שאלה???

mam28

New member
שאלה???

היי לכולם ,
רציתי לדעת האם לפני תחילת הלימודים מקיימים מפגש הכרות בגן עירייה עם הגננת וההורים או שזה מפגש הכרות גם עם הילדים..
תודה רבה.
יום טוב

יש מפגש

פעם היה לפני תחילת הלימודים - גננת וילדים (ההורים ברקע), כיום זה תלוי בגננות יש כאלו שכן עורכות מפגש ויש כאלו שלא..
מפגש עם ההורים מתקיים, או לפני תחילת הלימודים או בימים הראשונים של תחילת השנה.

mapoo

New member
זה לא תלוי בגננות. זה תלוי במאבק של הסתדרות

המורים במשרד החינוך.
ההנחייה כרגע היא לא לערוך מפגשים כאלה.
עם זאת, אני יודעת שיש גננות שכן עושות מפגש כזה.

לזה התכוונתי

שיש גננות שעורכות מפגש כזה למרות המאבק של ההסתדרות.
וכפי שמישהו כתב - אכן יש להעריך זאת.

יאללה,
שתהיה שנת לימודים מוצלחת
גם לפרטי שלי שעולה לחובה...

והסיבה אגב היא....

.....שמשרד החינוך פשוט לא מוכן לשלם לגננות על השעות שהן יושבות עם ההורים טרם פתיחת שנה"ל, או מעבר לשעות העבודה...
כך שאין להאשים את הגננות המסורות (והכבולות)
ואם גננת כן מקיימת מפגשים כאלו, תעריכו זאת כפליים, כי זה בטוח בהתנדבות.

אני יכול להעיד על הילדים שלי שבעידן בו רוב הגגנות מתקשרות באופן שוטף עם ההורים במייל, לא הרגשתי שנה שעברה שבאמת היה לי חסר המפגש המקדים.

mapoo

New member
ועל החופשים בחורף!!!

בוא לעבוד שעתיים במערכת החינוך, אני מזמינה אותך. תבוא עם מסכה, אם אתה פוחד שאדע מי אתה [אני יודעת, אבל לא חשוב] , ואל תגיד לי: בחרתן בעבודה הזו.
אני רואה בעבודה הזו ייעוד ולא מתביישת בכך, ואני בהחלט לא אדם עשיר מבחינה כספית, אבל נהנית מרוב הרגעים בעבודה שלי. לא רבים יכולים לומר זאת, ועל כך אני גאה.
אגב, המאבק הזה לא שייך לי, כי אני גננת משלימה, אז השכר שלי מגוחך פי שתיים [הוא יוצא בערך מחצית השכר של מנהלות גן עם ותק פחות משלי] יחסית לוותק ולתארים ולהשקעה, אבל אלי לא מתייחסים בהסתדרות.
אז אתה בא?

הם טובים כדי לשמור את מקום העבודה של הגרועים

כך זה בבנקים, בנמלים, ברכבות וכדומה.
למה? כי הטובים לא צריכים שום ועד עובדים שיגן עליהם.
למעשה, הטובים נדחקים החוצה ממערכות שכאלה שבהן סביר להניח שהבכירים והוותיקים לא מעוניינים שיגיעו כוחות חזקים וצעירים שיאיימו עליהם וינשלו אותם מכוחם ולכן מעיפים אותם עוד לפני קבלת הקביעות.

מורה/גננת לא אהיה

זאת עבודה קשה מאוד.
יחד עם זאת החופשים שההורים צריכים לקחת בגלל חופשות משרד החינוך לא רציונליות למספר ימי החופשה אותם הם (ההורים) מקבלים.
הפתרון - צמצום ימי החופשה והעלאת השכר בצורה משמעותית לכלל עובדי ההוראה
זה גם יעלה את הדרישה ללימודי הוראה ויביא ליותר אנשי הוראה איכותיים.
והסתדרות/ארגון המורים צריך להפסיק לשים רגליים לתוכניות הבראה בה כולם יוצאים נשכרים.
אני בעד לשלם לגננות עוד שעת עבודה שבאופן גורף הן תעשינה מפגש עם הילדים רגע לפני תחילת שנת הלימודים.

