שאלה

אני בחשבון דווקא הסתדרתי

עד שהייתי צריך לכתוב...
אבל כאשר תואר ראשון לוקח 10 שנים, ונרשמים ליותר קורסים מאשר עבודות, ומגישים עבודה אחרי שבע שנים, יחד עם נטיה להגיד את הדברים הלא נכונים לאנשים הלא נכונים בזמן הלא נכון , להגיש עבודות בצורה שלומיאלית, ולהתחיל נושאים ולא לגמור, הרי שזה ממש לא מעודד פרופסורים לרצות להשקיע בך, במיוחד שכל המתחרים לא פחות טובים, ודורשים השקעה הרבה יותר קטנה...

arana1

New member
"להגיד דברים לא נכונים לאנשים הלא נכונים"

זה בדיוק הקטע של הפוליטיקה שבה אספים ואנשים מוכשרים ורגישים ומצפוניים אחרים "נכשלים" בו כל הזמן במקומות העבודה וההשכלה
ולכן אני אומר שמי שלא רוצה להיכנס לדכאון ולבזות את חייו או את חיי הצאצא שלו מן הראוי שלפחות בינתיים ינסה למצוא אלטרנטיביות הרבה יותר ראויות מאשר האפשרויות המוצעות כיום לביטוי עצמי בחברה

גם כאן,הקשר האופייני לאוטיסטים,בין הרגש לשכל,בין הגוף לנשמה,שאמור היה דווקא לקדם אותם ולזכות אותם בהערכה ובתמיכה בחברה חצי הגונה משמש כמכשלה עיקרית ולכן אין להתפלא על העובדה שכה רבים מהם מאבדים די מהר את הרצון לחיות
כי כשהאפשרות היחידה הפנוייה לך כרוכה בוויותור על כל מה שמשמעותי לך ויפה בך אז הדרך לדיכאון ועצבים והתפרצויות והתנתקות היא קצרה מאוד וכמעט בלתי נמנעת

הטיפולים והתמיכה לא פותרים את הבעייה אלא רק מעצימים אותה
כי הם יוצאים מנקודת ההנחה שהאוטיסט פשוט לא יודע להתנהג כמו חזיר ולכן כל מה שצריך ואפשר לעשות זה ללמד אותו להיות כזה
אבל גם בתוך חזיר הוא יהיה גרוע
כי הוא נולד להיות בן אדם
שלפחות בינתיים זה הפשע המושלם

סביבה תחרותית לא מתאימה לאנשים שתופשים ידע כחלק מהאהבה לחיים ולבני אדם אחרים
היא טובה בעיקר לקופים

ממש לא. זה הקטע של אימפולסיביות וחוסר הבנת

כללי התנהגות בסיסית. של לפגוע באנשים בלי לדעת את זה ובלי להבין למה פוגעים למשל....
אפילו לקופים יש כללים כאלה

גור42

New member
תלוי באיזה תחום. במדעי הטבע זה בדיוק להיפך.

אחוז האוטיסטים בקרב פרופסורים לפיסיקה ומתמטיקה ומדעי-המחשב, הוא הרבה יותר גבוה מאשר באוכלוסייה הכללית.

לעומת זאת, במדעי החברה והרוח, איפה שמצפים מהחוקרים לעגל פינות על ימין ועל שמאל, כמובן שהמצב הוא הפוך.

בכל מקרה, החיים באקדמיה לא מתאימים להרבה מאוד אנשים, בלי קשר לאוטיזם. ומי שזה לא מתאים לו, עדיף שיחפש לעצמו סגנון חיים אחר, שכן מתאים.

למשל, הבן שלך הוא אמן, לא? אז שיפתח את הכישורים האלה. זה לא פחות מכובד מפרופסור.

arana1

New member
התנשאות יהירה חסרת ביסוס והצדקה

.שמשקלת ראה סטראוטיפית שגם מהווה את הבסיס לשטויות ההזויות של בארון כהן וחרטטנים מסוגו
ניגוד לשחצנותם המאהובת בעצמה של אנשי מדעי הטבע אז אף במדעי הרוח לא מצפים לעיגול פינות
זה עיסוק מדוייק ומאתגר לא פחות מכל תחום מדעי אחר
בהרבה מובנים הוא הרבה יותר.סבוך ומאתגר מפיזיקה שפועלת לרוב בשדה מאוד פורמלי
ב

גור42

New member
דיברתי על מה שקורה באקדמיה בתחומים האלה

ולמה אתה סתם תוקף? ועוד אנשים שנמצאים בצד שלך בעניין הזה?

arana1

New member
אבל זה פשוט לא נכון

ואני ממש לא בטוח שאתה בצד שלי
וגם אנשים שהם בצד שלי כביכול יזכו להערה כשהם מדברים שטיות לדעתי

