שאלה

naf86

New member
מאמין? לא

אני יותר עושה את זה בשביל הכיף/תרבות/מסורת.

אז למה אתה עושה דברים

שאתה לא מאמין בהם.

זה כמו לחנך ילדים לצמחונות תוך כדי אכילת בשר.

naf86

New member
כי זה כיף

הילדים מאוד נהנים להדליק נרות חנוכה.
הילדים מאוד נהנים למצוא את האפיקומן
אז למה למנוע מהם מנהגים כיפיים רק בגלל חוסר אמונה?

naf86

New member
לא. כי זה לא המנהג שלנו

הילדים גם לא מבקשים את זה. זה מנהג שמיוחס לנוצרים.

אבל זה נכנס לקטגוריה של "זה כיף "

אתה טוען שאתה לא רוצה למנוע מהם חוויות כיפיות, למה למנוע מהם את הכיף של כריסמס? עם כל המתנות והאורות.....
אם אתה חוגג רק חגים יהודיים => שאתה שומר על מסורת יהודית, לא רק בגלל הכיף, אלא מתחושת שייכות דוקא לעם הזה...

naf86

New member
אבל זה לא כיף לי!

למה לי לשים עץ בבית אם זה לא כיף לי?

נכון, אני בהחלט מרגיש שייכות לעם היהודי. זה לא אומר שזה מתוך אמונה, אלא מסורת. אני בוחר מהמסורות היהודיות את המנהגיים הכיפיים יותר כמו חנוכה ופורים.

אני גם לא רואה סתירה

למה לא?
הוא גדל על פורים וחנוכה אז הוא ממשיך לחגוג אותם אבל בצורה שונה לחלוטין בלי אמונה וזה אלא באופן החווייתי (הכייפי)
אני מניחה שהוא גם חי כאן בסביבה(ישראל) שחוגגת אותם ולא את הכריסמס..אז למה שישים עץ אשוח? הוא לא מעוניין לאמץ עוד חגים אלא ממה שהוא רגיל לשמר את החוויה בלבד.

לא מוכרחים להחרים את הכל, אין שום פסול בלקחת את הדברים היפים ו"הכייפים" ולהתאימם ... כן, בלי טיפת אמונה במקור שלהם.

אני גם אוהבת להיכנס לקתדרלות מימי הביניים ולהתפעם מהארכיטקטורה הגותית..ובאותה העת בזה לדת ולאמונה (כל דת)

naf86

New member
אני גר בארה"ב

ובהחלט יש פה הרבה אורות בתקופת כריסמס. זה כיף לראות איך כולם מקשטים את הבתים שלהם, ואיך אצל היהודים יש חנוכיות דולקות.

ניסית?

אני יודעת לפחות מהסרטים שאצל ילדים אין כמו עץ אשוח בתוך הבית, נסה אולי הם יאהבו את זה.

והנה אתה בעצמך השתמשת במונח מסורת, זה אומר שאתה מסורתי!

שתבין, אני לא באה חלילה להעביר ביקורת, שכל אחד יעשה מה שבראש שלו. אני רק רוצה להבין למה אנשים שלא מגדירים את עצמם כדתיים/מסורתיים יבחרו להעביר לילדיהם דווקא את המנהגים של היהודים ולא מנהגים נוצריים או אחרים. בפרט אם הם גרים בחו"ל ובכל מקרה הילדים חשופים לאמונות אחרות.

damtiela

New member
עניין של הגדרה

לדוגמא: אני לא רואה את עצמי דתיה, קיומו או אי-קיומו של אלוהים לא משנה לי, אבל אני כן יהודיה וזה חלק מרכזי באישיות שלי.
אני אוהבת את התרבות ואת המסורות המשפחתית שלי. עשיתי אחלה ליל הסדר השנה עם הלשעבר, ולמרות שאני לא מחפשת פרטנר יהודי - אם אי פעם בטעות יהיו לי ילדים, ארצה להעניק להם את אותו הרקע שיש לי.

