על תשובה ואז חוזר לעיסוקיו. הוא לא הפסיד טכנים. נכון שהרגיש שונה, ואפילו היה שואל למה הוא לא יכול לשבת כמו כולם, אבל לאחר. שהוא אובחן הייתי פשוט מסבירה לו במה הוא שונה, תוך הדגשת היתרונות של הקש״ר. וזה לא גרם לו בעיות רגשיות.
מצד שני חשוב שתעקבו אחר ידיעותיו ומוכנותו לכיתה א׳. ( עקרונית צריך להכנס לכיתה א כשהוא מכיר את האותיות בשמן פלוס צליל, ללא ניקוד, ומכיר ספרות בשמן)
נושא נוסף הוא עניין הכתיבה והציור. שימו לב למסוגלות, יכולת מינימלית לצייר, גם אם אינו אוהב זאת. אפשר לתת לו לצבוע דמויות שהוא אוהב (יש מלא באינטנרט חפשו תמונות בשחור לבן לפי שם הדמות) וציור.
שוב במקרה הפרטי שלי, היתה בעיה מוטורית קלה ולקחנו לריפוי בעיסוק ובזה נפתרה הבעיה.
אישית, וגם בהמלצת הפסיכיאטרית שלנו, עדיף להימנע מריטלין לפני גיל6, כל עוד הסימפטומים אינם חמורים.
ברור שזו החלטה שלכם, אבל גם לזה שהוא צריך לקחת תרופה בבוקר יש השפעה פסיכולוגית. אני בעד הכנות ושקיפות מולו. אגב הספר האידיאייצדי שלי יכול לעזור בהסברים...