אני גם בעד ליישר את החופש הגדול, שהיציאה אליו תעשה ביום ראשון, כלומר היום האחרון ללימודים יהיה ביום שישי, בלי שום תלות לתאריך הקלנדרי.
בסמיכות ל- 30.6.
וכך גם תחילת שנת הלימודים תעשה ביום ראשון של השבוע, לספור X שבועות מסיום הלימודים ולפתוח את השנה.
השנה היום האחרון היה ביום ראשון - בשביל מה??, ובגלל שזה יום ראשון, השנה העירייה החליטה ששעת הסיום תהיה עפ"י המערכת, כך יצא שהמורים פשוט מרחו זמן עד לצלצול - טיפשי.
ולפתוח את שנת הלימודים באמצע השנה זה בכלל לא חכם, תחשבו כי הכניסה לגנים היא הדרגתית, ואז מגיע סופ"ש ובשבוע החדש יותר קשה לרכים להתחיל את הכל מחדש והפעם לבד..

אפשר גם במהלך חודש יולי לערוך מסגרות חינוכיות מטעם משרד החינוך (מורה/גננת שתרצה תתוגמל יותר מהשכר הרגיל לחופש), החופש יהיה באוגוסט ואח"כ חודש של חופשת חגים.

מי בעד - שיקום..

דיי לבכות על השכר

רוצות שכר גבוה - תעבדו יותר שעות וימים. נורא נורא פשוט. גם כך חלקכן מנצלות את הקיץ כדי לעשות כן בקייטנות וכד'.
אין עוד מקצוע עם כ"כ מעט ימי/שעות עבודה, ועם תנאי קבלה כ"כ נמוכים כמו מקצוע ההוראה, ושמשלם כך (גבוה). אתן (ואתם, אבל אני מדבר אליך) למעשה עובדות משרה חלקית ומקבלות שכר על משרה מלאה.
וכן, עכשיו שוב יתחילו הסיפורים על העבודה אקסטרה שאתן נותנות בבית - אבל את זה כוווולם עושים. ורובנו המוחלט עובד יותר שעות מכן, ויותר ימים מכן.

מה שכן אני תומך - העלאה בשכר המורים משולבת בפיטורים המוניים של מורים שהם ברמה נמוכה - ולצערי לא חסר כאלה.

mapoo

New member
אבל אתה ממש לא יודע כמה שעות אני עובדת...

ואני, בכלל, רק משלימה.
גננות שמנהלות גן "קורעות את התחת". מצטערת. אין לי דרך אחרת לתאר את זה.
ואני יודעת שאתה לא מסכים עם כך, וזו זכותך, אבל זה לא משנה את העובדה.

gady8888

New member
מעניין מה העובדות

כמה גננת שמנהלת גן מרוויחה, כמה שעות שבועיות היא עובדת בממוצע (בהנחה שיש לעבד ותיק בישראל 22 ימי חופש )?

עדי25182

New member
תעזבי - זה ויכוח סרק .. לא שווה את העצבים

ההורים בטוחים שהגננות עובדות מעט ומקבלות הרבה כסף ונהנות מחופש גדול ארוך וכיפי
הם לא יודעים כמה דברים הגננות עושות בחופש כדי לפתוח את שנת הלימודים עם גן מסודר ונעים

טוב . אני בזה יוצאת מהויכוח

לי יש סוגיה אחרת

הבעיה לפעמים נעוצה גם בגננות שלא קורעות את התחת
שבמהלך השנה עושות הכל בכדי למלא את שעות העבודה שלהן בחוגים, הזנה ושאר פעיליות חיצוניות
שבאף מפגש אחד או מסיבה אחת היא זו שמפעילה את הילדים
ותמיד יש מפעיל חיצוני ולעיתים אף היא מזעיקה את הסייעת אפילו שזה יומה החופשי,
כי היא..לא מסתדרת עם הילדים (למרות הותק שלה), או אולי היא מעדיפה לנוח..
אז כשרואים גננת כזאת ויודעים שבנוסף ליום החופשי שלה, היא מקבלת עוד יום חופשי אחת לשבועיים
ורואים שהילדים לא ממש עובדים בגן ולא מתקדמים
אז אין פלא שיש הורים נרגזים
ואין פלא שההורים שרואים כי הגננת עבדה מעט וקיבלה מספיק כסף יחסית להשקעה שלה בגן, יכעסו גם על החופשה הארוכה
והשנה גם אין מחזור שני לקייטנות..

אני לא מדברת על כל הגננות, אלא רק על הגננת שליוותה את בני השנה.

ואת יודע כמה שעות אני עובד? וכמה ימי חופש יש

לי? וכמה אני משקיע בעבודה?
או שאת חושבת שאנחנו מטיילים לנו בכיף רק כדי לזרוק עליכם את הילדים שלנו. אתן מקבלות פי כמה וכמה יותר ימי חופש מהורי הילדים, ובלי הצדקה לכך בכלל. בחופשים, גם אם ממש ממש תתאמצי, את עובדת יום מלא - משמע 9 שעות עבודה? או ביום רגיל לצורך העניין?

למעלה