אם הייתי גרה בארץ זה היה קורה אוטומטית, אבל בגלל שאני לא גרה בארץ זה עניין של בחירה ומצריך בחירה בדרך חיים מסויימת. זה לא אומר שהייתי מתעלמת מחגים נוצריים, אבל לא הייתי מציינת אותם. למה? כי זה לא חלק ממי שאני.

לי אישית לא מתאים לבעוט בכל דבר שקשור בצורה זו או אחרת לדת, יש אחלה מסורות ואני לא רואה שום סתירה בין להדליק נרות בחנוכה ולאכול צ'יזבורגר עם בייקון לארוחת צהריים. יש הבדל בין רקע תרבותי לבין אמונה.

(בארץ בחיים לא הייתי רואה את עצמי בבית כנסת, כאן אני הולכת בערך פעם בחודש לבית כנסת לטיש ודיון בנושא אקטואלי מנקודת מבט יהודית עם הרב שלי בקהילה קונסרבטיבית ולאף אחד לא אכפת מה אני אוכלת, מה אני לובשת או אם מי אני יוצאת)

במבה9

New member

אבל בשכל הישר

את מבינה שזה דבר והיפוכו להדליק חנוכייה ולאכול לביבות בייקון? תחשבי איך זה מבלבל את הילדים כל המסרים הכפולים האלה.

אני לא אומרת שאני נטולת כל סטירות כאלה, אני למשל אוהבת לשמוע שירים חסידיים בצהרי שבת ואין סתירה גדולה מזו, אני אוכלת סעודת שבת כשברקע הטלויזיה דולקת. אבל אני לא צריכה להסביר את הסתירות האלה לאף אחד. עם ילדים העניין הופך להרבה יותר מורכב.

שלא לדבר על תפילה שבזמנו מאד אהבתי אבל היום נשמע לי סופר צביעות להגדיל ולהאדיר את האלוהים שאני בכלל לא מאמינה בקיומו.

damtiela

New member
לא, זה לא דבר והיפוכו

היהדות היא תרבות, חנוכה מעלה המון שאלות לדיון והוא גם חג נורא נחמד. בכל גיל אפשר להוציא ממנו משהו אחר על הקהילה היהודית ועל התמודדות עם שינוי וכו'.

אין לי ילדים, אז אני לא יכולה להגיד לך מה הם יעשו, אבל נראה שנף מסתדר יופי עם הילדים שלו ועם החגים. גם רוב המשפחות שאני מכירה בקהילה שלי שלא שומרות כשרות מסתדרות יופי. יש מסורות ותרבות ויש חוקים. כל אחד עושה את הבחירה שלו בהקשר לשילוב ביניהם ואני לא רואה עם זה שום בעיה. מי שזה מפריע לו - יכול לעשות בחירה אחרת. זכותו. היהדות לא שייכת לזרם ספציפי אחד.

שמת לב ששלושת המשתמשים שהגיבו שהם חוגגים את החגים ולא רואים עם זה שום בעיה גרים בחו"ל?

נו טוב, בואי נסכים עם אי ההסכמה ביננו

וכן, שמתי לב ששתלושתיכם לא מהארץ וזה אומר הרבה, מי שחי כאן סופג את היהדות והכפייה הבאה בעקבותיה בכל קרן רחוב כך שהוא לא צריך לעשות שום דבר כדי להנחיל לילדים שלו ערכים יהודיים.

כן, פשוט חשבנו

שבחו"ל יותר קל לשמור על ה"תרבות" היהודית כי שם לא מרגישים את הכפייה הדתית שיש בארץ.

naf86

New member
לא. לא ניסיתי

זה לא מעניין אותי. החיים הם לא כמו בסרטים אלא קצת יותר מורכבים מזה.
אחרי הכל, אני לא רוצה להעביר לילדים שלי מסרים מבלבלים על זהות ודת. אני לא רוצה עימותים עם המשפחה. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה רק כי בסרטים יש עץ אשוח?

למעלה