בתוספת למה שאמרת
אני רוצה לציין, ולדמורט אומנם לא מאמין ברגשות "נעלים" למינהם-אהבה, חברות, הקרבה וכו'. אבל זה לא נכון לאמר שהוא לא מודע לרגשות של אחרים-הוא פשוט רואה בהם, חולשה.
משפחת מאלפוי, זו דוגמא לתפארת שמדגימה לך בדיוק כמה ולדי מבין מה זה רגש. סדיזם מטורף.
תחשבי על זה-ילד בן 16 קצת תמים, מסכים בשמחה להרוג את דמבלדור. ההורים שלו, שמן הסתם מבינים את גודל המשימה, פוחדים עד מות-משימה לא אפשרית מבחינתם- והלורד מן הסתם יהרוג את הילד היחיד שלהם כשזה לא יצליח במשימתו. אז כל התקופה הזו, שדראקו מנסה להרוג את דמבו, ההורים שלו מבועתים לגורלו. בהמשך כידוע ניסיונות ההרג לא צולחים-ופה מאיימים על הילד-אם לא תצליח, כל המשפחה תמות. (כמה זה קשב לילד בן 16!)
תחשבי על זה-איזה עונש סדיסטי זה, מתוכחם מאין כמותו, מי צריך קרשיאטוס בכלל? משפחת מאלפוי העתיקה והחזקה מתפוררת-הגאוה שלהם נרמסת והם חיים בחרדה מתמידה. אני חושבת, שולדי מעולם לא ציפה שדראקו יצליח-רבים וטובים ממנו נכשלו, אבל זה היה ממש מפרק את המלפוים, ונותן לו תירוץ כביכול לגיטימי להיפתר מהם-הם עשו יותר מידי טעויות-היומן, הנבואה וכו', אבל כל המשפחות טוהורות הדם, קרובי משפחה והם גאים בטוהר הזה-מוקירים אותו. לכן, את מבינה, להרוג את המלפוים מיד, היה עלול לעורר איזשהי מרדנות בקרב אוכלי המוות-ולדמורט לא אידיוט, כמה שהוא חזק, הוא רק אדם אחד-ובלי אוכלי המוות, אין לו ממש מה לעשות. והוא מודע לזה. אז הוא הורס את המלפוים לאט, נזהר לא להפוך אותם למין קדושים מעונים-ותוך כדי, הוא גם מצליח לאיים על אוכלי המוות שלו-(משפחת מאלפוי חזקה ועתיקה, ותיראו מה קרה להם-אז לכם על אחת כמה וכמה אין סיכוי.)
אבל אנחנו יודעים שדמבו כן מת-והילד הצליח למעלה מן המצופה, ועכשיו הוא לא ממש יכול להיפתר מהמאלפוים, אז הוא מצא דרך נוספת. הוא לקח את הילד הקצת רגיש להם, המפחוד ונתן לו את תפקיד מטיל הקרשיאטוס. עכשיו תביני, ולדמורט נהנה כמעט הנאה מינית מהסבל זה מעורר אותו, למה שהוא יותר עליו?
אז זהו שהוא לא- מאלפוי סובל, מהמשימה הזו, זו סוג של הנאה כפולה לולדי-אם בטעות הילד לא היה מצליח-אז..את יודעת.
אז בעיני זה לא נכון לאמר שלולדי אין הבנה טוטאלית של רגשות, הוא מניפולטיבי וכריזמטי, והוא מודע לרגשות זה פשוט שהוא לא מעריך אותם מספיק, ומתיחס רק לרגשות שלילים (פחד, קינאה) וקשה לו להעלות על הדעת, שלמרות הפחד של המלפוים מן המוות-הם יבגדו בו, בגלל שהם פשוט אוהבים את הילד שלהם. מבחינתו, קצת לוגית, הכי הגיוני מבחינתם זה לתת לילד למות, כדי שהם יוכלו לחיות.
טוב, סלחו לי יצא קצת מבולגן