הדעה השגורה היא שבמדעי הרוח לא צריך לדייק,אבל היא מאוד מוטעה ולא תואמת למציאות
פוליטיקה ותככים יש גם במדעי הטבע,ובשפע,והתהליכים בתחום הם הרבה פחות אובייקטיבים מהיומרה

אמנם אנשי מדעי החיים נוהגים להתנשא על אנשים שעוסקים בשאלות קיומיות אבל כפיזיקאי יתכן ורצוי שתדע שלאנשים הטובים בתחום היה גם ידע ונטייה חזקה לעיסוק גם בצדדים הפילוסופים והרוחניים של הקיום
בנוסף
כמו שהערת כאן כמה פעמים אז עדיף שאנשים שלא מתמצאים בתחום מסויים לא יתבטאו לגביו בפסקנות
ומהערות שאתה מעלה בנושאים פילוסופים מתברר שאין לך הרבה מושג בעניין

אם אוטיסטים היו פשוט אנשים עם נטייה לעיסוק במדעי הטבע אז הם לא היו אוטיסטים
הם היו אנשי מדע לכל עניין וצורה בדיוק כמו האנשים הנורמטיבים
יש כאן עניין נוסף
שהתפישה של אוטיזם כנטייה לעיסוק במדעים מדוייקים מאוד מאוד מחמיצה

גור, איך אתה יכול להגיד שאתה בצד שלו

אם אתה טוען שאוטיסטים כן יכולים להצליח באקדמיה?

זה נכון במיוחד במתמטיקה ובפיסיקה

שם יש דרישה מועטה לאינטרקציה ותקשורת, ויש יכולות שבאות לידי ביטוי מגיל צעיר מאוד, בלי קשר לתכונות אחרות של בני האדם. זה לא קשור לעגל פינות או לא.
במדעי הרוח יש המון אינטרקציה ותקשורת, וזה בדיוק מה שאמרתי למשל לבארון כהן בהרצאה שנתן במסגרת אפ"י...

אגב, בארון כהן טוען שהסיבה לכך נעוצה

במשהו במבנה המוח של האוטיסטים עצמם....אז אם הייתי כזה צייתן ומקבל סמכות של אנשי מקצוע הייתי צריך ללמוד פיזיקה ומתמטיקה ולא מדעי הרוח....
אבל האמת? לא היה שום סיכוי שהיו מקבלים אותי עם הבגרות שהייתה לי...
אולי עם ההתאמות של היום המצב היה אחרת....

arana1

New member
זה לא היה עוזר לך להיות צייתן

כי בארון כהן יודע לדבר רק שטויות

וזה לא נכון שלימוד במסלולים מתקדמים במדעי הרוח דורש המון אינטראקציה בין אישית
יצא שאני חי עם אדם שזה בדיוק מה שהוא עושה
מי שרוצה ומוכשר יכול לעשות תואר שלישי בלי ליצור קשרים בין אישיים עם אף אחד,אולי חוץ מהמנחה וגם זה לא חובה

בתור מי שמתייהר להכיר את הדרישות לא נראה לי שאתה ממש מצוי בעניין

אינטראקציות בין אישיות יכולות להיות גם בכתב

וגם בלי ליצור קשרים אישיים יש המון אינטראקציות בין אישיות... למשל עם המרצה, בשיעורים וכן הלאה...
אבל כנראה שיש אנשים שלא מבינים את זה ולא מבינים את החיים האקדמאים.

arana1

New member
ברור

זה שאני חי עם אדם שעושה דוקטורט ועובד כמתרגל כבר לא מעט זמן וזה שלרוב האנשים במשפחתי הקרובה יש או הייתה קריירה בתחום האקדמי וזה שאני יודע לקרוא ולחשוב ולתאר לעצמי ושוב ושוב מתברר שבעצם כמו כל אדם שהוא לא לגמרי מטומטם יש לי מושג די ברור גם על דברים שאיני מתנסה בהם אישית הופך אותי לחסר מושג בעניין,לדעתך

לדעתי,חכם יודע לא להיכנס לבורות שטיפשים צריכים לחשוב איך לצאת מהם בשלום
ולי אין ספק שהאקדמיה היא בור כזה
וכשאני רואה את מה שהיא מסוגלת לנפק בתחומים כמו אוטיזם ופסיכולוגיה וגם בתחומים שבהם התמחיתי אז כנראה שכל הקריטריונים וכל הדרישות לא רק שלא מונעים ממטומטמים גמורים להסתנן לאקדמיה אלא שנראה שהן אפילו מבטאות העדפה מתמדת לטיפשות

כל כך ברור שזה לא מה שאמרת

אבל בלי לדעת לכתוב ולבצע אינטראקציה בכתיבה קשה מאוד היה להצליח בחיים האקדמאים. היום יש אמצעים שמקילים על כך... למשל תוכנה שמקלידה למחשב מה שאומרים וכן הלאה...
ושוב אתה מוכיח שאין לך מושג בדברים שאתה מתיימר לדעת.
ממש לא קשור לטמטום, בניגוד למה שאתה טוען...סתם לאחד שחושב שהוא יודע הכל בלי ללמוד את זה למעשה. גם זאת תכונה שלא ממש מסייעת להצלחה באקדמיה

arana1

New member
מה זה אינטראקציה בכתיבה ?

אדם שעושה עבודה אקדמית רצינית במדעי הרוח יכול לבלות את רוב זמנו באינטראקציה עם ספרים ופרסומים של אחרים
מה שדווקא מתאים מאוד לנטייה האוטיסטית
זה שאתה מכיר רק מאכערים לא אומר שכולם כאלה

לא חושב שלאספים ,ככלל,יש בעייה בהקלדה,או ביכולת ביטוי טובה בכתיבה(אני קיבלתי כל החיים שבחים על יכולת הביטוי שלי בכתיבה,לא רק בגן אלא גם בחיי הבוגרים),להפך,אם כבר אז מתלוננים על העובדה שהם מתבטאים יפה מדי ובשפה גבוהה מדי
כמו שכתבתי לך כבר איזה חצי מיליון פעמים הצלחה אקדמית מעולם לא עניינה אותי,מילדות ידעתי שאני לא הולך לבזבז על זה את זמני וחיי,ואני לא חושב שאני יודע הכל בלי ללמוד,כמו הרבה אספים אני לומד לבד,בעצמי,בקצב שלי ואיך שמתחשק לי ואיך שמתאים לי ומתי,
ורוב האנשים שמכירים אותי אומרים שהתוצאות סבירות ומעלה

אני חושב שלא נכון לתאר את מי שמספר את מה שאני מספר כמי שאין לו מושג בעניינים הנדונים כאן
אבל אם זה עושה לך את זה אז לך על זה

רק שאני לא אמרתי שום דבר כזה

ובכלל לא דיברתי על פוליטיקה.
תמיד אתה מייחס לי דברים שאני לא אמרתי כדי להצדיק עמדות שאני מתנגד להם בכל תוקף

arana1

New member
לא מייחס לך כלום

וגם כתבתי במפורש שכמו שאנשים הבינו כאן בלי בעייה היה צריך להיות פסיק אחרי החלק שנגע למה שאתה כתבת

ההבדל בינינו שאתה מפרש התנהגות אוטיסטית מנקודת המבט הנורמטיבית ואני מפרש אותה מנקודת המבט האוטיסטית
ולכן,שנינו מפרשים בדיוק אותה התנהלות בצורה מאוד שונה

העמדה שלך לגמרי ברורה והיא תמיד מייצגת כמעט ללא שום ביקורת את נקודת ההשקפה של ההורים והמורים והמימסדים המקצועים
וכשאתה אומר שהאוטיסטים שחיים איתך חושבים כמוך ולא כמוני אני לגמרי מאמין לך
רוב האוטיסטים מזהים את עצמם דרך העיניים הנורמטיביות
ולו רק בגלל זה המבט של הרוב,המבט שמהווה תשתית לכל מה שמתקיים היום כחברה,על כל מערכותיה,ולכן בין הברירה להיות קיים או להיות חצי בן אדם רוב האנשים יבחרו באפשרות השנייה

אז אתה יכול לזהות כאימפולסיביות וחוסר התחשבות את העובדה שלאוטיסטים יש סיבות טובות מאוד לא להתחשב בתפישות ובמערכים שבעצם רומסים אותם
זו גם הדעה השגורה וגם זו שנחשבת בטעות למקצועית או מדעית
לי אין ספק שזו לא האמת בכלל
וזו תפישה מזיקה ולא צודקת ולא מקדמת
ולכן אמשיך לבטא דעה זו

למרות שכל חיי אני שומע בעיקר מאוטיסטים שאסור לי לומר את הדברים האלה
ןאני מבין טוב מאוד מאוד למה זה כך ואיני מאשים אף אחד
כי צריך להיות כמעט על אנושי בשביל לעמוד בלחץ האינסופי שכולם מפעילים על אוטיסטים כל הזמן

הההבדל ביננו הוא שאתה מייחס לי דברים

שמעולם לא אמרתי ולא טענתי והם פרי דימיונך.
מאחר שאתה לא יודע מה אני עברתי ועשיתי אין לך שום סמכות לשפוט את הדברים אחרת. אין לזה שום קשר לתפיסה נורמטיבית, אלא לתת כבוד לזולת
שוב אתה עושה מה שאתה מייחס לאנשי מקצוע.

למעלה